השער של ה"דיילי סטאר" (צילום: ספורט 5)
השער של ה"דיילי סטאר" | צילום: ספורט 5
דייגו ארמנדו מראדונה מת. בכל רחבי העולם, אוהדים, כדורגלנים וגם סתם אנשים הרגישו את לבם נשבר למראה סוף דרכה של אגדת כדורגל אמיתית, לאחר שנפרדה מן העולם בגיל 60. אבל היו מי שהתייחסו באופן מסויג לאבל הקולקטיבי סביב הכוכב הגדול - בראש ובראשונה, אנגליה, שם הארגנטינאי היה ונותר דמות שנויה במחלוקת.

נזכיר: ההיסטוריה של מראדונה והכדורגל האנגלי החלה בשנת 1986. אז, כבש דייגו צמד ברבע גמר המונדיאל במקסיקו מול הנבחרת של בובי רובסון: אחד בגול מעורר מחלוקת שהובקע בעזרת היד, והשני - במבצע אישי בלתי נשכח. מאז, ובוודאי לאור העובדה שמראדונה התגאה בעובדה שכבש את השער באמצעות ידו (וכינה אותו "יד האלוהים"), הוא זכה בתרבות האנגלית לתואר רמאי, מה שלא השתנה גם אחרי הליכתו מן העולם. אחרי מות קדושים אמור? לא אצל הבריטים.

שערי הצהובונים האנגליים הבוקר (חמישי) התייחסו כמעט כולם לאותו שער ביד. "איפה ה-VAR כשהיה צריך אותו?!", צעקה הכותרת של ה"דיילי סטאר". "בידי האלוהים", קראה הכותרת של ה"דיילי מירור": "גיבור, נבל, רמאי וגאון מת בגיל 60", הוסיפה כותרת המשנה. הסיקור, באופן טבעי, זכה ללא מעט ביקורות מצד אוהדי כדורגל סביב העולם, שכינו את הכותרות "פתטיות, קטנוניות ומחורבנות"; אוהד אחר השווה בין הכותרת של הדיילי סטאר לכותרת של הל'אקיפ ("אלוהים מת") וטען: "התקשורת הבריטית גוררת את עצמה בבוץ". מי שעוד הוסיף את עצמו למבקרים היה השוער שספג מדייגו את שער "יד האלוהים", פיטר שילטון, שאמר לאחר מותו של מראדונה: "הוא היה גדול, אבל לא ספורטאי. הוא מעולם לא התנצל על שרימה את אנגליה, במקום זה - הוא השתמש במשפט של 'יד האלוהים'. הוא ידע מה הוא עשה, כולם ידעו, חוץ מהשופט והקוונים... ולא אכפת לי מה אנשים אומרים, זה ניצח את המשחק עבור ארגנטינה. השער השני היה נפלא, אבל אנחנו עוד סבלנו מהשער הראשון. בלי השער הראשון, הוא לא היה כובש את השני".