השבוע פורסם באופן רשמי שמדונה תופיע בחלק האמנותי של גמר האירוויזיון, שיתקיים ב-18 במאי בגני התערוכה בתל אביב. מלכת הפופ, שחגגה בקיץ האחרון את יום הולדתה ה-60, צפויה לחתום בימים הקרובים על חוזה מול מפיקי האירוע, לפיו תבצע שני שירים בתמורה לכ-1.35 מיליון דולר. מי שככל הנראה יהיה אחראי למימון ההופעה של הזמרת הוא המיליארדר הקנדי סילבן אדאמס.

הדיווחים האחרונים גררו גל של טוקבקים נגד המהלך הזה של הזמרת. לצד תומכי BDS ותנועות חרם אחרות נגד מדינת ישראל, היו גם מעריצים רבים של מדונה שהביעו את אכזבתם ממנה ודרשו שתבטל את הופעתה בגמר האירוויזיון בתל אביב.

בין הפוסטים הרבים בהם תויגה בימים האחרונים, אפשר למצוא משפטים כמו "זה מזעזע אותי. איך את מסוגלת לשתף פעולה עם פשעי המלחמה של ישראל ושחיטה של פלסטינאים?", "איך את יכולה לתמוך בשלום אם את מופיעה במדינת אפרטהייד שאחראית לכיבוש, מצור ורצח עם?", "רק בשנה שעברה ישראל רצחה יותר מ-300 אזרחים לא חמושים בעזה, ורבים מהם היו ילדים. תתביישי" ו"עלייך לבטל את הופעתך באירוויזיון בישראל".

מדונה טרם הגיבה למתקפה נגדה ברשת. בעברה היא הופיעה בישראל ארבע פעמים, כחלק מסיבובי ההופעות הבינלאומיים שלה: הופעה אחת ב-1993, שתי הופעות ב-2009 והופעה נוספת ב-2012. בעבר השתתפו באירוויזיון אמנים כמו סלין דיון ולהקת אבבא, שהיו לפני הפריצה הבינלאומית שלהם וב-2016 הפקת האירוויזיון בשוודיה הצליחה לגייס את הזמר ג'סטין טימברלייק עבור החלק האמנותי של אירוע הגמר. למרות כל אלה, אמן בסדר גודל של מדונה טרם נראה בהיסטוריה של תחרות האירוויזיון.