מחקר חדש שפורסם בכתב העת Journal of Sex & Marital Therapy חושף תופעה מסקרנת שגברים רבים מתמודדים איתה לאחר קיום יחסי מין. על פי הדיווחים, קרוב לחצי מהגברים חווים Postcoital Dysphoria (או PCD) אשר גורמת להם לחוש תחושות של עצב, כעס ודיכאון לאחר קיום יחסי מין.

פרופסור רוברט שוויצר, מומחה לפסיכולוגיה מאוניבריסיטה הטכנולוגית של מדינת קווינסלנד ועורך המחקר, הצליח לגייס למעלה מ-1,200 נסיינים מרחבי העולם אשר ענו על שאלון מקוון; על פי ממצאי המחקר, 41% מן המשתתפים דיווחו כי הם התמודדו עם PCD בשלב כזה או אחר בחייהם. כמו כן, 1 מכל 5 משתתפים סיפר שהוא חווה את התופעה בשבועות האחרונים – וכ-4% סיפרו שהם סובלים מ-PCD על בסיס קבוע.

PCD היא תופעה שמוכרת כבר שנים בקהילת המטפלים, אך היא לרוב מיוחסת לנשים. כעת, המחקר חושף כי גם גברים נוהגים להתמודד עם התופעה. פרופ' שוויצר התראיין לגבי המחקר שלו והתייחס לאופן שבו גברים תיארו את התקפי ה-PCD שלהם. "הנסיינים תיארו את התחושות כמשתנות", סיפר פרופ' שוויצר. "חלק תיארו אותן בתור 'רצון עז להתבודד ולהימנע ממגע', אחרים תיארו תחושות של 'חוסר שביעות רצון, כעס ותזזיתיות' והיו גם אלו שתיארו התקפי PCD בתור 'תחושה של ריקנות רגשית'". לטענתו, המחקר חושף כי החוויה המינית של גברים היא הרבה יותר מגוונת ממה שחשבו בעבר ועלולה להשפיע על טיפולים נפשיים בעתיד.

פרופ' שוויצר מדגיש כי עדיין לא ברור מה גורם לתופעה, הן בקרב נשים והן בקרב גברים. "אנחנו מעריכים שמדובר בשילוב של גורמים אשר נעים מתופעות ביולוגיות ועד קשיים פסיכולוגיים". בעוד שהתופעה אינה מוגדרת כקטלנית או מזיקה, פרופ' שוויצר מדגיש כי התופעה עלולה לגרום למתיחות בקרב בני הזוג.

"מחקרים אשר נוגעים לשביעות רצון מאקטים מיניים הצליחו גילו כי בני זוג אשר מדברים, מתנשקים או מתחבקים לאחר סקס מגבשים מערכת יחסים קרובה יותר", מסביר פרופ' שוויצר. "על כן, יש לתופעת ה-PCD את הפוטנציאל לגרום למתיחות בקרב בני זוג ולהשפיע על מערכת היחסים שלהם לטווח הארוך".

(מקור)

_OBJ