ימים לא קלים בכלל עוברים על הכדורגלן בן ה-41, ועל משפחתו, אחרי שורה של מחדלים מביכים בהם הוא מככב. אבל לפני שנמשיך נזכיר שהונו של הבן אדם מוערך בכמיליארד שקלים, אז נסו לרחם בפרופורציה.

לפני מספר ימים בקהאם כיכב בכותרות אחרי שתחלופת מיילים שונות שלו התפרסמו ברשת ובאתרי הרכילות בעולם. במיילים התגלו מספר דברים שהציגו את בקהאם באור שלילי. כך למשל נודע לציבור שב-2013 בקהאם שלח מייל למנהלו בו השתלח באלו שהיו אחראים להחלטה מי יקבל את התואר היוקרתי "סר", אחרי שהוא בעצמו לא נכנס לרשימה. "הם חבורה של ז***", כתב בין יתר המלים החמות. חמות מכעס, הכוונה.

עוד התברר שבקהאם ירד, לכלך ותקף את מי שכן קיבלה את אות המסדר הבריטי - הזמרת קת'רין ג'נקינס. וכאילו שזה לא מספיק, הוא כתב במייל אחר שהוא מסרב לתרום כסף לארגון יוניס"ף בערב התרמה גדול שהפיקו, וזאת למרות שהוא משתף איתם פעולה כבר שנים, ונאמר שהוא בכלל פצח בקמפיינים על זכויות אדם עם הארגון רק מתוך ניסיון נואש להגביר את סיכוייו לזכות באותו תואר נכסף.

אז כל זה קרה לו בימים האחרונים, ומאז הוא מושך לכיוונו אש מכל האנשים והארגונים אותם העליב. אבל כל זה מתגמד לעומת העובדה הבאה: אתר חדשות בריטי פרסם שלאחר חקירה עיתונאית נמצא שהכוכב, שאחראי לקמפיין גדול נגד עבדות ילדים, חטא בכך בעצמו - ויש גם עדויות.

דיוויד בקהאם  (צילום: אימג'בנק/GettyImages, getty images)
מרוויח מיליונים, אבל על חשבון ילדים? | צילום: אימג'בנק/GettyImages, getty images

ב-2015 בקהאם הכריז במסגרת שיתוף פעולה עם ארגון יוניס"ף על קמפיין במימונו שנועד להלחם בניצול ילדים, אבל כעת מתברר שממש במקביל לכך - נערות צעירות, ביניהן אפילו בנות 13, עבדו במפעל בבורמה בתנאים קשים, עבור קו הבגדים שעיצב לחברת האופנה H&M. 

נערה סיפרה למגזין TheMail שבגיל 13 היא עבדה במפעל ונאלצה לפעמים לשהות בו במשך 12 שעות ברצף עבור יצירת בגדים לחברת האופנה. היא אפילו התבקשה להתחבא בשירותים או במטבח כאשר פקחים הגיעו למקום. חברת האופנה טענה שהיא אינה מנצלת ילדים, אך לפי הדיילי מייל הבריטי -  דוח ששוחרר על ידי מארגני קמפיין הולנדי שבדק את הנושא מצא לא רק שילדים עובדים במפעל, אלא גם שהם מרוויחים רק חצי ממשכורת המינימום.

משפחת בקהאם (צילום: Stuart C. Wilson, GettyImages IL)
ימים לא קלים עוברים על משפחת בקהאם. אבל לפחות יש להם מלא כסף | צילום: Stuart C. Wilson, GettyImages IL

אומנם לא ידוע אם בקהאם היה מודע לכל זה והיום הוא כבר לא עבוד בשיתוף עם מותג האופנה הידוע, אך גם אם רוצים לתת לו ליהנות מהספק - אי אפשר להתעלם מהעובדה שכבר ב-2015 ארגון צדקה חשף את תנאי העבודה הקשים באותו מפעל.

כעת פעילים לכויות עבודה דורשים שבתור אדם הטוען להילחם בניצול ילדים, בקהאם יבקר במפעל ויחקור כיצד קרה שהוא מכר במיליונים בגדים שנוצרו בתנאים כאלה.