ל-mako נודע שמירי מסיקה פנתה למובילי המחאה נגדה בטירת כרמל במטרה להוריד להבות, לקראת הופעתה בעיר בערב יום העצמאות. אלון טובינו, תושב העיר ומי שעומד מאחורי קבוצת הוואטסאפ, טוען שהזמרת פנתה אליו על מנת לנסות לגשר על הפערים והמטרה שלהם היא להיפגש על מנת לקיים את ההופעה כרגיל. "בתחילת השבוע יצאנו מנהיגי המחאה בקמפיין ענק עקב הרעש הגדול סביב הזמרת מירי מסיקה", שיתף.

"ביממה האחרונה מירי פנתה אלינו מיוזמתה ומהטלפון הישיר שלה, בניסיון ליצור הדברות, ולגשר על הפערים. היא ביקשה ממני את התיווך בינה לבינכם התושבים ולשמוע את הצד שלנו אשר מתנגדים להופעתה בעיר בערב יום העצמאות שעתיד להתקיים בשלישי הקרוב. הוסבר לזמרת כי תושבי העיר טירת כרמל באשר הם דוגלים ומעודדים ריבוי דעות ושהכעס ומה שהבעיר את השטח זה בעצם הגישה שלה כלפי מצביעי הימין בפרט, וכלפי הממשלה ככלל, שנבחרה ברוב עצום של 64 מנדטים.

"העם, הוא זה שאפשר לממשלה את הקמתה, נאמר לה בנוסף כי רוב תושבי העיר אינם מעוניינים כי כספי הציבור יהיו מיועדים לזמרת שיוצאת כנגדנו הרוב הימני וכידוע בטירת כרמל בבחירות האחרונות כ-70% מכלל קהל הבוחרים נוקזו לממשלת הימין אני חוזר ואומר: פנינו לשלום! אני בעד איחוד העם בטח ובטח ביום משמעותי כזה, של חגיגות העצמאות ה75 למדינת יישראל. אנו נציגי המחאה יחד עם הזמרת מאוד מעוניינים להיפגש לפני המופע, במטרה להתפייסות ולקירוב לבבות".

מירי מסיקה (צילום: Tomer Neuberg / Flash90. מסיקה: מתוך האינסטגרם)
"הסברנו שאנחנו כן מעוניינים לדבר" | צילום: Tomer Neuberg / Flash90. מסיקה: מתוך האינסטגרם

אחד ממובילי המחאה בטירת כרמל מסביר בשיחה עם mako איך מסיקה לטענתם הגיעה אליהם: "אלון מנהל קבוצת הוואטסאפ ומספר אנשים שמקורבים אליה, לדעתי, דיברו איתנו. הסברנו שאנחנו כן מוכנים לשבת ולדבר ושיעבירו לזמרת את המידע הנ"ל, וביום רביעי במהלך היום אלון קיבל הודעה ממירי שהיא רוצה לדבר ולאחר מספר דקות הם עלו לשיחה טלפונית ארוכה ושיחות וואטסאפ עד היום בעצם".

אז מה עכשיו?
"התושבים מכל הערים לא רגועים כרגע ובלי פוסט או סירטון של הזמרת לקרוא לאיחוד, לקירוב לבבות, לליכוד ולא לפילוג ולא לערבב בקריירה מוזיקה האזרחים לא יירגעו. הם לא מוכנים כרגע להפסיק את המחאה. מירי דיברה עם אלון הכרנו באמת אדם טוב בפן האישי והסברנו לה שאין לנו בעיה לקבל ריבוי דעות ושהכל עניין של דרך וגישה והסברנו לה שהאזרחים בשלל הערים אינם מעוניינים להפסיק במחאה מבלי הודעה מאחדת לאזרחים.

"אנחנו כנציגים מאוד רוצים להרגיע את הרוחות אבל אנחנו צריכים גם את העזרה שלה הזמרת אחרת אין לנו שליטה על המחאה כנגד הזמרת גם אם היינו סוגרים את קבוצת הוואטסאפ כי האזרחים בשלל הערים וטירת כרמל בפרט כעסו מאוד על ההחלטה של העירייה בבחירת הזמרת עוד לפני פתיחת קבוצת הוואטסאפ והפוסטים בפייסבוק".

מובילי המחאה מתעקשים שאין קשר לשיוך פוליטי, אלא שהם פשוט נפגעו ממסיקה והאמירות שלה במהלך השנים. "תושבי העיר טירת כרמל אינם מעוניינים כי הכסף של ההופעה ילך לזמרת שמקטינה אותם", מסבירים, "לדוגמא, לא פעם הזמרת מסיקה קראה לאנשי הימים ביביסטים שמבחינתנו זה העלבה ומילת גנאי, זה אומר שאנחנו חסרי דעה וחסרי מחשבה וחלק מעדר - קשה לנו לקבל ביטוי זה כי אנחנו ידענו במה אנחנו מצביעים בבחירות האחרונות. אנחנו רואים את הלך הרוח בתקשורת ואנחנו יודעים מי נבחרי הציבור להם הצבענו מה גם ש-70% מתושבי העיר הצביעו לממשלה בבחירות האחרונות".

ל-mako אומרים גורמים המעורים בפרטי המחאות בנהריה וקרית מוצקין, כי הם לא רוצים לפגוע בפרנסה שלה, הם רק רוצים שהיא תכבד את כולם - "ימין ושמאל כאחד". עוד מספרים אותם גורמים כי למרות שמסיקה לא יצרה איתם קשר, "אם היא תיצור קשר ותתנצל על הדברים שאמרה, פנינו לשלום. אנחנו אוהבים את השירים של מירי ונשמח אם היא תבוא, אבל נשמח עוד יותר אם היא תכבד אותנו בימין כמו שהיא מכבדת את השמאל, שוויון".

הבלגן סביב ההופעות של מסיקה ביום העצמאות החל כשביקרה את נאומו של ראש הממשלה בנימין נתניהו לפני כשבועיים ו"התנצלה" על תפקודה כאזרחית. לאחר שקיבלה "מבול תגובות", לדבריה, ניסתה לתקן והסבירה שאין לה שום דבר אישי נגד מצביעי הימין ("חצי ממשפחת מסיקה הצביעה לבנימין נתניהו"), אלא "עם ההנהגה המפלגת". למרות המחאות, העיריות של טירת כרמל, קרית מוצקין ונהריה סירבו לבטל את ההופעה של הזמרת.

מטעמה של מירי מסיקה סרבו להגיב.