רקדן ליווי של ליידי גאגא טוען: אני סובל מאובדן שמיעה בלתי הפיך בעקבות סיבוב ההופעות עם הזמרת. גרהאם ברייטנשטיין בן ה-35 פרסם הצהרה מצולמת בה סיפר על התקופה בה היה רקדן ליווי של ליידי גאגא בסיבוב ההופעות שלה בין 2009 ל-2011. לטענתו, הוא סבל מאובדן שמיעה בעקבות הווליום הגבוה בהופעות, אך לא קיבל טיפול רפואי בזמן, והוא איבד 70 אחוז מהשמיעה באוזנו השמאלית באופן בלתי הפיך. כשפנה לממונים עליו, לא קיבל שום עזרה.

בסרטון שפרסם סיפר ברייטנשטיין על ההופעה בה הכל התחיל: "הייתי על הבמה בגרמניה או בצרפת, ופתאום באוזן שמאל שלי זה הרגיש כאילו אני ממש שומע את כל הקהל בתוך האוזן". הוא הסביר שהחוויה מרגישה כמו הסאונד ששומעים כשמצמידים קונכייה לאוזן. "לא היו לנו אטמים אז. היינו ללא הגנה על האוזניים בכל הופעות האצטדיונים האלה", סיפר.

View this post on Instagram

A post shared by Multi-Hyphenate Creative (@grahamdbreitenstein)

כשפנה לצוות שלו וסיפר להם על הבעיה, הגיע רופא שנשלח כדי לפתור את הבעיה באופן שטחי ומה שיותר מהר כדי להחזיר את הרקדן לבמה. "הוא אמר שיש לי נוזלים באוזן ונתן לי תרופה לטפל בהם, אבל התחושה המוזרה באוזן לא חלפה", סיפר הרקדן. הוא ביקש לראות רופא מומחה אבל לא קיבל הזדמנות לעשות זאת במשך חודשים ארוכים. כשהגיע בסופו של דבר לרופא מוסמך קיבל בשורות קשות: הוא איבד אחוז ניכר מהשמיעה באוזנו באופן בלתי הפיך, ולו היה מקבל טיפול בשבועות הראשונים שלאחר הפגיעה - היה יכול להימנע מכך. "להגיד שהייתי הרוס זה אנדרסטייטמנט", הצהיר.

הפעם פנה ברייטנשטיין לחברו, ריצ'י ג'קסון, ששימש באותה תקופה כוריאוגרף משנה עבור ליידי גאגא, וג'קסון הסביר לו שלא כדאי שיפנה עם הבעיה שלו לכוריאוגרפית הראשית, כיוון שאז יפוטר. בהמשך ג'קסון הפך לכוריאוגרף הראשי, ולפני כשנתיים 10 רקדנים של ליידי גאגא פנו נגדו והאשימו אותו בהתנהגות רעילה ומתעללת.

במהלך סיפורו הבהיר ברייטנשטיין כי גאגא עצמה לא ידעה על האירועים וכי לא הייתה לו גישה ישירה אליה. כשהתחלפה ההנהלה שלה הזמינו אותו לשיחה אחד על אחד כדי לשמוע על מה שקרה לו והוא פירט להם הכל במסמך ארוך, אך שוב - לא קיבל שום מענה.

הרקדן הפגוע ניסה דרך אחרת וביקש מחברת "לייב ניישן" פיצוי על אובדן כושר עובדה, אך בתמורה קיבל שיחות מאיימות מעורכי הדין של החברה. "אין איגוד שמגן עלינו בסיבובי הופעות", הסביר ברייטנשטיין, "אין מחלקת משאבי אנוש, אין אף אחד שיכול לבחון את הסיפור שלך באופן אובייקטיבי כדי שתוכל להגיד לו 'היי, יש לי בעיות שמיעה ולא נותנים לי לראות רופא'".

"אני מקווה שהסיפור שלי יהיה משאב עבור רקדנים אחרים שרוצים להופיע ברמות הגבוהות, בפרויקטים גדולים", הסביר הרקדן. "אני רוצה שאם הם ייתקלו במכשולים כאלה, שידעו שיש להם על מי להצביע, ולהגיד 'זה מה שקרה לו, אני לא רוצה שזה יקרה גם לי".