כמות המוזיקה המצוינת שיוצאת מבריטניה מדי יום היא בלתי נתפסת, וכמו בכל העולם, גם שם רבים צורכים אותה באמצעות הורדות לא חוקיות. אך נראה שבקרוב המקומיים יצטרכו להיזהר הרבה יותר, שכן הממשלה הבריטית שוקלת צעדים קשים במיוחד כנגד העבירה. המפלגה השמרנית, שבראשה עומד ראש הממשלה דיוויד קמרון, תחשוף בקרוב תוכנית מאיימת במיוחד במטרה לעצור הורדות פירטיות ובייחוד הפרת זכויות למטרת רווח גדול. אחד השינויים המשמעותיים שהנציגים יציעו בחקיקה בתחום הוא החמרת העונש המקסימלי להפרת זכויות יוצרים עד לעשר שנות מאסר. העונש המקסימלי הקיים כיום בחוק הבריטי עומד על שנתיים.

"הממשלה לוקחת את פשע הפרת הזכויות מאוד ברצינות", אמרה הברונית נוויל-רולף, שמכהנת כשרת הקניין הרוחני. "זה פוגע בעסקים, בצרכנים ובכלכלה לרוחבה גם ברשת וגם מחוץ לה. הערך של התעשיות היצירתיות שלנו עומד על 7 ביליארד ליש"ט ויותר, וחשוב להגן עליהן מפשיעות ברשת. בהחמרת הענישה על פגיעה ברשת במימדים פרסומיים, אנו מציעים הגנה רחבה יותר לעסקים ומעבירים מסר ברור ומאיים לפושעים בתחום". לאחרונה הועבר במדינה חוק שקובע שהעברת מוזיקה מהספריה הפרטית שלך ובכל אמצעי היא לא חוקית. זה אומר שגם החזקה של דיסק צרוב באוטו או דיסק-און-קי עם קבצים אינה חוקית בבריטניה.

תופעת ההורדות הלא חוקיות תפסה בעשור החולף מימדים עצומים, ובמשך השנים רואים יותר ויותר מוזיקאים וגורמים בתעשיה שמנסים שלא להילחם בה אלא לנצל אותה לטובתם. רדיוהד לקחו צעד נועז כשהוציאו את אלבומם "In Rainbows" ב-2007 ואפשרו לקהל להוריד אותו בכל מחיר שיבחרו, גם בחינם. הם הרוויחו דרך ההורדות הללו כמה מיליונים. מאז כמעט כל אלבום שיוצא זוכה להשמעות בכורה בגורמים שונים ברשת. בעידן שבו כמעט כל אלבום זמין להאזנה במלואו בשלל דרכים שונות ברשת (והראשונה שבהן ביוטיוב), קשה לדמיין אכיפה אמיתית של חוק כזה, אבל נצטרך לחיות ולראות.