משרד החינוך הודיע היום (שלישי) על הרפורמה בבגרויות שתצא לדרך החל משנת הלימודים הבאה. במסגרת המהלך, מספר בחינות הבגרות יצומצם ל-4 בלבד, ובמקצועות ההומניים תתבצע עבודה רב-תחומית במקום המבחנים. 

תלמידי התיכון ייבחנו באנגלית, מתמטיקה ולשון – לצד מקצועות בחירה: ביולוגיה, פיזיקה, מדעי המחשב או גיאוגרפיה. במקצועות אלה, לא צפוי שינוי והם יתקיימו במתכונת המוכרת ל של מבחן בגרות.

בגרויות בישראל (צילום: פלאש/90 )
מספר הבחינות יצומצם ל-4 בלבד, במקצועות ההומניים - עבודת מחקר | צילום: פלאש/90

עיקר השינוי מתבטא בתחומים ההומניים – ספרות, אזרחות, היסטוריה ותנ"ך. התלמידים יכתבו עבודה רב תחומית, שאורכה יהיה כ-20 עמודים.

מדובר בפרויקט מחקר, שיהווה אינטגרציה בין ארבעת המקצועות הללו. הרעיון הוא שבשנה וחצי הראשונות של התיכון – כיתה י' והמחצית הראשונה של כיתה י"א – התלמידים ישתתפו בקורסים במקצועות אלה, וילמדו כיצד לכתוב את העבודה הסופית.

משרד החינוך (צילום: Yonatan Sindel/Flash90)
רפורמה בבגרויות - החל משנה הבאה. משרד החינוך | צילום: Yonatan Sindel/Flash90

לעבודה הזו יש חלק שיתבצע באופן קבוצתי על ידי 3 תלמידים, וחלקה האחר יתבצע אופן פרטני. התלמידים ייבחנו על העבודה בעל-פה, כאשר מחצית מהציון יהיה פנימי - יינתן על ידי בית הספר עצמו, וחציו האחר של הציון יהיה חיצוני - ויינתן על ידי בודקים מטעם משרד החינוך.

השרה שאשא-ביטון: "אנחנו נמצאים בפני עידן חדש במערכת החינוך. שינוי שיטת הבגרויות ישפיע על כל התלמידים. אנחנו רוצים העמקה, חדשנות ומיומנויות של המאה ה-21".