פרשת שחיתות ממשיכה להעיב על סמסונג: לי ג'יי יונג, "יורש העצר" שאמור היה להתמנות לתפקיד יו"ר הקונצרן הדרום-קוריאני אחרי שאביו מת בסוף השנה שעברה, הורשע היום (שני) בשוחד בשנית וקיבל עונש מאסר נוסף של 30 חודשים. 

פרשת השחיתות, שנקשרה סביב נשיאת קוריאה הדרומית לשעבר פאק גון-הייה, התפוצצה עם מעצרו של לי ג'יי יונג בחודש פברואר 2017. לי בן ה-52 הואשם כי הציע סוסים ותשלומים נוספים למקורבתה של הנשיאה, במטרה שזו תעזור לו לקדם מיזוג בעייתי מבחינה רגולטורית ותסייע לו להבטיח את מינויו לראש הקונגלומרט.

בעקבות הפרשה הטיל עליו בית המשפט בסיאול עונש מאסר של חמש שנים, אך בפברואר 2018 בית המשפט העליון במדינה קיצר את עונשו בחצי. בהמשך הוחלט לפתוח את המשפט מחדש, כשהבוקר הוטל על הבכיר עונש מאסר נוסף. בהמשך לפרשה, בשבוע שעבר גזר בית המשפט העליון על הנשיאה הקודמת עונש מאסר של 20 שנה, לצד קנס בגובה 18 מיליארד וון (כ-53 מיליון שקלים). 

כצפוי, המנייה של סמסונג אלקטרוניקס ירדה ב-3.4 אחוזים אחרי הקראת גזר הדין. ג'יי יונג, שמנהל את החברה דה פקטו משנת 2014 בעקבות התקף לב שחווה אביו, הוא כמובן לא הבכיר היחיד בסמסונג, אך היעדרותו עשויה לפגוע בקידומם של מהלכים אסטרטגיים: אחרי שהשתחרר מתקופתו הראשונה בכלא, הוא מילא תפקיד חשוב ביחסי התאגיד עם ממשלת דרום קוריאה. כעת צפוי להיווצר ואקום בצמרת החברה, שאחראית לייצור נרחב של מכשירי חשמל, סמארטפונים ורכיבי עיבוד שוני;  זאת, בשעה שהיא מתמודדת עם תחרות גוברת בעולם המובייל מצד חברות כמו שיאומי ועם השפעות מגפת הקורונה.

פרשנים שונים מעריכים שמערכת המשפט הדרום קוריאנית שוגה בהטלת העונש החמור. "עונש המאסר מוגזם מדי", אמר לבלומברג שן סה-דון, פרופסור אמריטוס בבית הספר לכלכלה שבאוניברסיטת סוקמיונג לנשים. לדבריו, הצעד עלול לגרום לתגובת-נגד, לאור חשיבותה של סמסונג לכלכלת המדינה. "ג'יי יונג עשוי להיות מסוגל להמשיך ולנהל את החברה מהכלא, אך כליאתו תזעזע את החברה מבחינה רגשית. סמסונג היא אחד מעמודי התווך של הכלכלה שלנו, ואנשים יתרגזו מגזר הדין".

במהלך הדיון האחרון בעניינו שנערך ב-30 בדצמבר, לי מסר התנצלות אישית וחזר על התחייבויותיו ממאי, לפיהן הוא לא יעביר את השליטה בחברה לילדיו בירושה. בתוך כך, מינויו הרשמי לנשיאות החברה עשוי להתעכב עד לשחרורו מהכלא.

לפי בלומברג, הונו המשוער של ג'יי יונג עומד על כ-30 מיליארד דולר, והוא נמצא במקום ה-44 ברשימת עשירי העולם. לצד פרשת השחיתות מתמודד לי עם אישומים נוספים על מיזוג שנוי במחלוקת שנערך בשנת 2015 בין אחד מענפי קבוצת סמסונג לבין חברת הטקסטיל Cheil Industries. לי צפוי להתייצב לדיונים גם במהלך ריצוי עונש המאסר שלו.