יושב ראש ארגון המורים, רן ארז, תולה את העיצומים רק ברפורמה אחת - הרפורמה של הבגרויות. לשיטתו אם הופכים בגרויות לעבודה להגשה, מדובר בזילות ובלבול. אבל מהמכתב שהפיץ לעובדי ההוראה ניכר שדווקא הוא מסכים לרפורמה, עם זאת חושש שיפגעו בשכרם של המורים שמלמדים את אותם המקצועות. ״צר לי שלמרות כוונותיה הטובות של שרת החינוך, היא לא הצליחה להתגבר על התנגדותם של פקידי משרד האוצר שלא מתכוונים לעמוד בהתחייבות״.

למרות טענותיו של ארז, במכתב ששלח קובי בר נתן הממונה על השכר באוצר, הוא התחייב בפני ארז שאף אחד לא יפגע. ״מאשר כי יישום הרפורמה להתחדשות הלמידה, לא תביא לפגיעה בתנאי השכר של המורים״, לשון המכתב. לכן, נראה כי ההחלטה שלו להכריז על סכסוך עבודה ולצאת לשורה של עיצומים, היא לא באמת מסיבות שקשורות לפדגוגיה.

גורמים במשרד החינוך מסרו: הוא רק מחפש תשומת לב, רוצה להביא הישג לציבור המורים שלו ובדרך פוגע בתלמידים. האיש מונע משיקולי אגו, ישב בישיבות , אנשיו היו חלק מקבלת ההחלטות ואחר כך הוא מפוצץ את הכל.

שר החינוך יפעת שאשא ביטון במסיבת עיתונאים, 9 במאי 2022 (צילום: אבשלום ששוני, פלאש 90)
שרת החינוך יפעת שאשא ביטון. אכזבה כמו קודמיה | צילום: אבשלום ששוני, פלאש 90

נזכיר כי בסיום ישיבה של הנהלת ארגון המורים אתמול (שלישי), הוחלט על שישה צעדים שיכנסו לתוקפם החל מהיום. בין הצעדים שהוכרזו נמצאים איסור על קיום כל פעילות לאחר שיום העבודה מסתיים, איסור על קיום מועצות פדגוגיות, ואף איסור על חלוקת תעודות סוף שנה וציונים לתלמידים. בנוסף, אסר ארז על המורים להשתתף במסיבות וטקסים - ולקיים כל פעילות עם משרד החינוך. 

בתגובה להחלטת ארגון המורים, הורתה השרה שאשא ביטון לגורמי המקצוע במשרד החינוך להגיש צווי מניעה לאלתר לבית הדין הארצי לעבודה כנגד ארגון המורים, ואמרה: "הימים שבהם מערכת החינוך הייתה נתונה לקפריזות של בן אדם אחד שמוביל תרבות של שקר - נגמרו. לא ניתן יותר לאף אחד לעצור את מערכת החינוך מלהתקדם".