"ישראל מדברת על התחזקות חיזבאללה" (צילום: רויטרס, חדשות)
לראשונה: מנהלים התקפה גדודית. ארכיון | צילום: רויטרס, חדשות

כבר כמה שבועות לוחמים אנשי חיזבאללה לאורך שרשרת הרי הקלמון, משני עברי הגבול הסורי-לבנוני. חסן נסראללה משקיע אלפי לוחמים במאמץ לבלום את דאע"ש וג'בת אל-נוסרא מלחבור למעוזים הסוניים בלבנון, בעיר טריפולי וחבל עכאר בצפון.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק 

עד כה עלה בידיהם להפסיק את החדרת מכוניות התופת לתוך ביירות ולהשתלט על שטחים שולטים בהרים, אבל חיזבאללה ספג אבדות כבדות. כ-1000 נהרגו עד כה בגזרה זו והארגון אינו מצליח להדוף את יריביו החוצה.

אדרבא, כל נקודה שבה מקים חיזבאללה מוצב הופכת יעד לפשיטות. נסראללה חושש להורות על כיבוש העירייה הסונית ערסאל ומצפה לשווא, שצבא לבנון הסדיר יעשה את המלאכה.

אילו לקחים יכולה ישראל להפיק?

הלקח הראשון - בפעם הראשונה בתולדותיו לומד החיזבאללה כיצד לנהל קרב התקפה במסגרות מעין גדודיות ואף למעלה מזה. הם משלמים מחיר יקר על שגיאות בניהול המערכה, אבל ניכר שיפור ביכולות ההתקפות שלהם. הם מתאימים בהדרגה את החימוש שברשותם לצרכים החדשים.

אהוד יערי (צילום: חדשות 2)
יש מה ללמוד | צילום: חדשות 2

הלקח השני - כמעט מחצית הכוח הלוחם של חיזבאללה ובראשם אנשי הקומנדו, מתנסים בלחימה מתמשכת בשטחים פתוחים כמו גם במרחבים עירוניים. בסך הכל 7,000 לוחמים מתוך 18,000 שבזרוע הצבאית עוברים טבילת אש ארוכה.

הלקח השלישי - חיזבאללה מכין עצמו ליום שאחרי אסד בכך שהוא בעצם מספח למערכים שלו שטחים הנמצאים בתוך תחומי סוריה ופורס שם כוחות שיגנו על בסיסיו בבקעת הלבנון ובדרום. כאמור, מתרחב באופן משמעותי השטח שמחזיקה הזרוע הצבאית של הארגון.

הלקח הרביעי - החיזבאללה מסוגל לפעול בהיקף גדול בסוריה, בלא לפגוע בשלב זה במערך שלו גבול ישראל או בארסנל הטילים שאגר. מבחינתם, זהו פיתוח הכושר לעמוד בשתי חזיתות בו זמנית.

לסיכום: יהיה אשר יהיה גורלו של אסד, חיזבאללה צפוי לאורך זמן לתת עדיפות לזירה הסורית. במקום שסוריה תהווה משענת בטוחה וציר אספקה לחיזבאללה, הופכת סוריה לאיום מתמיד על הארגון ממזרח. וכך, ישראל מדרום נדחקת לדרגת עדיפות נמוכה.