יש לא מעט אנשים שהקריירה שלהם נעצרה בעקבות הקורונה, אבל יש גם מי שהקריירה שלה דווקא המריאה והפכה אותה לאחת הכוכבות הבולטות והאהובות היום במדינה. אנחנו מדברים כמובן על אגם בוחבוט, "היהלום הדרומי", שבקרוב תחגוג את יום הולדתה ה-18.

אחרי ההצלחה האדירה של "יהלום", והסינגלים שבאו אחריו, "כל העולם", "מגבות", וגם, כמובן, "העיר הגדולה" עם סטטיק ובן אל - הבוקר היא משחררת סינגל חדש, "באתי להציל אותך", אותו כתבו מילים ולחן: אודיה אזולאי, משה בן אברהם ושחר סאול שגם מתארח בשיר.

ברכות על השיר החדש! ספרי עליו קצת.
"זה שיר שמהרגע הראשון ששמעתי אותו הייתי בטוחה בו. גם אני וגם הצוות שלי. הוא מאוד מרגש אותי, מאוד. זה שיר שמדבר על מערכת יחסים, או בזוגיות או בעבודה, כל מערכת יחסים. הוא מדבר על מערכת יחסים בה הגבר כביכול חושב שהוא מנסה להגן ולשמור על האישה או על המיוצגת שלו - והוא עושה בדיוק ההפך. זה שיר על שליטה, וברגע שהיא מקבלת אהבה הוא מתנגד, מתערער וזה עושה לו חרדה בגוף. הוא לא יכול לראות שנוגעים בה, לא יכול לראות שהיא מקבלת אהבה. וזה מתקשר למה שקורה בשנים האחרונות, עם מערכות יחסים מהסוג הזה. זה כיף שיש לי את הזכות הזאת להביא את הנושא לבמה".

חווית בעבר מערכת יחסים מטרידה?
"לשמחתי לא. אני מקווה ומאמינה שלא אצטרך לחוות דבר כזה בעתיד שלי. אבל עם כל מה שקורה בשנים האחרונות וזה שכל יומיים צצים מקרים של אלימות כלפי נשים - פשוט אי אפשר להישאר אדיש לזה".

דברי קצת על המסר שאת רוצה להעביר בשיר הזה.
"תמיד מדברים על נשים שחוו את המקרים האלו, אבל גם גברים חווים מערכות יחסים כאלה. חשוב באמת לשים לב לסימנים ולמבטים. מערכת יחסים קנאית ואובססיבית לא חייבת להיות פיזית, והלוואי שהתופעה הזאת תיעלם מהעולם, זה פשוט נורא". 

את חושבת שאפשר לשנות את העולם עם מוזיקה?           
"לגמרי! אני חושבת שמוזיקה, לפחות מבחינתי, מחברת בין אנשים. כשאני שמחה, עצובה, מבואסת או בדיכאון - אני ישר בורחת למוזיקה. מוזיקה זה משהו כל כך טהור שכל אחד יכול להתחבר אליו. אני שומעת שירים בכל הסגנונות ובכל השפות, וברור שלמוזיקה יש את הכוח לשנות מציאות".

ולמה דווקא עכשיו בחרת להוציא את השיר הזה? היה איזה טריגר?
"השיר הזה יושב אצלי כבר שנה וחצי. שנה וחצי שאנחנו מקליטים, ושינינו המון הפקות של השיר עד שהוא יהיה מושלם. דווקא עכשיו, כשאנחנו שומעים כל המון מקרים כאלה של אלימות כלפי נשים - אז מבחינתי זה היה אמור לקרות דווקא עכשיו. יש לי את הכוח להעלות את הנושא בקרב בני נוער ולשים להם אותו 'בפנים'. חשוב שיכירו וידעו שאסור שזה יקרה".

שחר סאול – תיקו תיקו (צילום: דוד גניס,  יח"צ)
טביעת קול ייחודית. שחר סאול | צילום: דוד גניס, יח"צ

אגב, למה דווקא שחר סאול?
"שמעתי את השיר הזה המון המון פעמים, והרגשתי שחסר לי משהו. באותו רגע דיברתי עם המנהל שלי, אורון כלפון, וחיפשנו מישהו שמתאים וישר חשבנו על שחר. הוא זמר מאוד מוכשר, יש לו משהו ייחודי בקול, וכשגבר ששר איתי את השיר הזה ורוצה להעלות את המודעות לנושא - אז השיר מקבל הרבה יותר כוח ומשמעות. הוא לקח על עצמו תפקיד לא פשוט, והוא משחק בקליפ גבר אובססיבי שרב מכות. הוא לקח על עצמו משהו שהוא יכול לקבל עליו תגובות קשות, כי לפעמים אנשים לא מבינים שזה רק משחק".

"אפשר להגיד שלקח לי זמן לחשוב אם להיכנס לנעליים האלה", מספר סאול על התפקיד המורכב בשיחה עם mako. "כביכול שזה משהו שאני לא רגיל להיות. פחדתי שהדמות יכולה להציג אותי בפאן לא חיובי, אבל אחרי שנכנסתי לשיר הבנתי את השליחות שיש בזה. התחברתי לדמות אבל לא למעשים או לאגרסיביות שלה. אולי לתחושות".

אגם, שחר עבד בעבר עם נועה קירל. הרגיש לך טבעי לעבוד איתו אחרי שעבד עם נועה?
"ברור, זה הכי טבעי בעולם. כולם עושים דואטים עם כולם וכולם משתפים פעולה עם כולם. תראה בעולם, יש תמיד שיתופי פעולה ותמיד יהיו. אני חושבת שהקהל מאוד אוהב את זה, וזה מנ שעשה את הדואט עם נועה למהמם בעיניי".

ומה איתך שחר, עם מה היה לך כיף יותר?
"אין מישהי שהייתה מועדפת עליי, שתיהן אמניות מדהימות ומכושרות וכל אחת עם פרויקט אחר, וייב אחר ואנרגיה אחרת. זכיתי בזה שהייתה לי האופציה לעבוד עם שתיהן".

כיף לשמוע. אז אגם, מה הלאה מבחינתך?
"אני מצלמת בקרוב קמפיין חדש, וגם הצגת חנוכה, הכל חוזר אחרי הקורונה וברוך השם ועובדים על EP חדש (אומרת בהתרגשות שיא).

סקרנת. צפויים שיתופי פעולה מעניינים?
בהחלט צפויים (היא מחייכת).