לפי כתבה שפורסמה בתכנית nightly news ב-NBC, יש הבדל עצום בין איך שגברים זוכרים דברים לאיך שנשים זוכרות אותם - גם אם מדובר בדיוק באותו אירוע שהשניים חווים ביחד ובאותה הצורה.
דיק ומדלמן ניומן, שנשואים 43 שנה, הדגימו בכתבה הזו עד כמה ההבדל הזה מוחשי. בני הזוג התבקשו לספר מה הם זוכרים מאחד הימים החשובים בחייהם - יום החתונה שלהם. דיק סיכם במשפט אחד את היום החגיגי: הוא סיפר שאסף את מדלן והם הלכו ביחד לטקס, אחר כך היו בקבלת הפנים ועזבו מיד לאחר מכן. כצפוי, אשתו זכרה את כל העניין קצת אחרת.
מדלן תיארה בפירוט גדול יותר את מה שהיה. היא סיפרה שהם היו צריכים להתחתן ממש מוקדם בבוקר, שהיא זוכרת שהאוטו שלהם היה מלא בבלונים ושההינומה שלה עלתה באש כשהשניים חתכו את עוגת החתונה שלהם - פרט שדי קשה לשכוח.
 

Visit NBCNews.com for breaking news, world news, and news about the economy

 
ההבדלים האלה אינם עניין פרטי של בני הזוג ניומן: מבחינה פיזית, מוחות של נשים וגברים פשוט עובדים אחרת לגמרי. בבדיקות MRI שסרקו את הפעילות המוחית של גברים ונשים בעת גירוי רגשי - כלומר, הנבדקים צפו בתמונות שאמורות לעורר רגשות כמו פחד או עצב - נמצא שהצד הימני של המוח היה פעיל אצל הגברים, כי שם הם מאחסנים את המידע ויכולים להפריד בין הרגשות לפרטים של הזיכרון. לעומתם, הצד הפעיל של המוח אצל הנשים היה דווקא השמאלי, שם הן שומרות על הזכרונות ומתקיימת אצלן אינטגרציה בין האמוציות והפרטים.
 
גם ד"ר ג'ון גריי, מחבר רב המכר "גברים ממאדים, נשים מנגה", מסביר את השוני שבהתמודדות עם זיכרון. לדבריו, גברים מסננים ומתעדפים את המידע שמגיע למוח. הם מממיינים את המידע לפי "מה חשוב" לעומת "מה לא חשוב", מה שמוביל אותם לזכור אירועים ברמה עובדתית ונקודתית. נשים, לעומת זאת, לא עוברות את תהליך המיון אלא זוכרות את הפרטים ומשייכות אליהן רגשות. השוני הזה גם מסביר את הקלות של נשים לשלוף זיכרון מהמוח: זכרונות עולים בדרך כלל בעת הצפה של רגשות (אירועים חשובים, חוויות קשות). בגלל שגברים לא משייכים את העובדות שהם בחרו לזכור לתחושות אישיות, יותר קשה להם להיזכר בפרטים.
 
בשורה התחתונה, גברים זוכרים דברים בצורה עובדתית, יבשה ומתומצתת. לפי ד"ר גריי לא מדובר בחיסרון אלא בהשלמה לאופן שבו פועל הזיכרון של נשים, ומכאן שלפחות בהיבט הזה, ההפכים באמת משלימים.