קהילת המוזיקה הישראלית מתגייסת למען קורבנות ושורדי "נובה": מפיקים ישראלים מסצינות הטראנס, טכנו ו-EDM נרתמים ויוצרים אוסף מוזיקלי הכולל קטעים מקוריים למען ניצולי הטבח של מחבלי חמאס בפסטיבל "נובה" ברעים, בו נרצחו 260 בליינים. קמפיין גיוס התרומות מעביר ישירות את כלל הרווחים, גם אם היעד השאפתני, של מיליון ש"ח, לא יושג. בדף גיוס התרומות נכתב כי כלל הכספים "ייתרמו לטובת סיוע לשורדי האירוע הקשה ולמשפחות הקורבנות, מעזרה נפשית ועד תמיכה למטרת השבת אחינו ואחיותינו החטופים".

הרצועה, שכוללת 55 קטעים מקוריים, מורכבת מטראקים של מיטב הדיג'ייז הישראלים מכלל הז'אנרים האלקטרוניים: אינפקטד מאשרום, אדם טן, מיטה גאמי, אשר סוויסה (סקאזי), אסטריקס, מלודיק ועוד רבים.
בשיחה עם mako מספר אביתר נגר, הדובר של פרויקט #BringThemBack להעלאת המודעות לחטופים: "התעוררתי בבוקר ביום של הטבח ושמעתי מה קרה. החלו להגיע עדויות ולקראת הערב הבנו כבר שקרה שם משהו שלא קרה בהיסטוריה. פניתי לשון דורון (דיג'יי ישראלי, ז.צ) כי הבנתי שצריך לעשות משהו", הוא מספר. "הקהל של המוזיקה הוא לא קהל פוליטי, אבל כשאני אומר לבליין באירופה או במקסיקו או באפריקה שאנשים יצאו למסיבה ורצחו אותם ברחבה זה משהו א-פוליטי. זיהיתי פה הזדמנות לדבר על מסר שהוא מעל הפוליטיקה שיש לו פוטנציאל סחיבה גדול".

"התאגדנו מהר מאוד. אנשים שבדרך כלל לא סובלים אחד את השני מצאו את עצמם בקבוצה, רוצים להיות מעורבים, וכולם בטירוף על הדבר הזה. חשבנו מה הדבר הראשון שנעשה, והחלטנו להוציא סרטון שעלה אצל כל האומנים כניסוי כלים – מה שקרה זה שהסרטון התפוצץ. אם סופרים את כל האומנים, הגענו למאה מיליון צפיות בעולם. זה נתן לנו את יריית הפתיחה למאבק שלנו עכשיו במסר שאנחנו מנסים להעביר. זה לא מסר פוליטי מלחמתי של "בואו תפתרו את הקונפליקט", אבל גם לא מסר היפי של שלום עולמי. המסר הוא פשוט – אנשים יצאו למסיבה ונרצחו שם. אין קשר להעדפה".

שלושה ימים אחרי הטבח, מספר נגר, התחילו לעבוד על האוסף בקצב. "עברנו מאומנים שלא עונים לנו לאומנים שרודפים אחרינו. היינו צריכים לסגור את זה בשלב מסוים. יש לזה ארט, מאסטרינג לכל הקטעים (תודה לעידו אופיר), כולם פשוט התגייסו לדבר הזה בצורה מטורפת", הוא מסביר. הקמפיין עלה לאוויר אתמול והשיג תמיכה של אלפי אנשים מכל העולם. "נכון לעכשיו, השגנו מעל 100 אלף שקל. המטרה שלנו היא לגייס כסף עבור החטופים והשורדים של הפסטיבל. המטרה היא להגיע בימים הקרובים למיליון שקל, ומשם השמיים הם הגבול. המטרה היא לתמוך בשורדים ובחטופים בצורה שהיא ייחודית".

אומנים רבים בסצנת הטראנס העולמית הביעו את תמיכתם בישראל, שהיא, כידוע, שחקנית מפתח בז'אנר. עם זאת, דיג'ייז ומפיקים רבים אחרים שמרו על שתיקה. "לא יכול להגיד לך שזה לא הפתיע אותנו, חוסר ההתייחסות של חלק מהאומנים", מודה נגר, אבל גילינו על בשרנו את חוק המספרים הגדולים. איך שהתחילו לעלות הפוסטים תקפו אותנו עם עשרות אלפי תגובות, ואומנים מפחדים. היו כאלה שהעלו וגם מיד מחקו. זה קשה, אבל אני מבין את זה, כי פשוט גומרים אותם", הוא מסביר. "המטרה שלנו היא לטוס מעל הסכסוך, זה לא משהו פוליטי מבחינתנו, אנשים לא צריכים למות על רחבת הריקודים. מי שרוצח אנשים שיצאו לרקוד במסיבה הוא אלפיים שנה מאחורינו".

אבל מה יקרה ביום שאחרי - האם האומנים ששתקו נוכח הטבח יוכלו לחזור ולהרים כאן הפקות ומסיבות? "כולנו נעשה בדק בית אחרי שזה ייגמר", מבטיח נגר," אין מצב שהאומנים האלה יחזרו לישראל כאילו כלום. כל הסצנה כאן צריכה לעשות בדק כאן בית". בשלב הבא, הוא מבטיח, יוציאו מהדורה נוספת - הפעם עם אומנים בינלאומיים, "חלקם גדולים מאוד".

לטובת תורמים או רוכשים מחו"ל, ניתן להשתמש בקישור הבא.