הראל סקעת בגמר האירוויזיון (צילום: חדשות 2)
הקול נשבר והוא זייף. הראל סקעת | צילום: חדשות 2

החלק השני של חצי הגמר השני של האירוויזיון ה-55 הסתיים, ועשר מדינות נוספות וביניהן גם ישראל עם הראל סקעת כמובן עלו לגמר במוצאי שבת מבין 17 מתחרות. תשע המדינות הנוספות שעלו הן גיאורגיה, אוקראינה, טורקיה, אירלנד, קפריסין, אזרבייג'ן, רומניה, ארמניה ודנמרק.

יחד עם ישראל הן מצטרפות לגמר לעשר העולות מחצי הגמר הראשון: בוסניה-הרצגובינה, מולדובה, רוסיה, יוון, פורטוגל, בלארוס, סרביה, בלגיה, אלבניה ואיסלנד. אל 20 המדינות משני חצאי הגמר מצטרפות לגמר כזכור עוד חמש מדינות: נורווגיה המארחת, ובריטניה, צרפת, גרמניה וספרד - המדינות ה"מממנות".

יחד עם מולדובה, בלגיה ואיסלנד מחצי הגמר הראשון, לסקעת תהיה תחרות קשה במוצאי שבת, במיוחד מצד גיאורגיה שהציגו שיר גדול ויפה, ורומניה שהצליחה לקלוע לנוסחה האירוויזיונית. סקעת חייב לעבוד על ההתרגשות ולהתעלם ממיליוני הצופים שמחכים למוצא פיו, כי אם הביצוע בחצי הגמר יחזור על עצמו בגמר הגדול, אנחנו בסכנה. יש לציין כי הביקורות על השירים נכתבו לפני שנודעו תוצאות ההצבעה והוכרזו העולות לגמר.

המדינות שעלו לגמר

ישראל – "מילים" – הראל סקעת
הראל סקעת עולה בחליפה שחורה וההתרגשות ניכרת על פניו ובקולו. נראה כאילו הראל פתאום קלט שהוא עומד מול מיליוני צופים ברחבי אירופה והדבר שיתק אותו. קולו נשבר באמצע השיר ואף הוביל לזיוף, שרק החמיר לקראת סוף השיר. הביצוע היה חלש והדבר הכי טוב שהיה בהופעה הייתה התאורה ועיצוב הבמה.

>> הראל סקעת אחרי העלייה לגמר: "זו חווייה נפלאה ומרגשת, האירוויזיון יכול להגיע לישראל"

אוקראינה – "אנשים מתוקים" – אליושה
משום מה אוקראינה החליטה לשלוח נציגה שתצעק עלי למשך 3 דקות, עם ניסיון רע לעשות שילוב בין המוזרות של ביורק והעצבים של אלאניס מוריסט. כל מילה מיותרת.

ארמניה – "גלעין המשמש" אווה ריוואס
זמרת שקצת מזכירה את לירז צ'רכי עם מרפסת שמש לתפארת מדינת ארמניה, עלתה עם שיר חביב אך לא מתקדם לשום מקום. עיצוב הבמה שבאמת נראה כמו גלעין של משמש ניסה להוסיף עניין לשיר שלא הצליח להחזיק מעמד.

רומניה – "לשחק באש" - פאולנה סלינג ואובי
רומניה מצליחה לקלוע לנוסחה האירוויזיונית עם שיר פופ קיצבי וטוב. מלווים בפסנתר כפול שליידי גאגא הייתה שמחה לרכוש לעצמה, מצליחים ליצור בשלוש דקות פאן אמיתי. יכולותיה הווקאליות של הזמרת היו מצויינים והקול הגברי של הזמר היה תומך מעולה ובהחלט הציגו כשרון רומני שיכול להגיע עד למקום הראשון.

דנמרק – "ברגע כזה" – כריסטינה שאני ותומאס נברגרין
זמר חסר הבעות פנים וזמרת חמודה וקטנה עולים בשיר זוגי טוב. השיר התחיל לאט, וכמו ששיר אירוויזיוני צריך לעשות, התקדם עד לרגע השיא בסוף השיר. מדובר באחד השירים הטובים של חצי הגמר הנוכחי עם סיכויים טובים להגיע למקומות הראשונים, אך לא לנצח.

אירלנד "זה בשבילך" – ניאם קוואנח
במילה אחת פיהוק. בקצת יותר, זמרת שכנראה כרגע קמה משינה, לפי עיצוב השיער, עלתה עם שיר משעמם המתיימר להיות שיר גדול וכובש.

