שם: ריצ'ארד ברנסון.

מלכת אנגליה מכירה אותו בתור: סיר ריצ'ארד ברנסון.

ולמה שאני אכיר את ריצ'ארד ברנסון? כי הוא המייסד של חברת ההקלטות Virgin Records, המנכ"ל של קבוצת Virgin ששולטת ביותר מ-400 חברות ברחבי העולם, כולל חברות התעופה Virgin Atlantic ו-Virgin Galactic (נראה אם תצליחו לנחש איזה מבין השתיים עושה טיסות מסחריות לחלל).

אז כמה שווה אדם עם תואר אבירות בימינו? האמת שזה משתנה, אבל במקרה של ברנסון - הוא שווה 5.2 מיליארד דולרים.

A post shared by Richard Branson (@richardbranson) on

נו, עוד איזה פושטק שירש מאבא שלו את כל הכסף: יכול מאוד להיות. אבל אם זה נכון אז כנראה שזה לא היה סכום משמעותי במיוחד. ברנסון נולד ביולי 1950, בשכונת בלאקהית' במזרח לונדון. אדוורד ג'יימס ברנסון, אביו של ריצ'ארד, היה שופט מחוזי בלונדון, ואיב, אמו, הייתה דיילת אווירית – כך שאת המיליארדים שיש לו בעו"ש הוא לא קיבל מהם. למעשה, ברנסון הוא מה שנקרא ב-Forbes: "מיליארדר בזכות עצמו". כלומר הוא הרוויח את כל ההון שלו בכוחות עצמו כמובן. חוץ מזה, ברנסון נולד עם דיסלקציה והפגין בביה"ס יכולות לימודיות נוראיות למדי – עד כדי כל שהמחנך שלו בתיכון אמר שהוא ככל הנראה יישב בבית סוהר או יהיה עשיר מאוד.

אוקיי, בכלא הוא לא ישב, אז איך הוא נהיה מיליארדר? בשנות ה-20 לחייו, פתח ברנסון את חברת התקליטים Virgin Records. תחילה, הוא נהג לשווק את התקליטים שלו במחיר זול יותר ממתחריו, החלטה שהשתלמה לו מאוד לטווח הרחוק. בשנת 1971 ברנסון פתח את החנות הראשונה שלו ברחוב אוקספורד בלונדון, וכשנה מאוחר יותר הוא הקים את חברת הקלטות תחת אותו שם.

בתחילת דרכו בתעשיית המוזיקה, ברנסון נהג להחתים אמנים שנויים במחלוקת, כולל את להקת הפאנק-רוק האגדית The Sex Pistols. לקראת אמצע שנות ה-80, Virgin Records הפכה לחברת ההקלטות הפרטית העצמאית הגדולה בעולם ושיתפה פעולה עם שורה של אמנים כולל פיטר גבריאל, מועדון תרבות, פאולה עבדול, UB40 וה-Rolling Stone. בשנת 1992 ברנסון מכר את Virgin Records לקבוצת EMI במחיר צנוע של מיליארד דולרים – הייתם מצפים שהוא יהיה מאושר, אבל לא. מאוחר יותר, ברנסון רץ ברחבי לונדון ובכה כי הוא סיים את דרכו בחברה שהוא הקים.

A post shared by Richard Branson (@richardbranson) on

ומה הוא עושה עם המיליארדים? בקצרה: הרבה. לאורך השנים, ברנסון הרחיב את המותג שלו למגוון תחומים ברחבי העולם – מטיסות מסחריות לחלל ועד משקאות תוססים. כשנה לאחר שמכר את חברת התקליטים שלו, ברנסון השיק את חברת הרכבות שלו Virgin Trains, שמפעילה עד היום קווים מלונדון ליעדים שונים בבריטניה. בשנת 1999 הוא ייסד את רשת התקשורת הסלולרית Virgin Mobile אשר פעולת ברחבי אירופה, אוסטרליה, ערב הסעודית, דרום אפריקה ואמריקה הצפונית והדרומית. בשנת 2004, הוא הקים את Virgin Galactic שעתידה לשלוח אזרחים פשוטים לטיסות חלל תת-מסלוליות (הטיסה לא מרחיקה יותר מדי מהאטמוספרה של כדור הארץ). בשנת 2007, הוא ייסד את גוף התקשורת Virgin Media המשלב שידורי כבלים, קווי תקשורת סלולריים ואינטרנט.

