5 שנים עברו מאז שהגיע ז'אנר ההארדסטייל לישראל. ב-7 בספטמבר 2017 הופיע הדהאנטרז, כנראה דיג'יי ההארדסטייל המפורסם בעולם, בלייב פארק במסגרת פסטיבל לייף אין קולור. עם זאת, מביני דבר יודעים שהאירוע המשמעותי לסצנה הגיע רק למחרת, אז התקיימה המסיבה הראשונה של Life is Hardstyle והלכה למעשה נולדה סצנת ההארדסטייל בישראל. 

חצי עשור ועשרות אירועים לאחר מכן, וסצנת ההארדסטייל בישראל היא כבר עובדה מוגמרת, עם קהילה מסורה ותוססת שנהנתה מלא מעט שמות בינלאומיים שהופיעו כאן, כמו דיג'יי דה פרופט, דווין ויילד, קון, טיונבוי ורבים אחרים. אבל אם תשאלו את העומדים מאחורי Life Is Hardstyle, מה שהסצנה הזו ראתה עד כה זו רק ההתחלה. ב-22 ספטמבר תציין הפקת ההארדסטייל המקומית 5 שנים של פעילות במה שמסתמן להפוך לאירוע הכי גדול של הסצנה עד כה, עם לא פחות מארבעה אמנים בינלאומיים: ד"ר פאנק וספיקס ההולנדיים, סטריאוטייפ האיטלקי ופיל מקינטוש הבריטי. 

סטריאוטייפ, שינגן כאן לראשונה, מצליח לשלב בהצלחה ייחודית בין האח הקשוח של ההארדסטיילהארדקור, לבין הז'אנר שהישראלים אוהבים במיוחד פסיי טראנס. בשיחה עם mako, הוא מספר על הדרך שבה נולד השילוב: "אני יוצר הארד כבר הרבה זמן ואני כל הזמן מחפש דרכים למצוא את הסגנון הייחודי שלי".

"מצאתי את עצמי במסיבת טראנס כאורח. בדרך כלל אני לא הולך למסיבות כשאני לא מנגן, אני אוהב להישאר בבית, אבל נדהמתי מהדרך שבה הקהל חי את המוזיקה הזו. גם אצלנו בהארד חיים את הז'אנר, אבל בצורה אחרת לגמרי. זה גרם לי לרצות לחבר בין הסגנונות האלה וכבר באותו לילה חזרתי לסטודיו ועשיתי את זה. תחילה, עשיתי מעין דרופ פסיי בטראק שלי והקהל השתגע, ומשם זה גדל וגדל". 

מה אתה חושב על הסצנה הישראלית של הטראנס? 
"ישראל מובילה את הסצנה הזו. אני אוהב את הדרך שבה הם מפיקים ומנגנים את המוזיקה, אני מאוד נהנה מזה". 

הקשר של סטריאוטייפ של ישראל לא מסתכם רק בטראנס, אלא גם באנשים שאחראים על הנראות הדיגיטלית שלו מבחינה שיווקית ועיצוביתאורון עייש ואמיר מזרחי. "הכרתי אותם דרך אמן אחר (Billx) שהוא חבר שלי, שהם עשו את הקליפ והגרפיקות שלו. הלכתי לאורון ואמרתי לו שאני אוהב את העבודה שלו. שמרנו על קשר ותוך 10 ימים, הם השתלטו לגמרי על הפרויקט שלי מבחינה גרפיקה, עיצוב ושיווק במטרה לרענן את סטריאוטייפ". 

כמו רבים אחרים, גם סטריאוטייפ שמע על ישראל דברים שליליים דרך התקשורת העולמית, אבל הוא לא ממהר לקנות את כל מה שמוכרים לו. "מאז שאני בקשר עם אורון, אמיר והחברים מלייף איז הארדסטייל, אני יותר מתעניין בישראל", הוא מסביר. "חשוב לי להבין את המציאות דרכם כאנשים שחיים שם, ולא דרך איך שהתקשורת כאן מציירת את זה. כאן שמעתי על ישראל רק ב'עלות השחר', אבל לא מדברים על כמה יפה הארץ שלכם או על תל אביב כמרכז חיי לילה וזה חבל. אני מגיע לא רק לנגן, אלא לטייל שבוע בישראל ואני מאוד נרגש לראות את הארץ שלכם". 

