ארגונים מובילים נגד ווטרס: 15 ארגונים פרו-ישראליים ופרו-יהודיים שלחו מכתב משותף ל-BMG, חברת התקליטים בה חתום ווטרס, בדרישה שיפסיקו את שיתוף הפעולה עמו לאור התבטאויותיו האנטי-ישראליות והסמלים הנאציים אותם הוא מציג בהופעותיו. בין הארגונים המובילים שהצטרפו לדרישה נמצאים הליגה נגד השמצה, הקונגרס היהודי העולמי, בני ברית, מרכז שמעון ויזנטל ועוד. את שליחת המכתב הוביל הארגון 

במכתב שנשלח לחברת התקליטים הגרמנית, נכתב: "אנו מאמינים כי לאמנים יש אחריות חשובה וייחודית, נוכח ההשפעה הגדולה שיש להם על עולמנו כיום, לדבר נגד גזענות. מר ווטרס הראה שוב ושוב שהוא נחוש לעשות את ההיפך - ולהשתמש בקולו, בבמה שלו ובמיקרופון הציבורי שלו כדי להבעיר את להבות השנאה".

בחודש מאי האחרון הודיעה משטרת ברלין שתפתח בחקירה נגד ווטרס בעקבות הופעתו בעיר, שם עלה לבמה לבוש בדומה לקצין נאצי ודימה ירי אל עבר הקהל. הקונטקסט שבו מופיע ווטרס בתור דמוי-נאצי הוא האלבום The Wall של להקת פינק פלויד מ-1979, שבו מגלם ווטרס דמות של כוכב רוק שמשתגע, מתמכר לסמים והופך לדמות טוטליטארית ופשיסטית. עם זאת, לאור התבטאויות אנטי ישראליות והאשמות חמורות באנטישמיות שהופנו כלפי ווטרס גם ממכריו הקרובים ביותר, קשה שלא להסתכל על הופעה זו בזעזוע.

בחודש יוני הגיע איש הקולנוע הישראלי גלעד אמיליו שנקר להופעתו של ווטרס בלונדון, ועוכב ותושאל על ידי מאבטחים במקום לאחר שהניף דגל ישראל מול הבמה. בשיחה עם mako, גורמים שנכחו במקום סיפרו כי בשעה שווטרס עלה לבמה במדים הבעיתיים, עמדו נוכחים עם דגלי פלסטין להם לא אירע דבר.