נטי וייסמן (צילום: 951)
"כל אלה שהיו צריכים לחטוף סתירה כבר חטפו". נטי וייסמן | צילום: 951

לנטי (נטע) וייסמן, הגיטריסט, המוזיקאי ויוצר הרכב "האלכימיסט" (The Alchemystique), יש מניות ותיקות ברוק המקומי, שהחלו לצמוח עוד הרבה לפני הקמת ההרכב החדש. הוא הספיק להקים עם פורטיס את להקות "זבוב" ו"מים חמים", להשתתף באלבום המיתולוגי של פורטיס "פלונטר" משנת 78', להקים עם פורטיס ועם ברי סחרוף, מלכה שפיגל וסמי בירנבך את הרכב "S.O.B" שהתחיל לפעול באמסטרדם והפך בהמשך ל"מינימל קומפקט", אותה עזב וייסמן כשרק קמה.

וייסמן אחראי גם להקמת ההרכבים "following sentence" ו"פויינט אוף יו" שהופיעו בהולנד. אחר כך הקים ב-1981 את "מדאם אי", שבלייני מועדון הפינגווין עליו השלום זוכרים היטב. ביניהם אפשר למצוא, לדברי וייסמן, את חברי משינה, סיאם, שולץ (דורון אייל), נקמת הטרקטור, יזהר אשדות ומיטב נגני הסצנה שצפו בהופעות.

"גיבשנו קונספט מעניין של 3 סולנים"

בשנה האחרונה גיבש וייסמן את ההרכב החדש, "האלכמיסט", שעומד להוציא אלבום ראשון וממנו מושמעים כאן בהשמעות בכורה "sweet revange" ושיר הנושא "האלכמיסט". "חזרתי לנגן לפני כמה שנים אחרי שלא ניגנתי יותר מעשור", הוא נזכר. "פגשתי את דנה לוי ומאוחר יותר את דנה לוטרמן, ששתיהן יוצרות אדירות שהיה לי חיבור טוב איתן. ליאור שושן ואודי תורג'מן שמעו את החומר החדש, אהבו והצטרפו להרכב והביאו את אוהד בר, זמר שחי באנגליה שבע שנים וחזר לאחרונה לארץ.

"גיבשנו קונספט ואנחנו הולכים להופיע בהרכב עם שלושה סולנים שכל אחד יכול להחזיק ערב בפני עצמו. זה יהיה יותר מעניין כי לדור החדש כבר אין סבלנות, אחרי רבע שעה הם רוצים משהו חדש ולקבל מיד בראש ופה יש את הגיוון. מעבר לזה כל אחד מהמשתתפים נותן ביטוי לצד אחר באישיות שלי. אני מאמין שבגלל התלכיד של המוזיקאים וההרכב ההופעה תהיה מעניינת. אני חושב שדי הרבה אמנים מהתקופה ההיא של הפינגווין מאד מסוקרנים".

-בגדול אתה איש של הרכבים.
"באופיי אני מורכב מכל כך הרבה קצוות שכדי להביא אותם לידי ביטוי מוזיקלי הייתי צריך לשתף מוזיקאים ששונים זה מזה גם באופי וגם מבחינה מוזיקלית. קשה לי להאמין שהם היו מתחברים זה לזה באופן ספונטאני. זו בעצם המלאכה האלכימית: שילוב של אלכימיה, מיסטיקה ושיק צרפתי, כך שגם עצם השם זה סוג של אלכימיה".

"היום חוזרים למלודיות עם סאונד מודרני"

-מה ההבדל הכי משמעותי בין ימי "הפינגווין" לבין היום?
"היום יש רטרו למוזיקה של שנות השמונים בכל העולם. שיר טוב אמור להישמע טוב גם בליווי גיטרה בלבד ורק אחר כך אמורה להגיע ההפקה. היום שומעים שירים עם ההפקה בומבסטית אבל אין שיר. בשנות השמונים, תקופת הגל החדש, היו להקות מדליקות והיום חוזרים למלודיות האלו עם סאונד יותר מודרני כמובן. היום יש גם יותר מקומות להופיע מאשר פעם, על אף שהארץ קטנה. אז היה רק הפינגוון, קולנוע דן והליקוויד. בכל אופן אני לא הולך להיות שלמה ארצי ולא שרית חדד מבחינת כמות הקהל ומבחינת המדיה. אני לא מצפה, אלא חי על הקרקע ואסתפק במקומות קטנים".

-איך ברי סחרוף משתתף באלבום?
"ברי, חבר טוב שלי, נדלק על השיר 'Fallen angel' שאף אחד עדיין לא שמע. הוא שר אותו ואני הפקתי וניגנתי בכל הכלים. שתי ה'דנות' הצטרפו לקולות רקע. כל צורת ההגשה של השיר שונה מאיך שמורגלים לשמוע פה ואני בהחלט סקרן לשמוע את התגובות. בכלל גם הוא וגם פורטיס מאד אוהבים ומפרגנים לי ושמחים שחזרתי לנגן".

-מה לגבי חו"ל? יש תוכניות?
"עיקר העבודה שלי בעבר היתה בחו"ל אבל אני חי בארץ ומעוניין להופיע פה. קיבלנו הזמנות לפסטיבלים דרך המייספיס, אבל קודם נופיע בארץ. אם ההרכב יהיה מספיק מגובש נעשה חו"ל ואופיע בשמחה שוב באירופה".

ת.ז. האלכימיסט

שמות חברי ההרכב, גילאים ותפקידים:
סולנים: דנה לוי (30), דנה לוטרמן (24) אוהד בר (27), קלידים: אודי תורג'מן (40), תופים: ליאור שושן (40), גיטרה: נטע וייסמן (52).
מגורים: תל אביב
פרנסה: מוזיקה ועיסוקים אחרים.
השפעות מוזיקליות: "דיפ פרפל, לד זפלין, ג'ף בק, יס, דיוויד בואי, ג'פאן, U2, גארבג', לינקין פארק, קולדפליי".
לנצח את השיטה: "לא מעניינת אותי השיטה, אני עושה מוזיקה נטו".
הצלחה מבחינתך: "להופיע לפני מלכת אנגליה. קראו לי באמסטרדם סר מומו דה-לה-פונטה דה-וואחד. חבר המציא לי את הכינוי הזה".
היום בעוד 10 שנים: "עושים מוזיקה".
אלבום אחרון שקנית: "קולדפליי".
למי בא לך לתת סטירה: "לעו"ד שגנב מאמא שלי, חוץ מזה כל מי שהיה צריך לחטוף כבר חטף".
הדבר הכי טוב שקרה למוזיקה הישראלית: "אריק איינשטיין, שלום חנוך, פורטיס, סחרוף".