כמעט שלוש שנים עבור מאז האקזיט הענק של פרופסור אמנון שעשוע וזיו אבירם ממובילאיי , אבל הם ממש לא נחים – אלא עכשיו שואפים לשפר את החיים של אנשים עם לקויות ראייה ושמיעה. "זה לקחת את הטכנולוגיה למקום טוב", מצהיר שעשוע.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות

האוזן האנושית מסוגלת לשמוע צלילים במגוון רחב של תדרים. "אפקט מסיבת הקוקטייל" מתאר את היכולת המאפשרת להפנות את הקשב לקול אחד תוך סינון כל האחרים - אלא שלבעלי לקות שמיעה חדרים הומי אדם יכולים להיות אסון של ממש. זה בדיוק מה שהשניים מנסים לפתור באמצעות ה-Orcam Hear.

"מכשיר שמיעה לא מסוגל לבודד את הקול, מה שהוא יעשה זה להגביר את כל הקולות", מסביר שעשוע. אולם הפיתוח החדש יודע לבודד את הקול הרצוי ולהגביר אותו לעומת השאר. "זה מה שאנחנו עושים במוצר הזה: מנצלים את העובדה שיש מצלמה שמסתכלת על האדם שאיתו אנחנו רוצים לנהל שיחה. המצלמה מסתכלת על תנועות השפתיים, לוקחת את הגל האקוסטי שכולל את הקולות  של כל האנשים מסביב, ומצליחה להפקיד אותו חלק מגל הקול כל האדם שאיתו אנחנו רוצים לנהל את השיחה".

"אם המשבר לא ייפתר ננקוט בצעדים קיצוניים (צילום: פלאש 90 \	Yonatan Sindel)
אמנון שעשוע, ארכיון | צילום: פלאש 90 \ Yonatan Sindel

שוק מכשירי השמיעה מגלגל כ-10 מיליארד דולרים בשנה, וזה השוק אליו מכוונת החברה. המכשיר  מתווסף למכשיר השמיעה, בעלות מוערכת של כאלף דולרים, וצפוי לצאת לשוק כבר במהלך השנה הקרובה.

בנוסף למכשיר השמיעה, מציגים השניים גם שדרוג למצלמת ה-Orcam, שנועדה לסייע לבעלי לקויות ראייה. המשקפיים הללו יכולים לומר למשתמשים מה ניצב לפניהם, וכן להנחות אותם במרחב. מחירם טרם נקבע, אולם על פי הערכות צפוי לנוע סביב כמה אלפי דולרים – ובמקרים רבים, ישנה השתתפות של חברות הביטוח בתשלום.