יום חמישי שעבר, מעט אחרי חצות, דקות ספורות לאחר תחילת הסגר השלישי. המקום: מרתף גדול בווילה רחבת ידיים במרכז תל אביב. הנוכחים: עשרות זוגות חרדים ודתיים שהגיעו למקום בזה אחר זה, ובלי לחכות יותר מדי פשטו מעליהם ג'קטים מחוייטים וצעיפים.

עוד לפני הכניסה למקום הגברים שילמו למארגנים 500 שקלים, הנשים 150 שקלים, ואחרי כמה דקות של שתיית אלכוהול ועישון סיגריות, החל שלב הגישושים בין הזוגות והאווירה התחילה להתלהט. כמה זוגות פרשו לחדרים הרבים במקום שמולאו בנרות ריחניים, כשעל השידות חיכתה למבלים חפיסה של קונדומים. אורחים אחרים התגפפו להם על הספות ועישנו מריחואנה במסיבה שנמשכה עד לשעה חמש לפנות בבוקר.

"באים לפה גם קבוצות של חרדים הארדקור וגם כאלה שהם לייט כזה, לצד דתיים חובשי כיפות סרוגות. חלקם עם ציציות מתחת לחולצה, כולם עם כיפות. מדובר בעיקר בחבר'ה צעירים, חלקם בעלי עסקים, כאלו שזכו לכינוי ה'שבאבנקים' (השובבים) של המגזר. מדובר באנשים שמחפשים לחיות את החיים הטובים גם בתקופת בקורונה", מספר אורן (שם בדוי), אחד ממארגני המסיבה.

"בתקופת הקורונה הביקוש למסיבות האלה שבר שיאים חדשים, וכמעט בכל שעות היממה אני מוצף בבקשות לשריין מקומות למסיבה הבאה. העובדה שהם שומרי מצוות ומאמינים באלוהים חשובה להם, והם לא רואים שום פסול במה שהם עושים", מוסיף אורן. "מה שכן, אנחנו דואגים שתמיד יהיה מספר שווה של גברים ונשים. הביקוש למסיבות האלה מטורף, ואם היה לי עוד מקום ל-300 איש בקלות הייתי מכניס אותם. אני דוחה כל שבוע מאות בקשות. זה פשוט עובר מפה לאוזן ובעיקר בקבוצות טלגרם סודיות".

איזה רווח כספי אתה רואה מהמסיבות האלה?
אורן צוחק: "יש רווח, אבל בקטנה. הכל כדי שכולם יהנו. הרווח במקרה הטוב נע בין 3,000 ל-5,000 שקל, למסיבה של פעם או פעמיים בשבוע, תלוי עד כמה הסגר קשוח. צריך לשלם שכירות לבעל הווילה, לתקליטן, על אוכל ואלכוהול, לדאוג למצעים חדשים, לקנות נרות ולנקות את המקום אחרי המסיבה. זו לוגיסטיקה שלמה ויש לא מעט הוצאות ברוך השם, אבל הרווח קטן".

ומה עם המשטרה? אתה לא מסתכן?
"האנשים שמגיעים לפה יודעים לשמור סוד. זה הרי האינטרס שלהם. הם יודעים שזה גם לטובתם כדי שלא יסמנו אותם בציבור הדתי והחרדי כפורקי עול, ויהיה להם בלאגן אחד גדול. להם ולמשפחות שלהם. זה יכול להגיע עד נידוי מהחברה בה הם חיים. משטרה? אם זה יקרה נשלם 5,000 שקל קנס. בינתיים הם לא מאתרים אותנו, אנשים נהנים וזה מה שחשוב. כל שבוע אנחנו מחליפים מקום".

אייל (שם בדוי), חרדי לייט כהגדרתו, הוא בן 35 ומתגורר באחד היישובים החרדים הסמוכים לירושלים. אייל מספר כי עד לפני הקורונה נהג להגיע למועדונים בתל אביב ובאשדוד כדי להשתתף במסיבות עם בחורות דתיות וחרדיות, ומאז פרוץ המגפה הוא משתדל להגיע עם בת הזוג שלו למסיבות חילופי זוגות של המגזר בתל אביב והסביבה, כל זאת למרות הסגרים.

