כשכריסטינה אגילרה הוציאה ב-2002 את הקליפ ל-Beautiful, אחד הלהיטים המוכרים ביותר שלה, היא הביאה איתה בשורה. גבר עומד כמעט עירום לגמרי ובוחן את עצמו במראה, אישה נוגעת בעצמה על המיטה או בוחנת את עצמה מול הראי וגברים שעומדים להתנשק, כולם מראות לא שגרתיים בתחילת שנות ה-2000, שנים בהן מיניות מוחצנת מתחילה למצוא את עצמה במוזיקה, והקליפ אז הופך את השיר למה שהוא - מעין המנון נשי-פמיניסטי שגם בשנת 2022 מצורף לאלפי טיקטוקים על אהבה עצמית, דימוי גוף, נשיות וכיוצא בזה.

כחלק מחגיגות 20 השנה לאלבום האולפן השני שלה Stripped, אגילרה הוציאה שלשום (חמישי) קליפ חדש לשיר האיקוני, מותאם לחלוטין לאווירת המילניום העכשווית. הקליפ, אותו ביימה פיונה ג'יין ברג'ס, מראה נערים צעירים כבולים לטלפונים הניידים שלהם, תוך שהם מתמודדים עם בעיות החיים הרגילות של מתבגרים כמו דימוי גוף ודימוי עצמי נמוך.

בחלק מהסצנות נערים נראים עושים ספורט ובוחנים את עצמם בראי, כשמקיפים אותם חבורת צעירים מחוברים לנייד. אגילרה באה להדגיש כמה ההשוואה הזו הרבה יותר פשוטה ונגישה, כשצעירים חשופים לתכנים האלו 24\7 ברשתות החברתיות השונות וכמה, גם כשאנחנו לא באמת מסתכלים בנייד, אנחנו חושבים על התכנים שנחשפנו אליהם בו קודם לכן, כל הזמן. 

מבין שלל הסצנות מעוררות ההזדהות הייתה אחת בולטת ומדויקת לתקופה הנוכחית: סצנה בה בחור מתאמן בחדר הכושר ואפילו שהוא עסוק בהרמת משקולות ולא מצלם את עצמו, חבורת ילדים שאוחזים נייד מקיפה אותו, ולא נותנת לו מנוח. רק אז, ברגע כזה קטן, מבינים באיזה דור אנחנו חיים: כזה שלא מפסיק להשוות את עצמו לאחרים, מה שכמובן הטלפונים החכמים רק מחזקים, ואפילו כשהוא לא גולל ברשתות החברתיות, הוא מושפע מהן בלי הפסקה.

באופן מדויק להפליא, אגילרה כללה בקליפ החדש קולאז'ים של לפני ואחרי של אנשים שעברו תהליך אימוני מסוים, והצליחה לחקות אחד לאחד את אלו שאנחנו רואים באינסטגרם. רגע כזה נותן בוקס לבטן וגורם לנו לשאול את עצמנו 'זה מה שאני צורך ברשת?' - כי אם כן, זה לא תוכן חיובי. בסוף הקליפ נכתב על המסך בגדול: "ב-20 השנה האחרונות מאז ש-Stripped שוחרר לראשונה, הרשתות החברתיות שינו את הדרך בה אנחנו מתייחסים לגוף שלנו ולבריאותנו הנפשית. מחקרים מראים כי הזמן הרב שמושקע ברשתות החברתיות, מקושר לבעיות דימוי גוף, נזק עצמי, והפרעות אכילה אצל ילדים ונערים. זה צריך להשתנות".

כשאגילרה יצרה את הקליפ הראשוני ל-Beautiful ב-2002, היא באמת התכוונה כששרה I am beautiful in every single way, ו-Words won't lead me down. לעומת זאת בקליפ של 2022 היא כבר לגמרי לא שם. היא באה לזעזע, ליצור ניגודיות בועטת וקשה בין המילים הפשוטות אך עוצמתיות בשיר לבין המראות הלא קלים על המסך בקליפ. כפי שאגילרה בעצם כתבה, אף אחד מהצעירים בסרטון לא האמין שהוא יפה כשהיא שרה על כך, אף אחד מהם לא הסתכל על עצמו בעיניים חומלות, וצפה בסביבה בקנאה בוערת.

בפוסט שאגילרה העלתה לאינסטגרם שלה, היא התייחסה לקליפ המחודש וכתבה "כולנו יפים, לא משנה מה אומרים לנו, מסר שאני תמיד אעמוד לצידו וכזה שאני אעביר לילדיי בכל פרק שיעברו בחיים. כיום, זה קשה מאי פעם לשמוע את הקול של עצמך, בין כל אלה שחודרים לך לפיד ומעורבים עם מסרים שנויים במחלוקת. זה אוטומטית מוביל אותנו להשתיק את האמת הפנימית שלנו והערך העצמי. הקליפ המקורי נועד להעלות מודעות וגם חמלה, בדמות שיפוט, ביקורת עצמית ודעות חיצוניות. הוא עדיין מביא איתו מסר חשוב, שחשוב שנזכור את הערך העצמי ולא נקנה את מה שמאכילים אותנו כדי למצוא ולו מעט איזון וקבלה עצמית למי שאנחנו".

20 שנה אחרי הקליפ הראשון ובעולם של מייקאפ, תיעוד בלתי פוסק ורשתות חברתיות, אגילרה מראה לנו את המציאות בלבן של העיניים. אם ב-2002 הקליפ הבליט קדמה ואומץ, הקליפ של 2022 מנכיח בושה והסתרה. אולי מפני שהוא אינו מפחד להגיד את האמת, ככה פשוט כפי שהיא, קשה ועצובה, זה מה שהופך אותו לקליפ יפה מאי פעם.