מילת גברים, או ברית מילה במקרה שלנו, נחשבה במשך עשורים שלמים בתור אחת הפרוצדורות הפופולריות ביותר בארה"ב - בלי קשר לרקע דתי או גזעי - למעשה, רופאים רבים גרסו כי יש לניתוח המון יתרונות בריאותיים, מה שגרם לכך שכשלושת רבעי מן אוכלוסייה הגברית בארה"ב עברה מילה בינקות – אבל האם זה נכון או שמא מדובר באגדה אורבנית?

מייגן דרילינג'ר, כתבת האתר Men’s Health, החליטה לבדוק את הנושא הזה לעומק ולנסות לענות על השאלה אחת ולתמיד. היא ראיינה כמה מומחים לאורולוגיה ורפואת ילדים בנושא, וחזרה עם 4 עובדות על מילה שאתם צריכים לדעת:

1. מילה מונעת סמגמה

הנה משהו שאסור לכם לעולם לחפש באינטרנט. סמגמה (Smegma) היא הצטברות שומנית שמצטברת מתחת לעורלה של הגבר. חשוב להדגיש שהיא חסרת ריח וגם לא מזיקה, אבל עדיין – לא בדיוק הדבר הכי אסתטי בעולם. מסתמן שמילה של הפין מונעת את התופעה הזאת לחלוטין, בזמן שגברים שעדיין עם העורלה שלהם צריכים לשטוף את כל העניינים שם למטה על בסיס קבוע.

2. מפחית את סיכויים למחלות מין

ישנו קונצנזוס בהילת הרפואה לפיו מילה מפחיתה את הסיכויים לחלות במחלות מין. בשנת 2012 האקדמיה האמריקאית לרפואת ילדים (AAP) הצהירה כי למרות הסכנות של הפרוצדורה (הכוללות דימומים, זיהומים, צלקות ולעיתים גם נמקים) "היתרונות של הבריאותיים של מילה משמעותיים יותר מהסיבוכים הפוטנציאליים".

 

גבר מציץ למכנסיו (צילום: shutterstock | B.Forenius)
מילת גברים: הפרוצדורה נמצאת בדעיכה | צילום: shutterstock | B.Forenius

3. זה לא גורע מן העונג המיני

הו כן, שאלת השאלות: האם מילה משפיעה על התחושה של איבר המין? מדובר בנושא מעט שנוי במחלוקת בקהילת הרפואה. זאת אומרת, ישנם מחקרים שמצביעים על כך שחיתוך של העורלה מפחית את הרגישות של הפין משום שיש באזור קצוות עצבים. מצד שני, מחקר אחר משנת 2016 קבע כי הפרוצדורה לא גורעת מן התחושה בזמן קיום יחסי המין. כיום כבר מסתמן שהקונצנזוס בקרב רופאים הוא שמילה לא משפיעה על התחושה.

4. מילת גברים בדעיכה

למרות שזה לא משפיע על יחסי המין, מפחית את הסיכויים למחלות מין ואפילו מונע סמגמה, עושה רושם שאחוז האנשים שבוחרים לבצע את הפרוצדורה לילדיהם הולך ופוחת עם השנים. על פי הנתונים של אתר החדשות CBS News, אחוז ניתוחי המילה בקרב תינוקות אמריקאים עומד בשנים האחרונות על כ-77%, זאת לעומת 84% משנות ה-60. בדיקה של מייגן דרילינג'ר בנושא העלתה שכיום, רוב ההורים שבוחרים לבצע את הפרוצדורה עושים זאץ כדי לחסוך לילדיהם את המבוכה בחדרי ההלבשה.

מסתמן גם שלנשים בארה"ב לא ממש משנה אם הפין נימול או לא. אישה אחת שהתראיינה בנושא סיפרה: "בשורה התחתונה, לא אכפת לי חתכו לו או השאירו את העורלה. מה שמשנה זה הגבר, לא איך שאיבר המין שלו נראה. כל עוד זה נקי ולא מעביר מחלות, לא אכפת לי".