נתונים מזעזעים בנוגע לטיפול במגפה בחברה הערבית נחשפו במהלך דיון בוועדת הקורונה ביום חמישי. מאז תחילת המגיפה ועד לאותו רגע נעשו רק 4,000 בדיקות בישובים הערבים, ונמצאו רק 105 חולים מאומתים - לעומת 8,000 בדיקות ביום ומעל 6,000 חולים מאומתים בקרב כלל הציבור.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות

הפער העצום חייב להדליק לכולנו נורה אדומה בוהקת. נכון לרגעים אלה, אין למערכת הבריאות מושג כמה חולים יש בחברה הערבית ובאיזה ערים הנגיף עלול להתפרץ. ההפקרות הזאת מסכנת קודם את האזרחים הערבים - אבל סופה לפגוע בכולם.

החירום תמיד מתעצב בדמותה של השגרה, והאפליה המערכתית נגדנו לא הפסיקה בגלל הקורונה. אנחנו חייבים שינוי דרסטי ביחס לחברה הערבית. אחרת, אנחנו עלולים למצוא את עצמנו במצב שבו רהט או אום אל פחם הופכות לבני ברק, והמאמצים האדירים של כלל האזרחים לשטח את עקומת התחלואה תרד לטמיון.

בהלת הקורונה בעיר העתיקה בירושלים (צילום: יונתן זינדל, פלאש/90 )
בהלת הקורונה בעיר העתיקה בירושלים | צילום: יונתן זינדל, פלאש/90

לאחר מאמצים שלנו ברשימה המשותפת מול מד"א ומשרד הבריאות, הצלחנו להביא לפתיחתה של תחנת היבדק וסע נודדת בין ריכוזי אוכלוסייה ערבים, ונפתחו כמה תחנות בדיקות קבועות במרפאות כללית. זה צעד קטן בכיוון הנכון - אבל הזמן הולך ואוזל. צעד אחד אינו מספיק.

כולנו מוכרחים להפנים שהבעיה של בני ברק היא גם הבעיה של נצרת, תל אביב ובאר שבע. מעולם לא היה משבר שהבהיר עד כמה כולנו שותפי גורל ועד כמה האינטרסים והאתגרים שלנו משותפים. אנחנו מוכרחים להפיל את החומות המדומיינות שמפרידות בינינו, כי אפשר לנצח את הקורונה, אבל רק אם נאבק בה יחד.

כלל האצבע שמנחה את מדיניות משרד הבריאות והרשויות הרלוונטיות מוכרח להיות שאם אנחנו לא מטפלים בכולם, אז אנחנו בעצם לא מטפלים באף אחד. כולנו מכירים את התרחישים מעוררי הדאגה שמתארים את ההשפעה ההרסנית של התפרצות בלתי נשלטת על בריאות הציבור ועל המשק. חייבים לפעול מיד.