סטטוסים שנעלמים אחרי השליחה, הפורמט של סטוריז, הפילטרים – פייסבוק מעולם לא הייתה ביישנית מדי כשזה הגיע להעתקת פיצ’רים מהמתחרה הצעירה שלה בסושיאל – סנאפצ’ט. בטח אחרי שזו סירבה להצעת הרכישה. אבל בסנאפ היו מספיק חכמים ותיעדו את כל הפעולות השנויות במחלוקת של פייסבוק בתיק מיוחד בשם “פרויקט וולדמורט” על שם הנבל מסדרת “הארי פוטר”.

פנייה למשפיענים וצמצום החשיפה – כך זה עבד

אנשי המחלקה המשפטית של “סנאפ”, חברת האם של סנאפצ’ט, אגרו במשך שנים תיעוד של מקרים שבהם נטען כי פייסבוק פעלה בניסיון לפגוע בצורה לא הוגנת בתחרות. אנשי “סנאפ” פנו לנציבות הסחר הפדרלית בארצות הברית עם תיעוד המקרים, יחד עם נציגי חברות נוספות – כך דווח ב”וול סטריט ג’ורנל”.

על פי הדיווח, המקרים שנאספו ב”תיק וולדמורט” מפרטים מהלכים שביצעה פייסבוק בעבר כדי לפגוע בתחרות ופגיעה בעסקיה של סנאפ. בין השאר, טוענים אנשי סנאפ כי פייסבוק פנתה לבעלי חשבונות פופולריים ולמשפיענים וביקשה שלא יתייחסו לסנאפצ’ט בחשבונות האינסטגרם שלהם.

בנוסף, גורמים באינסטגרם נפגשו עם אותם בעלי חשבונות פופולריים ומשפיענים ורמזו בפני חלקם כי הם עלולים לאבד את הסימון המעיד על כך שמדובר בחשבון מאומת (“ה-V הכחול”). אובדן האימות יכול לפגוע ביכולתם של אותם משפיענים להשיג עסקאות חסות ופרסומות – ששוויים יכול להגיע עד למיליוני דולרים אם מדובר במשפיען או משפיענית בעל קהל גדול.

גורמים המעורים בפרויקט של סנאפ מסרו עוד כי בכירים בחברה חשדו שבאינסטגרם מונעים מתוכן המיוצר בסנאפצ’ט לזכות לחשיפה מוגברת באפליקציה. על פי החשד, באינסטגרם צמצמו את החשיפה של תמונות עם פילטרים של סנאפצ’ט או של תמונות שתוייגו עם ההאשטג snap# ו-snapchat#. בנוסף, ב-2016 הוסיפה פייסבוק חוק המונע ממשתמשים לקשר את חשבון הסנאפצ’ט בביוגרפיה של חשבון האינסטגרם שלהם.

פורסם ב-Geektime

עוד ב-Geektime

הפרישה הדרמטית של אדם נוימן מתפקידו כמנכ”ל WeWork: כך זה קרה
דירוג חברות ההייטק שהכי טוב לעבוד בהן בישראל: מיקרוסופט הדיחה את גוגל מהמקום הראשון

על פי הדיווח, בנציבות הסחר הפדלרית שוחחו בחודשים האחרונים עם עשרות בכירים בעולם הטכנולוגיה ועם מפתחי אפליקציות. חוקרי הנציבות שוחחו גם עם בכירים בחברות שקרסו לאחר שנמנעה מהם הגישה לפלטפורמה של פייסבוק.