בחודש האחרון זינקה אפליקציית המסרים המאובטחת סיגנל (Signal) לראש טבלת ההורדות במדינות רבות בעולם ובהן ישראל, בעקבות ההודעה של וואטסאפ על כוונתה לשנות את מדיניותה. אלא שכעת גובר החשש שהצמיחה חסרת התקדים תעודד קיצונים להצטרף לפלטפורמה ולהפיץ בה תוכן מסית.

בשיחה עם מגזין הטכנולוגיה The Verge, המהנדס גרג ברנסטין, שעזב את עבודתו בסיגנל החודש, טען שהמנכ"ל מוקסי מרלינספייק (Moxie Marlinspike) לא פועל מספיק לאור החשש שפעילים ימין או שמאל קיצוני ישתמשו באפליקציה כפלטפורמה להתארגנות. "לא רק שאין לסיגנל מדיניות כזו, הם גם מתנגדים אפילו לבחון כיצד מדיניות כזו עשויה להיראות", הוא אמר. לדבריו, בכנס לעובדי החברה המנכ"ל נשאל כיצד סיגנל מתכוונת לפעול כיצד למנוע מקיצונים להשתמש בפלטפורמה, הוא השיב: "אם וכאשר אנשים יתחילו לנצל את סיגנל לרעה, או לעשות דברים שאנחנו חושבים שהם נוראיים, אנחנו נגיד משהו". "זו לא אסטרטגיה, זה פשוט לקוות שדברים לא ישתבשו", הוסיף ברנסטין.

כזכור, מוקדם יותר החודש הודיעה וואטסאפ שעל כל משתמשיה לאשר את העברת המידע שלהם לפייסבוק. כללי השימוש החדשים, שוואטסאפ כבר הודיעה על דחיית יישומם, יצרו מהומה והובילו רבים לשקול אלטרנטיבות כמו טלגרם וסיגנל. האחרונה שייכת לעמותה ללא מטרות רווח ונחשבת למאובטחת ביותר. מאחוריה עומד בריאן אקטון, אחד ממייסדי וואטסאפ, שפרש מהחברה אחרי מכירתה לפייסבוק ומסר 50 מיליון דולר לטובת קרן סיגנל. מלבד הצפנה מקצה לקצה, סיגנל כוללת תכונות כמו צנזור פנים בתמונות שהוכיחו את עצמן שימושיות במחאת בלאק לייבס מאטר בשנה שעברה, והובילו גם את אדוארד סנודן לתמוך בה.

אלא שהפרטיות המוגברת וחוסר ההתערבות של החברה המפתחת קורצות גם לתנועות קיצוניות. בתגובה לדברים אמר מרלינספייק שסיגנל היא אפליקציית מסרים ולא רשת חברתית. "אנחנו לא מקדמים תוכן בעזרת אלגוריתמים וין לנו גישה לתוכן. וגם בתוך האפליקציה עצמה, אין כל כך אפשרות להפיץ את התוכן. בתור ארגון, אני רוצה שנהיה זהירים, כי הפיכת סיגנל לאטרקטיבית פחות עבור קבוצות קיצונית, יהפוך אותה לאטרקטיבית פחות גם עבור הקהל שאנחנו רוצים לעודד אותו ולתמוך בו".