חשש במשטרה: תיק הדגל בפרשת שלושת מקרי הרצח בו מואשם מי שנחשב לעבריין המסוכן בישראל, עודה (קוקו קוטייר), יחד עוד 14 נאשמים, בהם כמה מחייליו הבכירים, עלול לקרוס בקרוב עקב קשיים ראייתיים ולגרום למדינה ולפרקליטות להתקפל ולהסכים להסדר טיעון.

בשבוע שעבר שוחרר למעצר בית ראש המאפיה הירושלמית, העבריין איציק בר מוחא, וכמה שבועות לפני כן שוחררו עוד כמה נאשמים בתיק המורכב, ונכון להיום, ארבעה וחצי שנים לאחר מעצרם של קוטייר, בר מוחא ושאר הנאשמים בפרשה - המשפט נגדם טרם החל. עד המדינה אותו גייסה המדינה ואמור להפליל את קוטייר וחבריו צפוי לעלות בקרוב על דוכן העדים כדי לספק את גרסתו.

"מדובר בתיק עם 'חורים רבים' וקשיים ראייתיים לבסס את האישומים נגד כל הנאשמים בו, ולכן רובם שוחררו למעצר בית, בהם גם אחיו של קוטייר, עובדה שמעידה שהתיק די בעייתי ולכן גם תחילת המשפט נדחתה כמה פעמים בניסיון להגיע להסדר טיעון", מספר ל-mako גורם משפטי המקורב לחלק מהנאשמים בתיק.

כזכור, לפני כמה שבועות חשפנו כאן ב-mako על התנהלותם של מגעים מתקדמים בין עורכי הדין של הנאשמים, ובהם קוטייר, לבין בכירי פרקליטות מחוז תל אביב. שני הצדדים החלו בהליכי גישור לקראת הסדר, אבל הפערים בין הצדדים היו גדולים, לאחר שקוטייר התעקש שלא ייגזרו עליו יותר מ-16 שנות מאסר בפועל, והפרקליטות מצדה סירבה ודרשה עונש מאסר שינוע בין 20 שנה.

"היה ברור לכולם שבלי עודה לא יהיה הסדר טיעון עם כל שאר הנאשמים. אם עודה היה חותם על ההסדר כולם היו חותמים אחריו, אבל הוא לא היה מוכן לשבת 25 שנה בכלא והכל התפוצץ", אומר אותו גורם משפטי ומוסיף כי הליך הגישור נערך בפני השופט בני שגיא מבית המשפט המחוזי בתל אביב.

כזכור, קוטייר הואשם בבית המשפט המחוזי מרכז-לוד בראש עמידה בראש ארגון פשיעה גדול ובשלושה תיקי רצח שבהם הופללו הוא ו-16 מאנשיו על ידי עד מדינה שהופעל על ידי המשטרה. מדובר בשלושה מקרי רצח של אזרחים שנרצחו בגלל טעות בזיהוי והיעד היו בכלל עבריינים שהיו יריביו של קוטייר וחייליו. בתיק הזה מואשם גם ראש המאפיה הירושלמית, איציק בר מוחא, בניסיון רצח, סחיטה, איומים ואספקת מטעני חבלה. סה"כ 21 עבריינים נאשמים בתיק המורכב שכולל 256 עדים ו-24 אישומים בתיק שהושקעו בו עשרות מיליוני שקלים, אך כאמור מרביתם כבר שוחררו למעצר בית, ובהם גם בר מוחא ואחיו של קוטייר. 

מוקדם יותר השבוע, קוטייר שבר שתיקה בבית המשפט, ותקף את הפרקליטות, בית המשפט ואפילו את סנגוריו: "עושים לנו גישורים ורוצים לעשות הסדר. מביאים את פרקליט המדינה וזה נמשך ארבע וחצי שנים. הסנגורים חשפו את קו ההגנה שלנו מול הפרקליטות, הם מוכרים אותנו ואנחנו מיותרים פה", זעם קוטייר.

"ארבע וחצי שנים הם הולכים ויושבים עם פרקליטות המחוז ועושים עלינו יד אחת. אנחנו לא מאמינים להם והם עובדים עלינו. הפרקליטות מנחה את עד המדינה להגיד שקרים כדי למשוך את הזמן ואנחנו יושבים ארבע וחצי שנים במעצר. אנחנו רוצים להתחיל כבר (הכוונה למשפט) את התיק ורוצים שיעלו את עד המדינה, אבל הם גוררים אותנו ארבע וחצי שנים וזה על הדם שלנו", אמר קוטייר.

עו"ד משה יוחאי, אחד מסנגוריו של קוטייר, גיבה את טענותיו של מרשו ומחה על התמשכות הליכי הגישור. "ארבע שנים מאכילים אותנו לוקשים. כבר היו מועדים להצגת הסדר ופתאום הכול התפוצץ", קבל עו"ד יוחאי שהטיל את האשמה על בכירי פרקליטות המדינה, ולמרות הזעם, ההערכה היא שבסופו של דבר ייחתם הסדר טיעון עוד לפני שקוטייר וחבריו יתנו את עדותם.