הטענות של מחבל הנוח'בה נגד תנאי כליאתו - וההכרעה של בית המשפט
מ', מחבל נוח'בה שנעצר במהלך טבח ה-7 באוקטובר, טען כי איבד ממשקלו מאז כניסתו לכלא: "נכנסתי במשקל 75 ק"ג וירדתי ל-67 ק"ג". השופט דחה את העתירה, ובשב"ס טוענים: "מחבלי הנוח'בה טבחו ורצחו ישראלים רבים, וחושבים שיקבלו מלון 5 כוכבים"


מחבל נוח'בה שנעצר במהלך טבח ה-7 באוקטובר והוחזק מאז באגף "רקפת", שבו כלואים המעורבים המרכזיים בטבח, עתר לאחרונה לבית המשפט בטענה להרעה בתנאי כליאתו, אלא שהעתירה נדחתה על הסף.
בעתירה, שהוגשה לבית המשפט המחוזי מרכז-לוד, טען האסיר, המזוהה כמ', כי איבד ממשקלו מאז כניסתו לכלא. "נכנסתי במשקל 75 ק"ג וירדתי ל-67 ק"ג", כתב, והוסיף כי אינו מקבל מזון המותאם למצבו הבריאותי. עוד טען כי לא מסופקים לו ספר קוראן ובגדי החלפה, וכי פניותיו לשיפור התנאים לא נענו. לדבריו, הירידה במשקל – כעשרה אחוזים – פוגעת בבריאותו. "אני סובל גם מקשיי נשימה, לחץ דם גבוה ובעיות בגרון", ציין.
בשירות בתי הסוהר דחו את הטענות. לפי נציג שב"ס, האסיר רשאי להחליף בגדים אחת לשבוע, מקבל תזונה הולמת ואף עלה בשני קילוגרמים. עוד נמסר כי הוא מצויד בשמיכות ובמזרן, וכי מצבו הרפואי נמצא במעקב.
השופט רון סולקין, שדן בעתירה, דחה אותה וקבע כי לא נמצאו תימוכין לטענות. בהחלטתו הזכיר כי האסיר היה מעורב במעשי טרור במהלך מתקפת 7 באוקטובר, וציין כי נבדק פעמיים על ידי רופא במהלך תקופת הלחימה.
גורם בכיר בשב"ס הוסיף: "מחבלי הנוח'בה טבחו ורצחו ישראלים רבים, וחושבים שיקבלו מלון חמישה כוכבים. הם מקבלים את התנאים המגיעים להם על פי החוק".