דניאל גד הפך בשנים האחרונות לפנים מוכרות בטלוויזיה ובקולנוע בישראל: "שבאבניקים", "השוטרים", "מפריח היונים" ועוד. עכשיו, אחרי שכבר הפך לשם מוכר, הוא מנסה את כוחו בעולם חדש: תחום המוזיקה. ל-mako הוא מספר על ההחלטה המפתיעה ועל הצעדים הראשונים בתחום.

"היינו שבועיים בארצות הברית, באוסקר, עם "עין לבנה", סרט קצר שעשיתי לפני שלוש שנים. היה שם גם המוזיקאי של הסרט, יוספי שלמה. כל הזמן הייתי משתלט על הבלוטות' ומשמיע מוזיקה והוא ראה שאני מאוד מאוד אוהב מוזיקה", גד מספר. "ואז הוא אמר לי 'דניאל תשמע, אני רואה שאתה מאוד מאוד אוהב מוזיקה, אולי כשתחזור לארץ ניפגש באולפן, אני אכין שני קטעים ותבוא תאזין, נראה לי שקלטתי את הוייב שלך ואם תרצה נתחיל ליצור מוזיקה ביחד'. הייתי במקום מאוד פתוח תודעתית, המון המון רגשות".

תחום המוזיקה לא זר לו לחלוטין. "בעבר היה לי ניסיון במחזות זמר או בסדרה Oboy", מסביר גד, אבל מעולם לא הקליט והוציא שירים, למרות שהחל מגיל 16 הוא כותב למגירה. "אף פעם לא היה לי את הביטחון לחשוף את זה. זה היה סוג של פורקן בשבילי והתמודדות עם מה שאני עובר בחיים. באמת נפגשנו באולפן כשחזרתי לארץ, וכשנחתתי בארץ קיבלתי פתאום טלפון משולי רנד. ואז הוא אומר לי: 'תשמע דניאל, בתכל'ס אני צלצלתי אליך כדי להגיד לך שחשבתי עליך ואני חושב שאתה צריך להתחיל לעשות מוזיקה'. וזה קורה שלושה ימים אחרי שאני נוחת בארץ והוא, אין לו מושג מהשיחה עם יוספי. הוא לא יודע שזה מה שהוצע לי כמה שבועות לפני זה בארצות הברית".

אז איך הוא מסביר את צירוף המקרים? "סיפרתי לו את כל הסיפור, אז הוא אמר לי: 'נו, אז אתה אומר שאני גם נביא בנוסף להכל'. נראה לי שהוא פשוט שמע את הקול שלי, נראה לי שגם לו קרה משהו דומה בחיים שלו. הוא הרי גם היה שחקן, הוא לא חשב על להיות מוזיקאי ויום אחד הוא קיבל טלפון מעמיר בניון שאמר לו שהוא שמע אותו מתראיין ברדיו והוא החליט שהוא כותב לו אלבום ושהוא רוצה להיפגש והם נפגשו ביחד, הקליטו אלבום וגנזו אותו, ולפני שנתיים הוציאו אותו. אז יכול להיות, לא יודע, אולי משהו בתת מודע קרה לו, הוא ראה את עצמו בתוכי והוא אמר את מה שאמר".

View this post on Instagram

A post shared by מה הסרט - כל מה שחם בקולנוע (@mahaseret)

משם, הוא מספר, התחיל תהליך של 3 שנים. "זה לווה בהמון סבלנות מצד יוספי. הוא המפיק של האלבום וזכיתי להפיק ביחד איתו, זה ממש תהליך משותף של שנינו. את כל הטקסטים אני כתבתי, שניים מתוך העשרה גם כתבו איתי עוד כמה כותבים. מצד יוספי הייתה המון המון הכלה שגרמה לי להיפתח באולפן ולשתף ולשתף. אני אומר לך, לא חשבתי שיהיה אלבום. התייחסתי לזה כמו סוג של טיפול פסיכולוגי מבחינתי, כאילו הייתי בא ובמקום לפרוק אצל פסיכולוגים הייתי פורק אצל יוספי באולפן ונהנה מזה ומאוד". האלבום, כפי שמתאר אותו גד, אקלקטי ונע בין מספר סגונות והשפעות: "זו מוזיקה אתנית פוגשת אלמנטים אלקטרוניים והמון נעימות אינסטרומנטליות, מוזיקת עולם, יש בו גם מעולמות הראפ, יש בלדה שקטה. יש בו קטעים מהמקורות, מתהילים", הוא מפרט.

