סטודנטית להנדסת כימיה הלומדת באוניברסיטת אריאל נענשה בהרחקה מהלימודים לסמסטר שלם לאחר שיצאה לשירותים במהלך מבחן. באוניברסיטה טוענים שהסטודנטית יצאה לשירותים יותר מפעם אחת בזמן מבחן של 3 שעות בניגוד לתקנון, אך היא מבהירה מנגד: "האיסור דרקוני, מדובר במבחן ארוך וצרכיי הרפואיים לא כובדו. העונש לא פרופורציונלי".

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות

האיסור על סטודנטים לצאת יותר מפעם אחת לשירותים במהלך מבחן נחשב לאיסור חריג בנוף האקדמי. לטענת עורך דינה של הסטודנטית, ההגבלה ליציאה אחת לשירותים, ברוב מוסדות הלימוד, רלוונטית למבחן של עד שעתיים. במקרה של הסטודנטית מאריאל, המבחן ארך 3 שעות, ובידיה היה אישור ל"תוספת זמן" בגלל לקות לימודית – שמעניקה לה 45 דקות נוספות לביצוע המבחן.

בתלונה שהגישה הבוחנת באולם נגד הסטודנטית נכתב: "הסטודנטית יצאה לשירותים בפעם הראשונה ב-14:09. לאחר מכן ביקשה לצאת פעם נוספת. ציינתי בפניה שהיציאה לשירותים היא רק פעם אחת 'ואת כבר יצאת'. הסטודנטית ענתה: 'יש לי תוספת זמן, ואני תמיד יוצאת פעמיים'". לאחר דין ודברים, לפי התלונה, הסטודנטית זעמה: "נראה לך שאתאפק עכשיו 4 שעות?", ויצאה מהאולם בשעה 15:05.

לטענת הסטודנטית, המשגיחה במבחן טעתה בעובדות: "היא טוענת שיצאתי לשירותים ללא רשותה, אך היא בפירוש אישרה לי לצאת למרות שהבהירה לי שזה בניגוד לתקנות. בדרך כלל נותנים לי לצאת כשהדבר דחוף". עורך דין אלון שליכטר, פרקליטה, הוסיף: "הסעיף בתקנון שאוסר יציאה לשירותים אינו חוקי. העונש אינו מידתי".

לאחר שהסטודנטית עלתה, כצפוי, לוועדת המשמעת, באוניברסיטה הוחלט להעניש אותה בביטול הקורס, הרחקה מסמסטר א' הבא ואף עונש נוסף על תנאי. "הסטודנטית הודתה שיצאה לשירותים פעמיים במהלך הבחינה, בניגוד לנהלים וללא אישור רפואי", נכתב.

"האיסור הוא דרקוני, העונש לא פרופורציונלי"; "פועלים לשמירה על טוהר הבחינות"

"מדובר בסטודנטית בעלת ציונים טובים, היא לא מבינה מאיפה נפל עליה ההרחקה מהלימודים וביטול הקורס על כך שסך הכול רצתה לצאת לשירותים", סיפר עורך דינה אלון שליכטר. "היא התייפחה אצלי במשרד ואמרה את כל וזעקה מדם ליבה".

פרקליטה הוסיף: "האיסור הזה הוא דרקוני ולא יכול להתקיים במוסד אקדמי שמכבד את זכויות הסטודנט ובמיוחד אלו עם מוגבלות. כך לא נראה שוויון בחברה מתוקנת".

מאוניברסיטת אריאל נמסר בתגובה: "אנו פועלים באופן נחרץ ובלתי מתפשר לשמירה על טוהר המידות ומהלכן התקין של הבחינות המתקיימות בה. פעולות אלו באות הן על מנת לשמור על הסדר ולמנוע תנועה רבה במהלך הבחינה המפריעה ליתר הנבחנים בכיתה והן למנוע העתקות הפוגעות במרבית הסטודנטים השומרים על יושרה. כללי התקנון מפורסמים  לכלל הסטודנטים ומופיעים באתר".

"בתקנון המשמעת נקבע כי בבחינה שאורכה עד 3 שעות רשאי הסטודנט לצאת לשירותים פעם אחת במהלכה. כלל זה מוחרג כמובן עבור סטודנטים המציגים אישור רפואי הדורש יציאה באופן חריג. העוברים על כללים אלו עומדים לדין משמעתי ועונשם נקבע עפ כללי התקנון כפי שקרה לצערנו במקרה זה".

עורך הדין אלון שליכטר (צילום: יח"צ, חדשות 12)
עורך הדין אלון שליכטר | צילום: יח"צ, חדשות 12

פרקליטה של הסטודנטית, עו"ד אלון שליכטר הוסיף: "מרשתי הורחקה בבושת פנים ובאופן בלתי פרופורציונאלי מהאוניברסיטה ובוטל הקורס בו למדה. כולנו תקווה שבית הדין לערעורים של האוניברסיטה יורה על ביטול ההחלטה החריגה הזו בו סטודנטית שיצאה לשירותים פעם נוספת ללא כל טענה אחרת מוצאת את עצמה בוועדת משמעת ומורחקת לאלתר".

אל תפספסו את ועידת המשפיעים 2019!

נבחרת הכתבים המובילה של ישראל פוגשת את האנשים המשפיעים במדינה! >>> מהרו להירשם עוד היום