איפה אנחנו בסרט הגדול שנקרא "ימי נתניהו"? בשלב שהאורות כבר נדלקים באולפן והכתוביות רצות, כמו שנראה ברגע שבו שמענו ביום שלישי על עד המדינה שלמה פילבר? או דווקא לקראת סצינת האקשן המרכזית, רוויית הנפגעים, של מלחמת הכל בכל? אם נתניהו חושב על עסקה ופרישה, צריכים להודות שאין לזה שום סימן חיצוני.

לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו

נתניהו משדר בימים האחרונים שהוא פה כדי להיאבק. כך או כך, למרות הסקרים אין שום היגיון פוליטי בבחירות. במקרה הטוב הוא יחזור עם אותה קואליציה, אבל בנט לא יוותר לליברמן בקלות על תיק הביטחון ונתניהו יהיה כבול ומנוטרל לשותפיו, מה גם שבשלב החקירה הנוכחי תוצאות בחירות לא ישנו את הכרעתו של היועץ המשפטי לממשלה. 

מה יכול לפרק בכל זאת את הממשלה בקרוב? גילויים דרמטיים בחקירות, אם יהיו; אולי כרסום בתמיכה בו, למרות שזה לא נראה כרגע; ויש עוד אפשרויות שנוגעת לכחלון: אחת, שמחירי הדיור יירדו ברמה כזו שלשר האוצר כבר יהיה שווה ללכת לקלפי. אפשרות נוספת נוגעת לאגף החרדי - חוק פטור מגיוס מלא-מלא שדורשים החרדים עכשיו, כאילו אין יאיר לפיד בעולם.

שר האוצר משה כחלון (צילום: יונתן סינדל, פלאש 90, חדשות)
כחלון. עשוי להטות את הכף | צילום: יונתן סינדל, פלאש 90, חדשות

כדאי להבין: כס ראש הממשלה הוא עבור נתניהו גם משאת נפש וגם מקור כוח משפטי. כולם במערכת זוכרים את אולמרט שהתפטר ואחר כך נסחב שנים בבתי משפט. המעניין הוא שגם לבכירי הליכוד, ששנים חושקים בכיסא, כנראה אין אינטרס בבחירות עכשיו.

עמית סגל (צילום: החדשות)
עמית סגל | צילום: החדשות

אם נתניהו יילך ממחר בבוקר, פתאום הם ימצאו את עצמם עם כל החסרונות שמביא איתו שלטון ממושך - בלי אף יתרון: גם אחרי עשור בקואליציה, אין לאיש מהטוענים לכתר ולו יום אחד של כהונה במשרדי הביטחון, החוץ או האוצר.

גורל נתניהו קשור עכשיו בגורל הליכוד והימין כולו. ההיסטריה והווליום שבהם מתנהל הדיון על נתניהו מלמדים שמימין ומשמאל כולם מבינים זאת היטב.