חוטף להשכיר

נתחיל עם אחד המקצועות הכי נחשקים, חוטף מקצועי. לא, לא מדובר בחוטפים של קרטלי הסמים או המאפיה, למרות ששם השכר מטורף אבל זה כבר לכתבה אחרת, הפעם מדובר באנשים שחוטפים אנשים אחרים שאוהבים את תחום ה-BDSM, או כאלה שחוטפים את האישה כדי להציע נישואין או את החתן למסיבת רווקים. מתברר שיש כל מני סוגים של משרות בתחום והתשלום בהתאם. לפי מה ששמענו, חטיפה פשוטה הכולל כמה הצלפות תעלה לכם כ-500 דולר. מה שמוגדר כ"חטיפה אקסקלוסיבית" יעלה לכם כבר 1,500 דולר ובחלק מהמקומות גם 2,000 דולר. בישראל היו מעט מקרים כאלה, שבטעות הגיעו לטיפול המשטרה, אבל בארה"ב מדובר במקצוע מאוד מבוקש, בעיקר על ידי תיירים.

מגדלי הסמים של ישראל

בחווה סודית שממוקמת במושב סמוך לאשקלון שאסור לנו לכתוב את שמו, עובדים כמה עשרות בודדות של אנשים בגידול של הצמח הכי מבוקש בישראל – הקנביס. בהתחשב בעובדה שעל פי הסקרים חצי מהישראלים מעשנים סמים, והחצי השני לא התעורר בבוקר שבו ערכו את הסקר, סביר מאוד להניח שהרבה מאוד אנשים היו רוצים לעבוד שם. במיוחד בתפקיד של מבקר האיכות של המוצר. אדם שמותר לו לעשן את החומר. אפילו תושבי המושב אינם יודעים שבחממות שבקצהו לא מגדלים ירקות. בתוך החממות, הסגורות ומאובטחות היטב, פועלת חברת better, וזה הדבר היחיד שמותר לנו לספר עליה. שמות העובדים ובעליו של המקום חסויים, והם נבחרים בקפידה ועוברים פיקוח צמוד. את זה עושים כדי לוודא שהחומר לא ימצא את דרכו לכיס של אחד העובדים ומשם לסחר בלתי חוקי וארגוני הפשיעה שהיו מתים לשים עליו את היד. אגב, תחילתו של תהליך האיתור בפרסום מודעה תמימה על עבודה בחקלאות. בהצלחה למנסים.

גבר מעשן ג'וינט/סיגריה (צילום: רועי ברקוביץ')
לא סגור על זה, צריך לבדוק שוב פעם | צילום: רועי ברקוביץ'

שורפי הגופות בישראל

בשנת 2005 נפל דבר בישראל. עד אז נקברו מאה אחוז מהישראלים בבתי העלמין, אולם אז הוקמה משרפת הגופות הראשונה בישראל, "עלי שלכת" שמה, שממוקמת במקום סודי ליד העיר חדרה. מאז נפתח העסק, הרווחי אגב, יותר ויותר ישראלים בוחרים להפוך את גופתם לאפר. את זה עושים עובדי המקום במשרפות גדולות ומשוכללות, האמת עבודה די בעייתית לנו היהודים עם כל המורשת ההיסטורית שלנו. השכר במקום מתגמל מאוד, הערכה של כמה עשרות אלפי שקלים בחודש, אולם זה כולל מאבק אלים ולא נעים מול אנשי זק"א.

חווה לגידול גופות

אם חשבתם שלעבוד בשריפת גופות זה בעייתי מה תגידו על חווה לגידול גופות, כן זה קיים, אבל הפעם לא בישראל. בארה"ב פועלות כמה חוות שכאלה שמתעסקות לרוב עם גופות של אנשים שתרמו את גופם למדע. עובדי המקום מפקחים על הגופות וחלקי הגופות ולומדים למשל כמה זמן לוקח לגופה להירקב, ובאיזה תנאים. מידע חשוב למעבדות מז"פ למשל. אחת מאותן חוות, "המרכז האנתרופולוגי המשפטי בטנסי", הידוע יותר בשם "חוות הגופות", כוללת כ-700 גופות ושלדים הפזורים על כ-10 קמ"ר של שטח. עכשיו תחשבו על אדם שקם בבוקר, מקפיץ את הילדים לבית ספר ואז בוחן גופות בשלבים שונים של ריקבון. לא פחות הזוי זה התפקיד של מרסק הגופות. בדרך כלל משתמשים בניסויים האלה בבובות אבל אין כמו גופת אדם אמיתית כדי לבחון מה קורה לגוף בזמן תאונת דרכים, וגם את זה עושים בארה"ב.

