מיי פיינגולד (צילום: ליאור נורדמן)
אתרי ההימורים בעדה. מיי פיינגולד | צילום: ליאור נורדמן

פחות מחודשיים לפני האירוויזיון בקופנהאגן, ומצבה של מיי פיינגולד, נציגת ישראל לתחרות, נראה טוב בהחלט. אתרי ההימורים, המחשבים את סיכויי ההעפלה של השיר "Same Heart" המייצג את ישראל לגמר האירוויזיון, מנבאים העפלה של מיי פיינגולד לגמר, מהמקום הרביעי או החמישי, מבין 15 מדינות המתמודדות מולה בחצי הגמר השני.

בגמר האירוויזיון עצמו מנבאים האתרים לישראל מקום 12-17 - מיקום מצויין עבור מדינה שלא הצליחה להעפיל לגמר בשלוש השנים האחרונות (עם דנה אינטרנשיונל, איזבו ומורן מזור).

לגבי הזוכה באירוויזיון - באופן שהוא כמעט מעורר חשד, ממקמים כל אתרי ההימורים הגדולים את אותן שלוש המדינות בשלושת המקומות הראשונים, ומנבאים שארמניה תנצח, שבדיה תגיע שניה ונורבגיה תסיים שלישית.

גם בגזרת ההכנות לאירוויזיון, מצבה של מיי פיינגולד טוב. שבועיים בדיוק אחרי הראיון החושפני ב-mako, בו סיפרה על ה"נאמבר" (ביצוע) הבימתי המתהווה לשיר "Same Heart" בהדרכ הבמאי עוז מורג - סיימה פיינגולד את "העמדת" השיר, כשהתוצאה הסופית כוללת שתי רקדניות שמצטרפות אליה, אך ללא זמרי או זמרות ליווי. פיינגולד, זמרת בעלת יכולות ווקאליות חזקות מוכחות, החליטה לסמוך רק על עצמה מבחינת ביצוע השיר.

למיי פיינגולד אין איפה לצלם ביצוע חי לשיר

כעת מחפשת מיי פיינגולד את ההזדמנות המתאימה לצלם ביצוע אולפני חי לשיר "Same Heart", שעד היום זכה רק לקליפ בצילומי חוץ, שנשלח בשבוע שעבר לאיגוד השידור האירופי כמתחייב מתקנון האירוויזיון. זאת כיוון שביצוע בימתי חי, של ה"נאמבר" עם הרקדניות, יגדיל משמעותית את סיכוייו של השיר הישראלי בתחרות. חובבי אירוויזיון מכל אירופה שכבר החלו להתאהב במיי פיינגלד כזמרת מבצעת, מהקליפ שבו צפו, מחכים בכיליון עיניים לביצוע חי עם ה"נאמבר" של השיר כפי שהיא עתידה לבצע אותו על הבמה.

הבעיה של מיי פיינגולד היא שכרגע אין לערוץ 1 שום תוכנית אירוח אולפנית, שבה היא יכולה להתארח ולבצע את השיר מול המצלמות. מצבו הקשה של הערוץ גם לא מאפשר כרגע פתיחת אולפן במיוחד עבור צילום השיר. ערוץ 1, כזכור, השקיע 150 אלף שקלים בהקלטת שלושת השירים שהתמודדו על האירוויזיון וצילום שלושת הקליפים שלהם, ולא ישקיע שקל אחד נוסף מעבר לכך בהכנות השיר לאירוויזיון, שנופלות כרגע, תקציבית, על כתפיה של מיי פיינגולד.

עם זאת, פנייה של מיי פיינגולד לאחד מערוצי הטלוויזיה האחרים - ערוץ 2, ערוץ 24 או ערוץ 10, כדי לצלם את ה"נאמבר" בתוכנית של אחד מהם, עלולה להתפרש לא טוב אצל קברניטי הערוץ הראשון, מה גם שבערוצים אלה אין כרגע תוכנית אירוח או תוכנית ריאליטי מוזיקלית שמשודרת ויכולה לספק לפיינגולד את התנאים הדרושים לצילומים. מקורבים לנושא כבר מתבדחים ביניהם שבסופו של דבר תיאלץ פיינגולד לצלם את השיר לאירוויזיון באולפן של "ארץ נהדרת" של "קשת", "מצב האומה" של "רשת" או "שישי שמח עם ירון אילן" של ערוץ 24. אפילו המילה "הטלוויזיה החינוכית" הוזכרה, אבל איש לא מדמיין לעצמו צילומים בערוץ 1.

כמו כן, מיי פיינגולד עדיין לא צילמה את הקליפ השני לשיר, שצפוי לכלול חסויות מסחריות, אשר יסייעו לה במימון הפרויקט היקר של ייצוג ישראל באירוויזיון. אולי כדאי לפיינגולד להשתמש בחסויות כדי לייצר קליפ אולפני עם ביצוע חי, וכך "להרוג שתי ציפורים במכה אחת".

המסיבה של המשלחת הישראלית לאירוויזיון - ביום העצמאות

השנה מתקיים האירוויזיון בתחילת חודש מאי, ומפגיש על לוח השנה את התחרות עם שני תאריכים ישראלים חשובים - יום הזיכרון לחללי מערכות ישראל ויום העצמאות. ישראל ביקשה מראש להיות משובצת לחצי הגמר השני, ב-8 במאי, כדי להימנע מראש מחזרה ביום הזיכרון.

כמו כן, טקס הפתיחה הרשמי ואירוע השטיח האדום של הירוויזיון צפוי להתקיים ב-4 במאי, ש"נופל" בערב יום הזיכרון, מכאן שהמשלחת הישראלית ומיי פיינגולד לא יוכלו להשתתף בו. מה שאומר שמלה אחת פחות לארוז במזוודה, אבל גם חשיפה נמוכה יותר בקרב המשלחות משאר המדינות, וחובבי האירוויזיון, שיציפו את רחובות קופנהאגן בירת דנמרק.

מנגד, המשלחת הישראלית לאירוויזיון צפויה לקיים את המסיבה המסורתית שלה בערב שלאחר מכן, 5 במאי, ערב יום העצמאות של מדינת ישראל.

ב-7 במאי, יום לפני חצי הגמר, צפויה להתקיים החזרה ה"גנרלית" לקראת חצי הגמר השני. בחזרה זו יצפו נציגי המדינות ורשויות השידור מכל אירופה, ויעניקו למיי פיינגולד ולשיר הישראלי 50 אחוז מהניקוד שלהם.

לוח הזמנים של ישראל באירוויזיון 2014:

28 באפריל - המשלחת ממריאה לקופנהאגן

29 באפריל - חזרה ראשונה על השיר, באולם בו יתקיים חצי הגמר

2-3 במאי (שישי-שבת): חזרה שניה על השיר, עם הבמאי הדני והמצלמות.

4 במאי - טקס הפתיחה הרשמי - ישראל לא משתתפת בגלל ערב יום הזיכרון.

5 במאי - המסיבה הישראלית בערב יום העצמאות.

6 במאי - חצי הגמר הראשון - ישראל לא משתתפת

7 במאי - חזרה "גנרלית" על השיר הישראלי - קבלת 50 אחוזים מהניקוד מנציגי המדינות

8 במאי - חצי הגמר השני בהשתתפות ישראל - קבלת 50 אחוזים מהניקוד מהקהל שמצביע בסמסים.

10 במאי - גמר האירוויזיון (בהשתתפות ישראל אם תעפיל לגמר).