לקראת כינוס הקבינט היום (ראשון), עדיין קיימות יותר מחלוקות מאשר הסכמות בנוגע לשלב ההקלות הבא. במסגרת השלב הבא, צפויים להיפתח המספרות ומכוני היופי, פעילויות "אחד על אחד" כמו אימון אישי או שיעורי נהיגה ורפואה משלימה. אך המחלוקת העיקרית היא בנוגע לפתיחת מערכת החינוך - לאורך כל סוף השבוע התקיימו התייעצויות קדחתניות בין משרדי האוצר, הבריאות והחינוך. נכון לשעה זו אין אף התקדמות, ואחד הגורמים במשרד הבריאות אף סיפר כי יש הליכה לאחור בנוגע להסכמות. 

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות

משרד הבריאות והפרויקטור מתעקשים מצדם שכיתות א'-ב' שסביבן נסוב הוויכוח - ייפתחו רק בקפסולות. אותו גורם במשרד הבריאות מדגיש כי גם אם המשמעות היא שכיתות א'-ב' יישארו עוד שבועיים-שלושה בבית, אסור לחזור על הטעות שנעשתה בפעם הקודמת. עוד מאשים אותו גורם את משרד החינוך באדישות, בכך שלא מסר כלל נתונים בסיסיים ולא קיים עבודת מטה בכוונה להפעיל לחץ על משרד הבריאות לפתוח את מערכת החינוך. שר החינוך גלנט הבהיר מצדו כי יעשה כל מה שביכולתו כדי לפתוח את מערכת החינוך.

במסיבת עיתונאים שקיים אמש ראש הממשלה בנימין נתניהו הוא התייחס לפתיחת מערכת החינוך. "אנחנו הולכים לדון מחר לגבי החינוך וגם לגבי העסקים", אמר, "צריכים להחליט על הצעדים הבאים, יש בעיות בפתיחת הלימודים, נדון בזה ונקבל החלטה, ייתכן שנפתח את זה בהדרגה. חשוב בכל מצב להקפיד על הכללים, כי אסור לנו לעלות בתחלואה - כי אחרת נבזבז את ההקרבה של אזרחי ישראל". 

במקביל, שלשום אישר משרד החינוך את הפעלת מערכת החינוך לכל רשות שרוצה להפעיל את בתי הספר בכל הכיתות. התנאים לפתיחת מערכת החינוך בכל רשות הם פעילות בקבוצות של עד 9 ילדים בלבד, במרחבים פתוחים עם מסכות ובמרחק אחד מהשני - בין אם זה בתוך שטח בית הספר או מחוצה לו. ניתן לקיים למידה, פעילות חברתית או פעילות רגשית, והמטרה היא שהילדים יפגשו עם דמות של מבוגר, מחנך או תומך הוראה. מדובר בקונספט שפועל כבר בתל אביב, בשרון וביישובים בגליל - שכעת ניתן לו אישור רשמי.

כיתה בבית ספר (צילום: רויטרס)
צילום: רויטרס

בתוך כך, חיים ביבס, יו"ר השלטון המקומי ביקש מראש הממשלה נתניהו להעניק אישור לראשי הרשויות להפעיל את כל בתי הספר היסודיים באמצעות המורים המחנכים, המורים המקצועיים ושאר כוח האדם הקיים היום במערכת. מבחינת הרשויות המקומיות ניתן להפעיל את כל שכבות הגיל, לא בהכרח בכל שעות היום או לא בכל ימות השבוע - אך השאיפה היא לעשות זאת עוד לפני פתיחת שנת הלימודים באופן רשמי.

11 מ-12 הערים המהבהבות - ערביות 

בחברה הערבית מזהים עלייה בתחלואה וקיימת דאגה גדולה מהמגמה. כיום יש בישראל שתי ערים אדומות בלבד, שהן פוריידס ומג'דל שמס שלגביה צפוי גמזו לבקש מחר מהממשלה להטיל סגר. במקביל, בשורת ערים המוגדרות מהבהבות מזהים תחילתה של התפרצות תחלואה: אום אל-פחם, שפרעם, רהט, עראבה, טייבה, סח'נין, ערערה, אבו סנאן, דיר אל-אסד, כפר קאסם, מר'אר וקריית עקרון.

פרופסור גמזו (צילום: דוד כהן, פלאש/90 )
גמזו באזהרה ליישובים הערביים: "בדרך לסגר" | צילום: דוד כהן, פלאש/90

11 מ-12 הערים המוגדרות מהבהבות והיישובים הן ערביות והסיבה המרכזית היא ההתקהלויות והחתונות שמתקיימות בהן. בעקבות כך, קיים היום הפרויקטור גמזו מסע הסברות במגזר הערבי והזהיר את אותן הערים: "אם לא תתעשתו ותורידו אצלכן את התחלואה – אתן בדרך לסגר".