בזמן שמתחוללת הסערה פוליטית סביב חוק שיאפשר גיוס חרדים, בלי ששמנו לב נפתחו בשקט מוקדים שמטרתם היא שילוב החרדים גם במקומות העבודה. כחצי שנה אחרי פתיחת המוקדים, עדיין ללא פרסום, למעלה מ-900 פניות התקבלו במוקד התעסוקה לחרדים, ובמשרד הכלכלה מקווים שמספר הפונים רק ילך ויגבר.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

"רוצים לעבוד בצורה שוויונית הוגנת, הזדמנות אמתית", אומר עו"ד רוני פאלוך, בוגר מחזור א' בקרייה האקדמית החרדית. "תבחנו אותנו רק על פי אמות המידה המקצועיות שלנו".

חצי מיליארד שקלים מושקעים בפרויקט המפעיל מוקד השמה לחרדים בכל הארץ. סך הכל המוקדים הקיימים מותאמים לקליטת 14 אלף בני אדם בכל שנה.

לצד הפרויקט החדש יחסית ישנם גם שמונה סניפים פעילים של ארגון ה"ג'וינט", המשמשים למטרה דומה. שם מציעים עבודה בעיקר במקצועות המחשבים, משפטים, חשבונות אך גם מקצועות שדורשים הכשרה קצרה יותר כמו הנהלת חשבונות או חשמלאות.

המתנגדים טוענים: יש לחנך את הציבור קודם

נשמע מבטיח? תלוי את מי שואלים. אמנם המתנגדים מגדירים את היוזמה כרצויה, אך לטענתם הסיכוי שהיא תצליח נמוך. הם מאמינים כ הבעיה טמונה בחינוך הציבור שאינו חרדי.

"שינוי צריך לבוא בתוך הקהילה העסקית, בתור המגזר המעסיק הממשלתי", מוסיף עו"ד פאלוך. "השינוי לא יהיה באמצעות כותרת של 'מרכז העסקה'".

במשרד הכלכלה אומרים כי הם לצד מוקדי ההכשרה, הם גם שמים דגש מיוחד על חינוך המעסיקים להתייחס באופן שווה לכל מועמד, גם אם חרדי.

האם היוזמה תייצר הצלחה מסחררת או שתוביל לכישלון חרוץ, נדע כבר בחודשים הקרובים. בכל מקרה בטוח שתהליך ההשמה לא יהיה פשוט.