אז כמה באמת הוא קטלני ומדבק, וירוס הקורונה החדש הזה שמטריף את כל העולם? האם זה נכון שזה בעצם כמו שפעת? ואם כן – אז למה כולם כל כך מפחדים ממנו? מהי הדרך הנכונה להתמודד איתו? האם הצעדים הדרסטיים של סגירת השמיים ובידוד ביתי למאות אלפי ישראלים – הם מוגזמים? זה נכון שבקיץ הוא ייחלש? למה הוא לא פוגע כמעט בילדים?

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות

המשותף לכל השאלות האלה, הוא התשובה: ובכן, האמת היא שאנחנו לא באמת יודעים, כי זה וירוס חדש שלא הכרנו קודם. אמנם כבר עכשיו ברור שהוא יותר מסוכן משפעת, אבל אפילו בנוגע לכמה יותר מסוכן – הדעות חלוקות. יש מומחים שטוענים שהוא פי 17 יותר קטלני ופי 5 יותר מדבק בשפעת, ויש שסבורים שהוא "רק" פי 3 יותר קטלני ופי 2 יותר מדבק.

קורונה בישראל (צילום: פיטוסי , פלאש/90 )
צילום: פיטוסי , פלאש/90

נרגעתם? נכון שלא? ומה בנוגע לדרך הנכונה להילחם בו? מדינת ישראל היא אחת המחמירות בעולם בהנחיות לסגירת הגבולות ובידוד ביתי לאזרחים שחוזרים מחו"ל. הגזמנו? במשרד הבריאות בטוחים שלא, ולראיה – מזכירים לנו שמצבה היחסי של מדינת ישראל הוא מצוין – רק 50 חולים ואפס מתים נכון לכתיבת שורות אלה, לעומת מדינות אחרות שסופרות אלפי חולים ומאות מתים (איטליה ואירן), או מאות חולים ועשרות מתים (ארה"ב, דרום קוריאה, צרפת).

קורונה בישראל (צילום: ap)
צילום: ap

האם זה אומר שההנחיות כאן אינן מוגזמות, ושמצבנו טוב? ובכן, ממש לא בטוח. באיגוד רופאי בריאות הציבור משוכנעים שמספר החולים בישראל הוא הרבה יותר גדול, אבל אנחנו מפספסים אותם כי אנחנו בודקים רק את מי שחוזר ממדינות "חשודות", כמו איטליה, צרפת וספרד. אנחנו מפספסים אותם, והם – בינתיים – כנראה ממשיכים להדביק אחרים. מפחיד? כן, אבל רק אם זה נכון, ואנחנו עדיין לא יודעים אם זה נכון או לא. ואם זה לא מספיק – אז ייתכן שבעתיד יתברר שההנחיות אכן היו מוגזמות, ושהמחיר הן יגבו – כמו נזק אדיר לענפי התיירות והתעופה, ופשיטת רגל של אלפי עצמאים קטנים – היה מיותר. ‎

נתניהו, ליצמן ובר סימן טוב בתדרוך במשרד הבריאות‎ (עיבוד: החדשות12)
נמסטה? | עיבוד: החדשות12

ולמה הווירוס פוגע בפחות בילדים? התשובה היא: מזל שזהו המצב, אבל לא ברור עוד למה. ומה בנוגע לקיץ? האם הווירוס ייחלש כפי שקרה לבן הדוד שלו מאותה המשפחה, וירוס הסארס הקטלני מלפני כ-17 שנים? אתם בטח מנחשים שהתשובה היא שאין תשובה כי אף אחד לא יודע. זהו המצב - זאת תקופה של חוסר ודאות. אז מה עושים בינתיים? דבר אחד בטוח: אם תקפידו על בידוד ביתי לשבועיים למי שצריך, אם תשמרו על היגיינה האישית, ואם תתעקשו שגם אלה מסביבכם יקפידו כמוכם – הסיכוי שלכם ושל הקרובים לכם להידבק בווירוס החדש והקטלני, יפחת באופן משמעותי.