אין תמונה
היינו בגן-עדן ועכשיו הלב פצוע

להקת המטאל הבריטית פרדייז לוסט ("Paradise lost") חוזרת להופעה בישראל ב-23.5 באומן 17 בתל-אביב, במסגרת חגיגות 20 שנה ליסודה של הלהקה. את פרדייז תחמם להקת המטאל הישראלית "prey fort nothing". לצורך האירוע תוגדל הבמה באומן 17 והמקום יאובזר בתוספות מיוחדות.

החל מחודש פברואר השנה נמצאת פרדייז באולפן הקלטות ומקליטה את אלבומה הבא, שמלווה ביומן מצולם. לאולפן הגיע גם המתופף החדש של הלהקה אדריאן ארלנדסון (לשעבר בלהקות Cradle Of Filth, The Haunted, At The Gates), שהצטרף לניק הולמס (שירה), גרגורי מקינטוש אהרון אדי (גיטרות) וסטיבן אדמונדסון (בס). בתחילת מרץ הוציאה הלהקה את הספר "No Celebration" המספר את סיפורה.

שיאנית הופעות המטאל בישראל

אין תמונה
מהרוקסן עד לאומן 17. פרדייז לוסט

זהו ביקורה החמישי של הלהקה בארץ. בכך, שומרת פרדייז לוסט, על שיאה כלהקת המטאל שביקרה בישראל הכי הרבה פעמים. לראשונה, הגיעה הלהקה לארץ ב-1992 להופעה במועדון הרוקסן המיתולוגי בתל-אביב, לאחר צאתו של האלבום "Gothic" הנפלא. שנה אחר-כך חזרה הלהקה להופעות נוספת בתל-אביב ובחיפה, ובשנת 96', רגע לפני שהפכה לסוג של דפש מוד, חזרה הלהקה להופעה בהאנגר 11 בתל-אביב.

לאחר עשור בו נעלמה הלהקה מהארץ היא חזרה להופעת בכורה במועדון הבארבי בתל-אביב עם אלבומה ה-12 "In Requiem", שיצא בארץ כשבוע לפני שאר העולם. האלבום המשיך את מגמת החזרה לשורשים המוזיקליים של הלהקה וזכה לשבחים הן מצד מבקרים והן מצד מעריציה הוותיקים של הלהקה, ואף הושווה לחומרים מוקדמים מהכבדים והמשובחים שיצרה בתחילת שנות ה-90. אז גם אזלו הכרטיסים להופעה שבועות מראש.

קשר ישראלי נוסף לפרדייז לוסט הוא להקת המטאל הישראלית המצליחה אורפנד-לנד, שחיממה את הסיבוב האירופי של פרדייז לפני כארבע שנים.

חזרו למקורות הכבדים והאפלים

פרדייז לוסט הוקמה ב-1988 ביורקשייר אנגליה ונחשבת לאחת ממייסדות ז'אנר הדום-מטאל. אלבומה השני, "Gothic", נחשב לאחד מהקלאסיקות הגדולות בז'אנר. באמצע שנות התשעים עשתה הלהקה מעבר מוזיקלי חד וניסתה את כוחה בשילובים אלקטרונים ומלודיים יותר עם מטאל רך ושירה נקייה. בשנות האלפיים חזרה הלהקה למקורותיה המוזיקליים ושבה לנגן מטאל אפל וקודר.

עד היום הוציאה הלהקה 11 אלבומים מלאים מהם מכרה כ-2 מיליון עותקים ברחבי העולם. האלבום האחרון "In requiem" החזיר אותה כאמור לצליל המסורתי הכבד שלה וזכה לביקורות נלהבות בקרב קהילת המטאל העולמית.