מי שמקפיד על תזונה נכונה לילדיו, קרוב לוודאי מוותר על השניצלים הקפואים שמכניסים למיקרוגל או לתנור, אבל מתברר שלא כולם כל כך גרועים כמו שנדמה. רוב השניצלים הבשריים עשויים מרכיבים טבעיים בלבד, ללא חומרים משמרים, ללא צבעי מאכל ובדרך כלל גם ללא מונו סודיום גלוטמט. חלקם אפילו מועשרים בברזל, ויטמינים ואבץ.

שניצלוני הדגים דומים בערכם התזונתי לשניצלוני העוף, גם הם מכילים חלבון סויה. אם נשווה אותם לטונה משומרת בשמן - כמות הקלוריות והשומן דומה, אבל כמות החלבון שבטונה גבוהה יותר.

אז מה בכל זאת הכי מומלץ לקנות ולאכול? הנה הדירוג שלנו לשניצלים הבשריים: חזה עוף ללא ציפוי נמצא במקום הראשון. יש בו חלבון איכותי, 1% שומן ו-120 קלוריות. במקום השני שניצל "אמיתי" מעוף או מהודו שקונים קפוא. יש בו כ-200 קלוריות ו-10% שומן.

במקום האחרון: שניצל קפוא עם תירס או ירקות

את המקום השלישי תופס השניצל הקפוא הרגיל, ואחריו השניצלונים: הם אומנם יותר קטנים אבל ככל שיש יותר ציפוי יש יותר פחמימות ושומן. אף ילד לא מסתפק בשניצלון אחד, מנה ממוצעת עשויה להגיע לכמעט 300 קלוריות.

במקום האחרון שניצל קפוא עם תירס או ירקות אחרים. שניצלונים עם ירקות אפילו פחות מומלצים.
ומה לגבי השניצלים הצמחיים? גם כאן יש כאלה שעדיפים יותר וכאלה שפחות: הכי מומלץ לאכול את מוצרי הלייט שעל אריזתם כתוב 5% שומן. במקום השני שניצלים צמחיים רגילים. הם מכילים 7 -12% שומן, כמות טובה של חלבון סויה, ויטמינים ומינרלים. במקום השלישי ברשימה שניצל צמחי מתירס וירקות אחרים.

עדיף לאכול את אלה שמועשרים בויטמינים ובמינרלים, ולהימנע מאלה שבהם מונו סודיום גלוטמט.
ובמקום האחרון שניצל צמחי מתירס וירקות אחרים. לא בכולם יש חלבון סויה, הם לא מועשרים בויטמינים, ובחלק מהם מונוסודיום גלוטמט.

אז לאכול שניצל קפוא זה לא כזה נורא, אבל אין ספק שמגיע לילדים לאכול ארוחת צהריים מזינה ובריאה עד כמה שאפשר.