אינדי נגב
סיריאסלי? פסטיבל אינדי נגב

פסטיבל המוזיקה האלטרנטיבית "אינדינגב" כבר הפך למסורת מבורכת, המקבצת אליה את מיטב אמני המוזיקה העצמאית בישראל, המופיעים מול קהל אלפים. בסוף השבוע האחרון נערך האירוע המסורתי זו השנה השביעית בסמוך למצפה גבולות שבנגב, ועל פי נוכחים במקום נחל הצלחה גדולה ברמה האמנותית. באופן מסורתי ל"אינדינגב" נמכרים כל הכרטיסים מראש, וגם השנה הוכרז יום לפני פתיחת השערים, שכל הכרטיסים שהוצעו למכירה אזלו.

למרות זאת, ארעה ביום שישי (היום השני לאירוע) תקלה חמורה, כאשר כמה מאות מבאי הפסטיבל שרכשו כרטיסים מראש והגיעו לאירוע, לא הורשו להיכנס למתחם. שוטרים שהיו במקום לא אפשרו להם להיכנס והם נותרו מחוץ לשערים. מחאות באי הפסטיבל והמארגנים מול השוטרים לא הועילו, ומאות אנשים חזרו הביתה מאוכזבים. המשטרה טוענת שהמאות הללו היו מעבר למכסה של 7000 איש עליה סוכם מראש, ושהמארגנים מכרו יותר מדי כרטיסים. המארגנים מכחישים. לדבריהם נמכרו רק 6000 כרטיסים ל"אינדינגב". הם טוענים שבמשטרה לא הפעילו את אמצעי המדידה שהוכנו מראש, ולא ספרו את האנשים שיצאו החוצה אחרי שנכנסו.

המארגנים: "המשטרה לא השתמשה במכשירי המדידה"

מארגני הפסטיבל, פרסמו היום (שבת), את הדברים הבאים: "אנו רוצים להתנצל שוב בפני אותם רוכשי רוכשי הכרטיסים שלא הצליחו להיכנס לפסטיבל. כואב לנו מאוד שלא הצלחנו להעניק לכם את החוויה שלשמה עשיתם את כל הדרך הארוכה למדבר. אנו כבר עובדים על פיצוי הולם, ומבטיחים שלא נתעלם מהעניין וכל אדם שרכש כרטיס ולא הצליח להיכנס לאירוע יקבל יחס אישי וטיפול בעניינו בהקדם.

אביתר בנאי במופע יפה כלבנה (צילום: ענבל צח)
כיכב השנה באינדינגב. אמן האינדי אביתר בנאי | צילום: ענבל צח

"חשוב לנו מאוד להבהיר כי לא נמכר כרטיס אחד מעבר לאישור המשטרה. לאורך כל ההכנות לאירוע ותקופת מכירת הכרטיסים היינו בקשר רציף מול המשטרה והאירוע עבר את כל הליכי הרישוי הרלוונטים בהצלחה.
אישור האירוע עמד על 7000 איש. בפועל נמכרו הרבה פחות כרטיסים, תוך שנלקחו בחשבון כל האומנים המשתתפים, מוזמנים והעובדים באירוע. כחלק מההערכות נדרשנו ע"י משטרת ישראל לספק מכשירי מדידה שיספקו מידע עדכני בכל רגע נתון על כמות הקהל הנמצא במתחם. לצערנו, למרות שסיפקנו את כל האמצעים הדרושים, כוחות המשטרה לא עשו שימוש באותם מכשירי מדידה, כך שנספרו רק הצמידים שחולקו ולא היה שום מעקב בזמן אמת על כמות הקהל באירוע. כך לא נלקח בחשבון קהל שעזב, אומנים שהופיעו ויצאו מהמתחם, מוזמנים שהגיעו לזמן קצר וכו'. על פי כל הערכות שלנו לא היו בשום שלב מעל 7000 איש במתחם.

"אנו מצרים על העובדה כי כוחות המשטרה, שמכירים את האירוע ואופיו המיוחד, לא עבדו איתנו בשיתוף פעולה מלא ומנעו מאותם בעלי כרטיסים, שלהם הייתה זכות מלאה להשתתף באירוע, לממש את הכרטיס ולהכנס לפסטיבל. אנו לוקחים אחריות מלאה על הסיטואציה וכאמור, נהיה בקשר בהקדם ונדאג לפיצוי הולם".

