השעה לקראת חצות ביום שישי האחרון. מאות ניידות במרחב עמקים, גלויות וסמויות, יצאו לפעולה והמטרה ברורה. בעקבות ריבוי מקרי האלימות במספר יישובים ערביים שכוללים לא מעט מקרים של שימוש בנשק בלתי חוקי, במשטרה מצרפים אותנו לראשונה למבצע משטרתי גדול. ליווינו את מפקד תחנת עפולה ועשרות שוטרים ובלשים בסוף השבוע למבצע חיפוש אחר אמצעי לחימה בלתי חוקיים.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות

בחלק מהיישובים אליהם הגיעה המשטרה נמצאו סמים ואקדחים - חלקם מוסלקים במרתפים. המבצע הנוכחי הביא למעצרם של 19 חשודים. במשטרה יש מי שיגדירו אותו כמוצלח, אך המבקרים יגידו שזו טיפה בים. "אנחנו קשובים למה שקורה בשטח והמשטרה ערה לכל מה שקורה", אמר סנ"צ מאיר גוזלן, מפקד תחנת עפולה. "אנחנו עושים הכל ונמשיך לעשות הכל כדי לתקוף את התופעה הזאת".

חלק מהנשקים שנתפסו בעבר ביהודה ושומרון
נשקים שנתפסו בעבר, ארכיון | צילום:

חזרנו גם למבצע חדש-ישן של המשרד לביטחון פנים ושל המשטרה לאיסוף אמצעי לחימה. כאן קוראים לתושבים להגיע למיקום מוגדר בו נמצא רכב, להניח את כלי הנשק בתא המטען שלו ולעזוב את המקום מבלי להיענש. שני מאבטחים מוצבים בנקודה, ללא נוכחות משטרתית וללא מצלמות אבטחה, כשבסמוך מוצבת גם נקודה לאיסוף מטעני חבלה. נכון לשעה בה הגענו למקום לא נמסרו אמצעי לחימה כלל ומסיבה זו נכשל המבצע בפעם הקודמת.

למרות הרצון הטוב, רבים בחברה טוענים שמבצע האיסוף האנונימי נידון לכישלון. רק לפני שנתיים, בשנת 2017, מאות אלפי שקלים הושקעו במבצע דומה, אך הוא נכשל. לפי נתונים שפרסם "הארץ", למשטרה נמסרו שלושה כלי נשק ו-20 אמצעי לחימה בלבד. ההערכה היא שישנם 400 אלף כלי נשק ביישובים הערביים. האם אנחנו לקראת עידן חדש שיבשר על שינוי? הניסיון אומר שלא, התקווה היא שכן.