"אנחנו לא שונים מהחילונים. לכולם יש צרכים, ואנחנו באים לפה ליהנות. כל מי שבא לפה זה אנשים ממשפחות טובות. יש פה אנשים שמכירים אחד את השני תקופה ארוכה ויש חדשים שבאו בגלל הקורונה", חושף אייל. "יש פה אווירה טובה, אוכל טוב, מעשנים סיגרים, וחלק מריחואנה או חשיש. אנחנו מכירים נשים חדשות וזה כיף לא נורמלי. תשמע, אנשים חייבים להשתחרר ולנקות את הראש, השתגענו כבר בבית. גם לנו מגיע לשחרר לחצים. אז לוקחים בייביסטר שתשמור על הילדה, ומגיעים פעם בשבועיים למסיבה".

מסיבות חילופי הזוגות במגזר הדתי והחרדי (כמו גם אלה החילוניות) מפורסמות בעיקר בטלגרם ובקבוצות וואטסאפ סודיות, והמסיבות עצמן מתנהלות לרוב בצימרים במרכז, מרתפים של וילות או מועדונים בתל אביב, ירושלים, רמת גן, בת ים ופתח תקווה. בכל פעם משנים מיקום, ולעיתים המסיבות עוברות גם לצפון הארץ.

יוחאי (שם בדוי), חרדי תושב ירושלים כבן 30, משתתף במסיבות חילופי הזוגות למרות הפחד שאשתו תגלה על צורת הבילוי שלו יוצאת הדופן שלו ותתגרש ממנו. "אני אומר לה שאני הולך לשבת עם חברים ללימוד שבועי של גמרא, מנהג שאני עושה שנים רבות, אבל למעשה נוסע מדי פעם למסיבות ברמת גן או תל אביב. רק ברגע האחרון אני מקבל עדכון על מיקום האירוע כדי שהמשטרה לא תקבל הדלפה ותהרוס את המסיבה", חושף יוחאי.

"הפחד שלי הוא שהמשטרה תעצור אותי ותיתן לי קנס, ואז יספרו לאשתי והלך עלי לגמרי. אני לוקח הרבה סיכונים אבל מה לא עושים בשביל הנפש. הקורונה הרגה אותי, והמסיבות האלה מחזירות אותי לחיים. אני מכיר בחורות אחרות, אז מה רע בזה. בגידה? לא תנאף? אני לא מרגיש ככה. בסופו של דבר אני עם אשתי וזה מה שחשוב. אני חוזר הביתה יותר רגוע ופחות עצבני".

מתברר שגם במגזר החילוני מסיבות חילופי הזוגות בתקופת הקורונה זוכות להצלחה, וגם הן מתנהלות בווילות ויחידות דיור בתל אביב, בקריות, חיפה או דירות ברמת גן, ירושלים, נהריה וחולון. מאות משתתפים בהן מדי שבוע, והמארגנים גורפים לכיסם בחודש טוב כמה מאות אלפי שקלים.

"לפני הקורונה היו מסיבות חילופי זוגות, אבל מאז מרץ האחרון אני מארגנת שלוש מסיבות בשבוע במקום אחת במקומות שונים", חושפת א', מארגנת מסיבות מצליחה ממרכז הארץ. "אנחנו כמה שותפים שעובדים יחד בכל הנוגע לארגון המסיבות והמיקומים, ואני יכולה להגיד בקלות שהביקוש עלה במאות אחוזים.

"אנחנו לא עומדים בכמות הבקשות של האנשים שפונים אלינו בטלגרם ובוואטסאפ. אני יכולה לארגן עשרות מסיבות והן יהיו מפוצצות, אבל המשטרה תאתר אותן כי אנשים פטפטנים אז אנחנו עושים משהו סולידי", מספרת א'. "אני יודעת שיש זוגות שלא הצליחו להשתחל למסיבות שלנו ועושים מסיבות כאלה בבתים שלהם, וזה רעיון בכלל לא רע. הכל הולך כדי לספק את הריגושים והיצרים בתקופה כל כך מתוחה וקשה".