טיפול ראשוני מהיר יותר: צוות חוקרים מאוניברסיטת דרום אוסטרליה והאוניברסיטה הטכנית בבגדאד שבעירק פיתחו מערכת לפיקוח מרחוק על קשישים שיכולה לספק להם עזרה ראשונה דחופה באמצעות רחפן, דבר שיחסוך הרבה מאוד זמן מרגע האירוע ועד לטיפול ראשוני מציל חיים.

"המערכת לא רק מודדת את הדופק ברמת דיוק של 99 אחוזים, אלא גם מזהה את מיקומו של הקשיש ומספקת עזרה ראשונה בצורה מהירה יותר", אמר פרופסור צ'אל, אחד מהשותפים במיזם. "כאשר מדובר במקרה קריטי, ניתן להעביק למטופל ערכת עזרה ראשונה באמצעות רחפן עד 105 שניות מהר יותר מאשר באמבולנס".

בבדיקה שערכו צוות הפיתוח, המערכת החדשה הצליחה להגיע לחולה בעיר סואנת בצפון עירק ב-90 עד 120 שניות מהר יותר מאשר אמבולנס. בארבע בדיקות, הרחפן הצליח לחלוף בקלות בשכונות צפופות ליד בתי ספר ושווקים עם רחובות צרים בעירק, דבר שרכב חירום היה מתקשה בו.

אילוסטרציה (צילום: דוברות מד"א, חדשות)
צילום: דוברות מד"א, חדשות

עוד מציינים בצוות הפיתוח כי הרחפנים במחקר הזה נשאו ערכת עזרה ראשונה קטנה יחסית, אך יכולים ברגע האמת לשאת במקום זאת דפיברילטור נייד - מכשיר החייאה חשמלי לטיפול מיידי במקרי דום לב.

בחודש אפריל רחפן הטיס כליה שנמסרה לתרומה במושתלת. החולה הייתה אישה בת 44, תושבת מרילנד בארה"ב, שהמתינה שמונה שנים להשתלה שתציל את חייה. הצוות שיצר את הרחפן המיוחד באוניברסיטת מרילנד ציין כי זו הפעם הראשונה בעולם שדבר כזה נעשה, זאת במטרה להאיץ משימות מהסוג הזה ולקצר את הזמן מרגע קבלת התרומה ועד ההגעה לחדר הניתוח.