View this post on Instagram

A post shared by sonny greenback (@sonnyleeg) on


השפל הכלכלי שפוקד את ונצואלה כבר מזמן משפיע על האזרחים המקומיים – אך כעת מתברר שהוא אפילו החל להשפיע על תפקודו של העולם התחתון במדינה הלטינית. על פי הדיווחים של כלי התקשורת בעולם, הפשיעה במדינה נמצאת במגמת ירידה של עשרות אחוזים, ככל הנראה בגלל שעבריינים חוששים מההשלכות הכלכליות של מעשיהם.

ונצואלה נחשבת לאחת המדינות הקטלניות בעולם, הרבה לפני המשבר החברתי החמור שפקד אותה, ורק לפני שנה נספרו שם 81.4 רציחות בממוצע על כל 100 אלף תושבים. השנה, כך מתברר, המספרים הללו נמצאים בצניחה, וחוקרים במדינה סבורים כי הצניחה הזו היא תוצאה ישירה של המצב הכלכלי במדינה אשר הוביל מיליונים מתושביה להגר מחוץ למדינה.

View this post on Instagram

A post shared by Michelle Lewin (@michelle_lewin) on

נציגים מסוכנות הידיעות AP שוחחו לאחרונה עם עבריין מקומי תושב שכונת פרטה שבקראקס, אשר התייחס לאופן בו המצב הכלכלי השפיע על פועלם של עבריינים מקומיים. תחת השם הבדוי "אל נגריטו" ("השחרחר"), הוא תיאר איך מחירי הנשקים והתחמושת במדינה זינקו בשנים האחרונות בגלל האינפלציה והפכו את הפשע ללא משתלם – תרתי משמע.

"ירי הפך למותרות", סיפר "נגריטו" בן ה-24 והוסיף שבעבר ניתן היה לקנות בוונצואלה אקדח בעבור דולר אחד – סכום שלא מספיק היום אפילו בשביל לקנות קופסת סיגריות. "אם אתה מרוקן מחסנית, אתה למעשה יורה 15 דולר. אם המשטרה תופסת אותך או שאתה מאבד את הנשק - איבדת ברגע 800 דולר".

"נגריטו", מנהיג כנופיית ה-Crazy Boys, מוכר בתור אחד העבריינים המפחידים ביותר בעירו, ולטענתו הוא חיסל כל כך הרבה אנשים שכבר איבד את הספירה. יחד עם חברי הכנופיה שלו, הוא משליט טרור על תושבי אחת משכונות העוני הגדולות בדרום אמריקה, ולמרות זאת, הוא מדגיש כי הוא מקפיד לישון עם האקדח התופי שלו מתחת לכרית – במקרה ומישהו ינסה להפתיע אותו באמצע הלילה.

View this post on Instagram

A post shared by Michelle Lewin (@michelle_lewin) on

על אף השפעות המצב הכלכלי על העולם התחתון, הפשע בכל זאת ממשיך להשתולל במדינה. אתר ה-Dailymail מדווח כי גניבות הפכו לתופעה שכיחה בונצואלה, כמו גם סחר בסמים ואפילו כריית זהב בלתי חוקית.

אז מה עושים "אל נגריטו" וחברי הכנופיה שלו כדי "לשמור על פרנסתם"? מתברר כי חברי הכנופיות בוונצואלה מקפידות לחטוף בקביעות את בני המעמד הבינוני והגבוה, ולרוב הם מאפשרים לבני משפחות הקורבנות 48 שעות בשביל לגייס את הכופר שלהם. "הדגש שלנו הוא תשלום מהיר ולא גדול", מספר "נגריטו". "אנחנו מתמקדים בלעשות כסף מהיר, לא משנה כמה כסף, העיקר שיהיה כזה".