שלושה בני משפחת גלאם מנתניה, שהואשמו ברצח העבריין ירין מסילתי שפרץ לחצר ביתם חמוש באקדח, ירצו עונשי עבודות שירות בלבד לאחר שהורשעו בתקיפה בנסיבות מחמירות - כך פסק בית המשפט העליון לאחר שדחה את עתירת בני משפחת המנוח.

הרצח התרחש ב-11.9.2021 סמוך לשעה שמונה בערב. בני משפחת גלאם ישבו בחצר ביתם כשבמקום שהו גם נשים וילדים. לפתע פרץ לדירה מסילתי עם אקדח טעון בחמישה כדורים. מסילתי, שהיה במעצר בית, הפר אותו, דפק על דלת הבית. שליו גלאם, אחד מילדי המשפחה, פתח את הדלת כשאחייניתו בת הארבע מתלווה אליו. מסילתי הכה את הדלת באגרוף ונכנס לבית. 

מסילתי כיוון את האקדח לעבר שליו, אך באקדח היה מעצור. על פי כתב האישום המקורי שהוגש נגד בני המשפחה, נטען כי אב המשפחה צחי ושני ילדיו אלמוג ושליו התנפלו על מסילתי ואחד מהם דקר אותו חמש פעמים עד שזה מת. בכתב האישום המתוקן סעיף זה נמחק. 

באמצעות עו"ד ג'קי סגרון טענו שלושת בני המשפחה שהם היו בסכנת חיים ממשית ופעלו מתוך הגנה עצמית. השלושה דקרו אותו באמצעות סכין או מברג. נבדק חשד שמסילתי רצה לירות בבני המשפחה עקב סכסוך ישן שקשור לתור אצל ספר במספרה. "אם לא היה לו מעצור באקדח הוא היה רוצח אותנו", טענו השלושה.

בפרקליטות החליטו שלא מדובר בהגנה עצמית והגישו נגד השלושה כתבי אישום בגין רצח לבית המשפט המחוזי מרכז-לוד. בית המשפט שחרר את השלושה למעצר בית באזוק אלקטרוני לאחר שהשופט שדן בבקשת המעצר קבע שהראיות להרשיע את השלושה ברצח קלושות ויש לבחון את גרסתם לפיה פעלו מתוך הגנה עצמית.

במהלך המשפט הבינו בפרקליטות שאין מדובר בתיק רצח קלאסי והסכימו להסדר טיעון שנעשה בהליך גישור עם הנאשמים. על שליו ייגזרו 9 חודשי מאסר בעבודות שירות, האח צחי יבצע 7 חודשי עבודות שירות והבן אלמוג 7 חודשי עבודות שירות. בית המשפט המחוזי מרכז צפוי לאשר בקרוב את הסדר הטיעון ולגזור את דינם באופן סופי.

אימו של מסילתי זעמה על ההסדר והגישה עתירה לבית המשפט העליון נגד הפרקליטות והנאשמים בדרישה לבטל את הסדר הטיעון המקל ביותר וכי המדינה התרשלה בחקירת הרצח והתעלמה מאפיקי חקירה אחרים. בנוסף טענה כי לא הוכח שמדובר בהגנה עצמית וכי מחדלי החקירה שהועלו במהלך המשפט מקורם בהתרשלות המשטרה והפרקליטות.

מנגד טענו בפרקליטות כי ההחלטה על הסדר הטיעון נעשתה לאחר בחינה מעמיקה של תשתיות וראיות בתיק שנבחנו על ידי פרקליטים בכירים בפרקליטות המדינה.

שופטי בית המשפט העליון דחו את עתירת אמו של מסילתי אבל בשולי החלטתם ציינו כי הם מבינים לליבה על אובדן בנה בשל לכתו בטרם עת וכי איש לא יוכל לרפא את הכאב.