דין, בן 24, מתמודד כבר למעלה מעשור עם תסמונת נדירה שנקראת Post-Orgasmic Illness Syndrome) POIS). במילים אחרות, הוא אלרגי לאורגזמות של עצמו. בראיון למגזין Men's Health, דין מסביר איך זה מרגיש וגם מספר על דרכי ההתמודדות שלו עם התסמונת הנוראית.

"תדמיינו לעצמכם בניין שקורס בצורה מבוקרת", הוא מסביר, "תדמיינו את האופן שבו הוא פשוט מתמוטט מלמעלה למטה בשניות ספורות, ככה זה מרגיש בתוך המוח שלי". דין מספר שהוא חווה את התופעה לראשונה בגיל 13. הוא הרגיש צניחה חדה ברמות האנרגיה שלו מיד לאחר האורגזמה. הכל נהיה איטי, הוא בקושי הצליח לחבר משפטים ואפילו התקשה לחשוב. הוא הרגיש כאילו שהוא קורס תחת משקל אדיר.

ככל שהוא התבגר, תופעות הלוואי של התסמונת רק החמירו. לעיתים, הוא היה מרגיש אותם במשך ימים ארוכים. "בצעירותי חשבתי שזה נורמלי", הוא מספר, "תהיתי אם זה קורה לכולם והם פשוט ממש טובים בלהסתיר את זה".

 

גבר עצוב (צילום: Minerva Studio, Shutterstock)
שורה של תופעות לוואי, כולל כאבי ראש, קושי בריכוז ואפילו חום | צילום: Minerva Studio, Shutterstock

ד"ר מרסל וולדינגר, נוירולוג מומחה מאוניבסיטת דרקסל בפילדלפיה, מסביר ש-POIS היא תופעה שמאופיינת בתסמינים של שפעת מיד אחר השפיכה. על פי מחקר שלו בנושא משנת 2002, ניתן לחוות שורה של תופעות לוואי כמו גודש באף, כאבי גרון, גרד בעיניים, כאבי שרירים, עייפות, כאבי ראש ואפילו חום. כמו כן, מחקר אחר הראה כי אנשים המתמודדים עם POIS מדווחים על נטייה לעצבנות, קושי בריכוז, בעיות בזיכרון ודיכאון.

לטענתו של ד"ר טאו נגויאן, מתמחה לאורולוגיה מאוניברסיטת טוליין בניו אורלינס, אנשים שחווים אחת מבין תופעות הלוואי הללו ככל הנראה מתמודדים עם התסמונת – בייחוד אם התסמינים נמשכים לאורך כמה ימים.

קהילת הרפואה לא יודעת מה גורם ל-POIS, אך ישנן כמה סברות: הראשונה גורסת כי התסמונת נובעת מחוסר איזון כימי במוח, בעוד שהסברה השנייה גורסת כי התופעה נגרמת כתוצאה מאלרגיה לזרע או מחלה אוטואימונית אחרת (כלומר שתאי החיסון תוקפים את הרקמות של הגוף).

במקרים מסוימים ניתן להפחית את תופעות הלוואי על ידי תרופות אנטיהיסטמיניות (כמו בנדריל), תרופות בנזודיאזפיניות (כמו ווליום) ותרופות מסוימות נגד דיכאון (כמו פרוזאק). כמו כן, ישנו טיפול שבו מזריקים אל הגוף את נוזל הזרע של המטופל במטרה לחזק את המערכת החיסונית שלו – כמו חיסון חי מוחלש. אף על פי כן, נגויאן מדגיש שאין עדיין תרופה ל-POIS והגברים אשר מאובחנים עם התסמונת נאלצים ,ברוב המקרים, להתמודד עם תופעות הלוואי בכוחות עצמם.

 

תרופה (צילום: אימג'בנק / Thinkstock)
ישנם כמה טיפולים שמפחיתים את תופעות הלוואי, אבל אין תרופה לתסמונת | צילום: אימג'בנק / Thinkstock

דין מעיד שהתסמונת יכולה לדרדר בקלות את איכות החיים של אדם אשר סובל ממנה. לא רק שהיא יכולה להקשות על ההתנהלות היומיומית, היא גם גורמת לקושי בניהול מערכות יחסים ואפילו לתסביכים סביב אינטימיות ויחסי מין.

"אני זוכר שבגיל ההתבגרות סקס היה דילמה רצינית בשבילי", מספר דין, "הייתי יוצא עם מישהי וברגע שיחסי מין היו על הפרק, זה היה הופך לקונפליקט פנימי. מצד אחד, אתה בחור צעיר שרוצה לקיים יחסי מין, אבל מצד שני אתה יודע שהאורגזמה תהרוס אותך וגרוע מזה, אתה יודע שבת הזוג שלך תהיה שם כשזה יקרה". כיום, דין משתמש בתרופות נגד דיכאון בשביל להפחית את תופעות הלוואי שלו ומעיד שזוהי הדרך היחידה שלו לחוות אורגזמה בלי להרגיש אחר כך כאילו "משאית פגעה בו".

דין מדגיש כי בהיעדר תרופה לתסמונת, חשוב ליצור מודעות כלפיה בקרה הציבור. "חשוב לי לדבר על ההתמודדות שלי עם התסמונת ולהיחשף כך שתהיה כמה שיותר אינפורמציה בנושא", הוא מסביר, "ככל שיהיה יותר מידע, כך זה יעזור ליותר אנשים שמתמודדים עם POIS".