המשטרה: "בפועל נמכרו 400 כרטיסים יותר מאלה שאושרו"

תגובת המשטרה: "למארגני אינדינגב  אושר בתוכנית הרישוי ע״י המשטרה ל-7000 משתתפים. על פי ספירה נכחו כל ה 7000 איש באירוע, מאחר והמקום הוכן לכמות זו, מבחינה בטיחותית נאסרה כניסת משתתפים נוספים למתחם. למקום הגיעו 400 איש נוספים מעבר ל7000 שאושרו ונכנסו כבר ולכן מבחינה בטיחותית  לא ניתן היה לאשר את כניסתם למתחם. מחר יוזמנו מארגני האירוע לחקירה בתחנת אופקים, כדי לבדוק את הנסיבות שהביאו לכך שבפועל נמכרו 400 כרטיסים יותר מאלה שאושרו, בתנאי הרישוי. אתמול סייעו השוטרים במקום להפקה בשינוע וחלוקת מזון ושתיה לכל אלה שנותרו מחוץ לאירוע".

אסתר רדא, סופר גרוב (צילום: ענבל צח)
הצלחה אמנותית, חשש לטעות בארגון. אסתר רדא, מהמופיעות בפסטיבל אינדינגב 2013 | צילום: ענבל צח

כידוע, מאז "אסון ערד" בשנת 1995, בו נמחצו למוות שלושה בני נוער בהופעה של להקת "משינה", מקפידה המשטרה מאוד על כמויות הקהל באירועי מוזיקה גדולים. בהופעות של להקת "כוורת" בפארק הירקון בקיץ האחרון קיבלו המארגנים אישור מיוחד למכור אלפיים כרטיסים נוספים בכל הופעה, אליה נמכרו 50 אלף. גם מפיקי המופע של ריהאנה בפארק הירקון כבר ביקשו מהמשטרה אישור מיוחד למכור אלפיים כרטיסים נוספים.

"איך אתם לא יודעים מראש כמה כרטיסים אתם מוכרים?"

הקהל הזועם שנשאר מחוץ למתחם פסטיבל "אינדינגב",הביע את מחאתו הערה בפייסבוק, וכך כותבת אחת מאלה שנשארו בחוץ, דברים שמדברים בעד עצמם (הפוסט קוצר לנוחות הקריאה): "מה שהמארגנים לא לקחו בחשבון כנראה זה את... כל צוות ההקמה והארגון, ואת כל ההרכבים שמופיעים, שרק ההרכבים עצמם מונים לא פחות מ-300 איש בחישוב גס. אותם 300 איש שלא חושבו מראש, שגרמו לכך שהשאירו אותנו בחוץ. כך יוצא שאנשים קונים כרטיס חודשיים מראש במיטב כספם (200-270 שקל לשלושה ימים, ותוסיפו מיכל דלק - 250 ש"ח), אורזים חצי בית לשינה בשטח, מעמיסים את הרכב, נוסעים לפחות שעתיים אם לא ארבע ויותר, כי הפסטיבל בחור שלא קרוב לכלום, המקום הכי קרוב אליו שאתם מכירים זה באר שבע, 48 דקות משם. מגיעים לשם, מתמקמים, ואז מחכים.

"כל מי שהגיע עד שעה 14:00 הצליח להיכנס. מי שהגיע משעה שתיים וחמישה כנראה שכבר נאלץ להמתין בכניסה שלוש שעות. אנחנו הגענו בשעה חמש. עשר דקות לפני שנפלה ההחלטה. כשהגענו ראיתי אנשים יושבים על מחצלות, והבנתי שהחבר'ה האלה, מחכים כבר שלוש שעות שיכניסו אותם. עד שהגיע בחור עם מבט של תשעה באב בעיניים והתנצל עמוקות: 'המשטרה לא מאפשרת לנו להכניס עוד אנשים, הם לקחו לנו את צמידי היד ולא ניתן להיכנס בלי הצמידים למתחם. הם טוענים שהכנסנו את הכמות שמאושרת לנו כבר לתוך המתחם ושלא ניתן יותר להכניס עוד אנשים'.

"סיריאסלי? איך מגיעים למצב שאתם לא יודעים מראש כמה כרטיסים אתם מוכרים, ללא אישור של המשטרה מראש לזה?!, ואם יש לכם אישור של המשטרה להכניס רק 7000 איש למתחם, אז תדאגו לחשב מראש את כל אנשי הצוות וההרכבים המופיעים, ורק אז תציעו למכירה את מספר הכרטיסים שנותר- נגיד במקרה הזה- 6850 או 6700. "אתם מוזמנים להישאר במתחם הקמפינג" הציעו המארגנים בחוסר אונים משווע".