פיתוח נוסף של "סיירת הקורונה": אתמול פורסם ב-N12 כי מיטב המוחות בישראל התקבצו תחת המפא"ת (המינהל למחקר, פיתוח אמצעי לחימה ותשתית טכנולוגית) כדי לפתח כלים חדשניים שיסייעו למאבק בנגיף. אחרי אפליקציית "המגן" שפיתחו אנשי מוסד, והפיתוח שיפתור את המחסור במכונות הנשמה - היום (שלישי) נחשף תוצר נוסף של המאמץ המשותף: אפליקציה שמבצעת בדיקת קול ביתית לאבחון ראשוני של תסמיני קורונה על בסיס בינה מלאכותית.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות

חברת הסטארט-אפ הישראלית "Vocalis Health" פיתחה את הפלטפורמה שמבוססת על בינה מלאכותית, ומאתרת בעיות בריאותיות דרך הקול. על בסיס זה, מקדם צוות החירום הלאומי ניסוי מזורז שנועד לפתח אלגוריתם ייחודי שיאפשר למערכת הבריאות להיות במעקב ובקרה על מצבם ותסמיניהם של חולי קורונה הנמצאים בבתיהם. זאת, במטרה למנוע את התפשטות המחלה ולהציל את מערכת הבריאות העמוסה מקריסה. 

  

במסגרת המחקר, שתוצאות ראשוניות שלו צפויות להתקבל בתוך 6-4 שבועות, מבקשים המומחים למצוא "טביעת אצבע" ווקאלית ייחודית, שדרכה יוכלו לזהות הידרדרות בבריאותם של חולי קורונה וכן לבצע זיהוי מוקדם של תסמינים חשודים. זאת, על ידי איסוף דגימות של הקלטות קוליות מנשאי וחולי קורונה מאובחנים וכן מהציבור הרחב באמצעות האפליקציה, וניתוח הנתונים בעזרת מיפוי של רשתות נוירונים.

 

המחקר מתקיים בשיתוף פעולה בין ארגוני בריאות בארץ ובעולם ובתי חולים שונים בהם המרכז הרפואי שיבא תל השומר, בילינסון, יחידת המו"פ במפא"ת, המכללה האקדמית להנדסה בתל אביב "אפקה" וקבוצות מחקר נוספות מהאקדמיה ומצה"ל.

פרופ' עמי מויאל, מומחה לעיבוד דיבור ונשיא מכללת אפקה, מסר: "אפקה, המכללה האקדמית להנדסה בתל אביב, גאה לקחת חלק בהתגייסות למיגור נגיף הקורונה. המרכז לעיבוד שפה במכללה, בהובלת פרופ' ורד אהרונסון, עושה לילות כימים בשבוע האחרון במטרה למפות את התסמינים של הקורונה ואת האופן שבו הם מתבטאים בקולו ובאופן הדיבור של הנבדק. בדיקה חדשנית זו תהווה פריצת דרך באבחון הקורונה תקל על זיהוי הנגיף, תקטין את התפשטותו ותוכל למקד את קבוצות האוכלוסייה שיש לבדוק אותן במהירות".