גולגולת ומסור (צילום: אימג'בנק / Thinkstock)
אני יוצא להפסקת צהריים, אל תזוז לשום מקום | צילום: אימג'בנק / Thinkstock

מבקר שירותים ומריח נייר טואלט

כבר שמענו על מבקרי ספרות או מבקרי מסעדות, אבל יש אנשים שתפקידם לבקר שירותים. הם עוברים ממקום למקום, בוחנים את האסלה או את החדר עצמו ורושמים ביקורת עבור בעל המקום, או אתרים שמתמחים בציון לשירותים. העבודה עצמה די משתלמת, והתפקיד קיים בעיקר בעיר ניו יורק. לתשומת לבם של משוחררי צה"ל שעובדים בהובלות. לצד המבקרים פועלים גם מי שמוגדרים כ"מריחי נייר הטואלט". מדובר בסוג של בקרת איכות למוצר, ולא נוסיף מעבר לזה.

טועם של מזון כלבים

על איכות לא מתפשרים וזה נכון גם כאשר מדובר במזון של כלבים. בכל זאת מדובר בחברו הטוב ביותר של האדם. במפעלי המזון המובילים בתחום ישנו עובד שתפקידו לאכול את הבונזו, העצם או כל מה שהכלב שלכם אוכל ואתם לא. יום אחרי יום הוא אוכל את המזון הזה, ואותנו מעניין מה הוא מבקש מהאישה להכין לו כשהוא חוזר לבית בסוף יום עבודה.

טועם אוכל של כלבים (צילום: אימג'בנק / Thinkstock)
חדש: בונזו בטעם טוסט גבנ"צ | צילום: אימג'בנק / Thinkstock

חולב נחשים

שכחו מחלבנים, פרות וכבשים. פה אנחנו מדברים על אנשים שחולבים נחשים ואלה ממש לא מוציאים חלב. חולב נחשים לוקח את הארסיים ביותר ומצמיד את הפה שלהם לצנצנת קטנה, חולב להם את הארס. את זה הם עושים יום אחרי יום, ומלבד השכר הם עושים את זה גם למטרה טובה. מהארס מכינים נוגדן אותו מזריקים למי שהוכש על ידי נחש כזה או אחר.

בודק חופים

טוב, פה אנחנו מדברים על משרה שהיא חלום. די אם ניכנס לדרישות התפקיד כדי להבין שרבים מאתנו היו עושים זאת בחינם. כחלק מדרישות התפקיד העובד מסייר בחופים, לרוב הכי יפים בעולם, משתזף, בודק את כיסאות הנוח והאלכוהול שמוגש בחופים. במקרה של מבקר החופים ב"אמליה", מגזין הנשים הפופולארי ביותר בשבדיה, על העובד לצאת גם להפלגת תענוגות על ספינות שונות. והכי חשוב מדובר במשרה שמתאימה גם לסטודנטים, משמרות של ארבע שעות בלבד.

ביירון ביי
שוקל איזה ציון לתת

טייס ניסוי

גם ככה מדובר במקצוע שהוא חלום עבור חלק ניכר מבני האדם, אבל מה תגידו על טייס שמותר לו לעשות באוויר ככול העולה על רוחו, לתמרן, לצלול ובעצם להשתולל עם המטוס או המסוק ולקחת אותו לקצה גבול היכולת. הם הראשונים להטיס את כל כלי הטיס בעולם וזה כולל אגב גם חלליות, שזה בכלל מגניב. השכר מאוד מתגמל אבל יש בעיה אחת, מדובר במקצוע מאוד מסוכן. יעידו על כך שלל תאונות אוויריות בהם איבדו טייסים רבים את חייהם.

שומר תורים

מי מאתנו לא מכיר את הסיטואציה הבאה, במיוחד הישראלים. אתה עומד בתור לקופה ולפתע מישהו אומר לך, "אחי אני אחריך. עשה טובה אני רק מביא משהו וחוזר". יש אנשים בעלי ראש עסקי שיודעים לעשות מזה כסף של ממש. אנשים שבעבור כמה עשרות דולרים לשעה יעמדו בתור עד שתחזרו. לרוב מדובר בתור למוצר חדש, כמו אייפון וכאלה, מה שאומר שעות בתור, לא פעם 16 ו-20 שעות. העבודה הזו נפוצה בעיקר בארה"ב ובבריטניה אבל אנחנו ממליצים לאמץ את זה גם בישראל, ואם אפשר להרחיב את הגדרת המשרה ל"שומר חניות בשכונת בבלי בתל אביב".

עומדים בתור (צילום: אימג'בנק / Thinkstock)
היינו משלמים | צילום: אימג'בנק / Thinkstock