קפריסין – "החיים נראים טוב באביב" - ג'ון ליליגרין ואנשי האי
קפריסין ניסו השנה להשתמש בטריק שהצליח לנורבגיה בשנה שעברה – לשלוח ילדון חמוד שיכבוש את הקהל. במקרה של קפריסין זה פחות עובד. אמנם השיר קרץ לסגנון של רונאן קיטינג אבל לא היה בזמר שום דבר שהרים את השיר למעלה.

גיאורגיה – "לזהור" סופיה ניז'ראדזה
שיר גדול ויפה עם ביצוע מצוין הזמרת הגיאורגית. למרות הדגש הרב על התיאטרליות של השיר. הזמרת, שהייתה בין היחידות ששרה עם מדונה ולא החזיקה מיקרופון, עברה המון תנוחות במהלך השיר וקצת היה מיותר לטעמי כי השיר עצמו היה יכול להחזיק לבד.

טורקיה – "יכולנו להיות אותו דבר" מאנגה
טורקיה שלחה את השיר עם הכי הרבה גיטרות, הכי הרבה רוק והכי הרבה עשן של האירוויזיון השנה. השיר עצמו הוא טוב ובהחלט מתאים לתחרות אך יש טובים ומעניינים ממנו.

אזרבייג'ן – דריפ דרופ – סאפורה
הזמרת, מעין שילוב בין מיילי סיירוס ומאיה בוסקילה, עלתה עם כפפת מייקל ג'קסון ושמלת נצנצים כחולה עם אורות. ולמעט זיוף קל פה ושם, נתנה ביצוע טוב לשיר קליט אך יחסית קטן לעומת מתחרותיה.

המדינות שלא עלו לגמר

ליטא - "פאנק מזרח אירופי" - אינקולטו
חמשת הליטאים הלבושים במכנסיים שחובי סטאר היה רוצה ללבוש, עלו עם כריות בצורות כלי נגינה ועם שיר לא ברור. העובדה שבשם השיר יש את המילה פאנק לא הופך את השיר לפאנקי. לבסוף הכוריאוגרפיה והשירה הפכו את החבורה ללהקת בנים ממוצעת שרק הדרדרה כאשר החליטו להוריד את המכנסיים ולהישאר עם מכנסונים מנצנצים.

שוויץ – "יורד גשם של זהב" – מיכאל ואן דר הייד
זמר עם אוזנים יותר גדולות מהבמה באוסלו, עלה עם חליפה בצבע גוף מזעזעת ושלוש זמרות ליווי ואיכשהו הצליח להעביר שלוש דקות מבלי להגיד דבר. שיר חסר מעוף ומשעמם.

שוודיה - "אלה החיים שלי" אנה ברגנדהאל
שוודיה מגיעה עם שיר מצוין ועם המום פוטנציאל אך הביצוע היחסית פושר של אנה לא מימש את מלוא הפוטנציאל של השיר. השמלה בצבע שמנת הקנה לזמרת מראה חיוור. רק לקראת סוף השיר, הזמרת כנראה השתחררה והצליחה להרים מעט את המורל השוודי.

קרואטיה – "הכל קל" – פמינם
שלוש המלאכיות של קרואטיה הצליחו להביא שיר מרגש, גדול ויפה. הביצוע היה מדויק, השירה הייתה טובה והכוריאוגרפיה היחסית פשוטה התאימה למעמד ולשיר.

הולנד – "אני מאוהבת" – סינקה
הולנד עולה לבמה הכי מפוארת עד כה באירוויזיון עם מאפיינים הולנדים מובהקים בצורת תיבת הנגינה הענקית שמתרוצצת ברחובות אמסטרדם. הולנד מציגה שיר ילדותי, חמוד ומשעשע עם חיוך כובש של הזמרת שלא נמחק מפניה.

סלובניה – "רוק עממי פופולרי" אנסמבל זלינדרה וקלאמרי
סלובניה לקחה סיכון השנה. כנראה מישהו שם לא החליט איזה ז'אנר בא להם לשלוח אז הם חיברו רוק עם מוזיקה עממית. מתחילים ברוק, עוצרים ועוברים למוזיקה עממית ואז חוזרים לרוק וכך הלאה. הרעיון מקורי, הסיכון מוערך אךהביצוע מסורבל ומעיק.

בולגריה – "את מלאך" מירוסלב קוסטאדינוב
נראה שהבולגרים השקיעו השנה יותר בכוריאוגרפיה ובתלבושות מאשר בשיר עצמו. השיר היה חביב ותו לא.

>> הראל סקעת אחרי העלייה לגמר: "זו חווייה נפלאה ומרגשת, האירוויזיון יכול להגיע לישראל" ; עשרת שירי האירוויזיון הישראלים הטובים ביותר