סטריאוטייפ יוציא בקרוב EP חדש, והוא לא מסתיר את הרצון לשתף פעולה עם אמנים ישראלים. "יש המון, אבל אם אני צריך לציין שמות זה כמובן בליס, וויטנויז וויני ויצ'י, יש כל כך הרבה אמנים מוכשרים שהייתי רוצה לעבוד איתם ואני מקווה שזה יקרה".  

View this post on Instagram

A post shared by STEREOTYPE (@stereotypechannel)

 

"שמעתי על ישראל רק דברים טובים מאמנים וקולגות שניגנו שם", מספר ד"ר פאנק בשיחה עם mako. כמו סטריאוטייפ, גם בשבילו זו תהיה הופעת בכורה בישראל. "זה כיף להגיע למדינה שבה ההארדסטייל רק מתרחב, כי פה אצלנו, כבר יש מעין עייפות חומר. אני מכיר את ישראל רק מספרי ההיסטוריה ואני ממש נרגש להגיע. שמעתי דברים מדהימים על תל אביב, האנשים שלה וחיי הלילה שלה". 

אם כבר ספרי ההיסטוריה, היו תגובות רעות שקיבלת שפרסמת שאתה מגיע לישראל? 
"האמת היא שלא. אני יודע שיש הרבה בלאגן בעולם ושיש אנשים שלא אוהבים את ישראל, אבל אני לא מאמין בדעות קדומות. אני לא שופט מקום עד שאני רואה אותו, מכיר את האנשים בו וחווה אותו. שוב, במקרה של ישראל לא קיבלתי משהו שלילי, ושמעתי רק דברים מדהימים. אני רוצה להגיע ולחוות את המקום בעצמי, לנגן לקהל שמגיע ולראות את המקום ואז להחליט בעצמי מה אני חושב. חלק מהדברים האלה תשמעו בסט יחד עם עריכות חדשות שלי, אני מאוד מחכה לזה". 

"בגיל 17 התחלתי להפיק בשביל הכיף, ודברים התקדמו מאוד מהר. שנה אחרי זה כבר החתמתי את הטראק הראשון שלי בלייבל ותוך חצי שנה, כבר ניגנתי בפסטיבלי ענק כמו דפקון וריברז. הכל התקדם מהר מאוד בשבילי". 

"אני לא ממש אוהב להגדיר את המוזיקה שלי", הוא אומר. "אף פעם לא אהבתי להגביל את המוזיקה שלי לז'אנר מסוים. זה קורה הרבה בגלל שהתחלתי לנגן כרזידנט במועדון, שם הייתי צריך לנגן הרבה שעות ולקהל מגוון ושונה. בקטע זה אני קצת אולדסקול, אני דיג'יי של אנשים ואם אני ארגיש שהקהל באותו רגע רוצה משהו מסוים הוא יקבל אותו". 

View this post on Instagram

A post shared by Dr Phunk (@drphunkmusic)

 

ד"ר פאנק, שמאופיין ביכולת לשלב בין הארדסטייל לז'אנרים שונים, בדגש על EDM, מספר על מקורות ההשראה שלו: "כשהתחלתי המוזיקה הפופולרית הייתה קלאב טראנס, אז כמובן שהשפעות שלי היו אמנים כמו טייסטו, ארמין ואן ביורן, פרי קורסטן ופול ואן דייק. הארדסטייל גם כן כבר התחיל לרוץ אז לדיג'יייז כמו דה פרופט ואייזק הייתה השפעה גדולה עלי, גם ליורו דאנס גרמני. בהמשך, כשה-EDM עלה, הארדוול השפיע עלי מאוד ויצא לי גם לעבוד איתו יותר מאוחר ובעיקר שואוטק, שהצליחו גם בהארדסטייל וגם ב-EDM". 

לסיום, ביקש ד"ר פאנק להעביר מסר לקהל הישראלי: "אני מאוד מחכה לראות את המדינה שלכם ולפגוש אתכם, אני אעשה את המקסימום שלי כדי לנגן סט ורסטילי שיתאים לכולם. אני נרגש מאוד ואני מאמין שתהיה מסיבה מעולה ואולי גם אפטר פארטי קטן".