עוד משהו? כן. הוא גם הקים בנק (Virgin Money), חברה לביטוחי בריאות (Virgin Healthcare), חברת הוצאה לאור של קומיקס (Virgin Comics), קבוצת מירוצים בארגון פורמולה 1 (Virgin Racing), חברה לפיתוח משחקי מחשב (Virgin Games), חברת מלונות (Virgin Hotels), חברת קונדומים (Mates Condoms), חברת קוסמטיקה (Virgin Cosmetics), מותג וודקה (Virgin Vodka) ואפילו קולה (Virgin Cola). בגדול, כל תחום שבן אדם נורמטיבי מסוגל להעלות על דעתו, אז לריצ'ארד ברנסון חברה שעוסקת בו.

A post shared by Richard Branson (@richardbranson) on

טוב, מספיק עם הביזנס. מה עם הפלז'ר? אם במקרה לא שמעתם עליו עד עכשיו, אז לריצ'ארד ברנסון יש מוניטין של מיליארדר אקסצנטרי בלשון המעטה. הוא נוהג להתחיל את הבוקר שלו בשעה 05:00 ולשתות לאורך היום כ-20 כוסות קפה ללא סוכר. חלק מהפעילויות האהובות עליו הן טניס, יוגה, שחמט, שחייה, רכיבה על אופניים וקייטסרפינג. בשנת 2009 הוא אפילו תועד גולש עם דני פרקינסון (דוגמנית דרום אפריקאית) כשהיא רוכבת ערומה על גבו. כשנה מאוחר יותר הוא השתתף במרתון לונדון לבוש כמו פרפר.

מה, זהו? קייטסרפינג? זה מה שעושה אותו יוצא דופן? לא, ממש לא. מה שהופך אותו לאקסצנטרי זו החיבה שלו לשבור שיאים עולמיים; בשנת 86', ברנסון חצה את האוקיינוס האטלנטי בזמן המהיר ביותר לאותה תקופה (3 ימים, 8 שעות ו-31 דקות). שנה מאוחר יותר, הוא עשה את זה שוב עם כדור פורח. ב-1991 ברנסון שבר את שיא המהירות בכדור פורח כשחצה את האוקיינוס השקט במהירות של כ-349 קמ"ש. בשנת 2004, ברנסון קבע שיא חדש לחציית תעלת למאנש ברכב אמפיבי כאשר הוא חוצה את התעלה תוך שעה, 40 דקות ו-6 שניות. כמו כן, הוא בז לעניבות באופן קיצוני.

מה זאת אומרת "הוא בז לעניבות באופן קיצוני"? ברנסון נוהג לגזור לאנשים את העניבות בכנסים והרצאות. בשנת 2016, במהלך הרצאה שלו במשרדי חברת Quartz בניו יורק, אחד העובדים שאל אותו כיצד ניתן לבסס תרבות עבודה רגוע ומהנה יותר במשרד. בתגובה, ברנסון שלף מספריים מהכיס שלו וגזר לו את העניבה. עוד מתברר שהוא נוהג ללכת עם מספריים בכיס בדיוק בשביל לבצע את הפעולה הזאת. למעשה, באחד מסניפי המלונות שלו בשיקאגו יש קיר שלם שמוקדש לעניבות האורחים שנגזרו על ידי המיליארדר. במילים אחרות, הוא ההפך הגמור מהמיליארדר המשמים הטיפוסי (לצורך העניין, ג'ף בזוס).