חברת הענק יוטיוב שנמצאת תחת בעלותה של גוגל תשלם קנס של 170 מיליון דולר לאחר שאספה מידע אישי של ילדים המשתמשים בפלטפורמה ללא אישור הוריהם – והרוויחה מכך מיליוני דולרים.

למעשה מדובר בהסכם פשרה של יוטיוב עם נציבות הסחר הפדרלית של ארה"ב (FTC) ועם התובע הכללי של מדינת ניו יורק. הצדדים הגיעו להסכם לאחר שהחברה הואשמה בכך שאספה מידע אישי על ילדים באופן בלתי חוקי על מנת להתגאות בפני לקוחות עסקיים בפופולריות שלה בקרב ילדים – ובכך לגרוף לכיסה מיליוני דולרים, בעיקר מפרסומות.

מטה גוגל (צילום: Benny Marty, NEXTER)
תיאלץ לספוג את המכה, גוגל | צילום: Benny Marty, NEXTER

על פי ההסכם גוגל ויוטיוב ישלמו 136 מיליון דולר ל-FTC ועוד 34 מיליון דולר למדינת ניו יורק זאת בשל הפרת חוק הגנת הפרטיות באינטרנט של ילדים. הקנס בסך 136 מיליון דולר הוא הגבוה ביותר שוועדת המסחר הטילה עבור הפרות של החוק מאז אושר בקונגרס ב-1998.

בנוסף לקנס הגבוה, חברות הענק חויבו "לפתח, להטמיע ולשמור על מערכת שתאפשר לבעלי הערוצים לזהות את התכנים המיועדים לילדים המשודרים בערוץ". בנוסף, יוטיוב תדרש לקבל הסכמה של הורים על מנת לאסוף או לשתף מידע על ילדיהם.

רק בחודש שעבר הושג הסדר עם פייסבוק, במסגרתו תשלם הרשת החברתית קנס של 5 מיליארד דולר על מעורבותה בפרשת קיימברידג' אנליטיקה. במקביל, משרד המשפטים האמריקאי הכריז על פתיחת חקירה בחדש להפרת חוקי הגבלים עסקיים שתכלול גם את גוגל.