כלי התקשורת בפנמה מדווחים בשעות האחרונות כי שי דהן, הישראלי שברח מהכלא במדינה לפני כשנתיים, נעצר מוקדם יותר השבוע באקוודור יחד עם אדם נוסף בחשד כי היה חלק מהונאה הקשורה למכירת ציוד רפואי במדינה הדרום אמריקאית.

על פי הדיווחים, דהן ושותפו ניסו למכור במדינה מסיכות פנים ובדיקות קורונה מהירות תחת זהות בדויה. בנוסף, השניים נכנסו למדינה תחת זהות בדויה והציגו את עצמם כנציגים של המנהל האמריקאי לאכיפת סמים (DEA) והציגו מסמכים מזוייפים ותחת זהות בדויה, ועל פי גורם המעורב בלכידתו של דהן "זיוף המסמכים היה ברמה מאוד גבוהה".

דהן ושותפו נעצרו במחוז סנטה אלנה שבדרום מערב המדינה בזמן ששהו במועדון ספא יוקרתי, ועל פי הדיווחים בתקשורת בפנמה, שגרירות ישראל באקוודור סירבה לאשר או להכחיש את דבר מעצרו של דהן.

נגד דהן עומד כאמור צו אינטרפול שהוצא על ידי רשויות החוק בפנמה לאחר שנמלט מהכלא במדינה לפני כשנתיים וברח על פי החשד למיאמי והסתובב בכל דרום אמריקה במשך שנתיים עד שנלכד.

 

דהן (36) ישראלי ואיש נדל"ן שהקים עסק לעגלות בקניונים במקסיקו ובפנמה, רכש במהלך שנותיו באמריקה הלטינית נכסים רבים, ומאז יולי 2018 הוא נחשב לאסיר נמלט שעומדים נגדו צווי מעצר של האינטרפול ורשויות החוק בפנמה.

סיפורו של דהן מתחיל לפני כשנתיים, אז הוא נעצר בברצלונה על ידי שוטרי האינטרפול, זאת לבקשת משרד המשפטים בפנמה בטענה שביצע במדינה מעשי הונאה בהיקף של מיליוני דולרים.

דהן, שיצא במהלך חייו (מאז עזב את ישראל) מכמה תסבוכות משפטיות ללא כתבי אישום, טען אז להגנתו שמדובר בסכסוך אזרחי בינו לבין איש עסקים מוסלמי בנוגע לרכישת דירה בשווי של 640 אלף דולר, ולא מדובר בעניין פלילי שמצריך הוצאת צו בינלאומי נגדו, או את העמדתו לדין.

טענותיו של דהן לא הועילו, ומיד אחרי מעצרו בספרד הוא הוסגר לפנמה, הוגש נגדו כתב אישום והוא נכלא בכלא המרכזי במדינה La Joyita ("לה חוייטה"), באותו אגף בו נכלאו גם כמה מאנשיו של העבריין הישראלי מיכאל מור שנעצרו בגין סחיטה ואיומים של אנשי עסקים יהודים מקומיים.

בריחתו הדרמטית של דהן כבשה את כל כותרות העיתונים ואתרי האינטרנט בפנמה, וחלק מהעיתונאים המקומיים טענו כי הוא איש מוסד בעל שלוש זהויות שונות ומחזיק בשישה דרכונים, ובהמשך היו כאלה שאף השוו בינו לבין ברוני הסמים פבלו אסקובר ואל צ'אפו גוזמן.