בינתיים, מתוך כל הסשנים וההקלטות של גד ויוספי, יצא שיר אחד - שסיפור יציאתו ממשיך, אולי, את הכאוס של החודשים האחרונים. גד השתתף בסרט (וסדרה) בשם "המזח". גרסת הסרט הגיע לקולנוע באוגוסט האחרון, והסדרה הייתה אמורה לעלות על המרקע ב-9 באוקטובר - אך נדחתה בעקבות אירועי המלחמה. במהלך אחד מהרגעים הדרמטיים ביותר בסרט עומדת הדמות של דניאל גד מול כיתת יורים כדי לנסות לשבור אותו מנטלית. "כשזרקו אותו חזרה לתא הוא חווה סוג של הארה רוחנית, הוא פתאום שמע את החברים שלו מהישיבה שרים איתו את מזמור, מזמור תהילים קי"ח, והוא מלמל את זה כהודיה לה' שהוא נשאר בחיים. מיד עלה לי הרעיון להפוך את זה לשיר ממש, להתחיל ממלמול ולעבור לשירה", מספר גד. בלי שהבמאי ידע, פנה למפיק המוזיקלי שכבר הפך לחבר, והציע לו להיפגש במהירות ולהקליט גרסה מוזיקלית למזמור. "הקלטנו וערכנו ושלחנו לבמאי שממש ממש אהב. ואז גם ההפקה ממש ממש אהבה ושמה את זה בטריילר וזה היה שיר הנושא של הסרט, בסדרה זה יופיע בפרק 5", הוא מספר.

בקרוב יופיע לראשונה עם החומרים המקוריים עליהם עבד תקופה ארוכה, בפסטיבל Wellfest. גד יופיע שם בסוג של הופעת "בדיקת חומרים", ב-13 ביוני. "אני מתרגש מאוד, אני מגיע לכל זה עם המון תשוקה", גד מספר. "מהרגע שהחלטנו על זה אני יכול להגיד שאני קם בבוקר עם הרבה יותר תשוקה. עד עכשיו לא היה דדליין, התהליך היה שפשוט נפגשים ויוצרים". עם זאת, למרות שלקח את זה באיזי, מצא עצמו מופיע לצד יוספי שלמה החל מה-7 באוקטובר, בשטח - עם שירים שביצע במקור במסגרת "גאליס" או הסדרה Oboy, וקאברים לאמנים ששניהם אוהבים.

"אחרי כל שיר כזה שביצענו, דיברנו על המקום האמוני, ואיך אפשר מתוך המקום הנמוך שאנחנו נמצאים עדיין למצוא כוחות ותעצומות בנפש כדי לשרוד את התקופה הזאת", גד משחזר, "ואז באמת זה הפך להיות כזה מאוד מבוקש ומצאנו את עצמנו עושים עשרות של הופעות ממש עם פרוץ המלחמה".

שחקנים רבים שעושים את המעבר הזה, למחוזות המוזיקה, סופגים ביקורת על כך שהם מנסים בכח לכבוש עוד פסגה שלא הולמת את כישוריהם. נשמע שגד, לאור תהליך היצירה הארוך והאיטי שעבר "על אש קטנה", מגיע לשלב בו הוא עומד מול קהל כשהוא אוחז בביטחון בדרך שלו. "בשנה האחרונה אני נמצא בשגרה של פעם בשבוע סשן מוזיקלי, ואמז שהחלטנו על ההופעה, אני בערך בין פעמיים לשלוש פעמים בשבוע בסשן. אני לא חושב על תגובות", מעיד על עצמו גד, "בסוף זה עניין של טעם. אבל אני כן חושב שהאלבום מאוד מאוד מאוד מגוון אז אני מאמין שהרבה יוכלו להתחבר אליו. מבין האנשים הבודדים ששמעו אותו הפידבק שחוזר על עצמו זה בעיקר שהצלחנו לייצר איזושהי שפה, משהו שמייחד את המוזיקה שיצרנו".