שופטי בית המשפט העליון החליטו היום (ראשון) לדחות את ערעורה של רחלי מוסלי, שמפעילה עסק בשוק הסיטונאי לשיווק פירות וירקות, ללא רישיון עסק. זאת, בנימוק שהרווחים מהפעלתו עוברים לידי בעלה, ראש ארגון הפשע יוסלי מוסלי, ולכן אין להעניק לה אותו.

השופטים בבית המשפט העליון ציינו כי במצב הקיים, יש לקבל את עמדת המשטרה והמועצה המקומית באר יעקב, המסרבות לאפשר לה לקבל את הרישיון בטענה שהרווחים עוברים לידי בעלה, וכי המקום בפועל נשלט על ידו. 

משמעות ההחלטה היא שהעסק ייסגר תוך 15 ימים. במידה שמוסלי והחברה שבבעלותה לא יעשו זאת, יוכלו המשטרה והעירייה לרתך את דלתות המקום, ולאטום אותו לכניסה והפעלה. בפועל, תפסיד מוסלי עשרות מיליוני שקלים. ליתר דיוק, כפי שחשפה בבית המשפט המחוזי מרכז-לוד, שדן בעתירה שהגישה נגד המשטרה והעירייה - 33 מיליון שקל בשנה.

מוסלי מנהלת בשנים האחרונות מאבק נגד משטרת ישראל והמועצה המקומית באר יעקב, מאבק שמתנהל עוד משנת 2017, כשאלה סירבו בתוקף לאפשר לה לקבל רישיון. המשטרה פשטה על המקום בספטמבר 2019 בטענה כי בידיה מידע מודיעיני, לפיו המקום נשלט על ידי עבריינים, מסכן את שלום הציבור ומנוצל לביצוע עבירות פליליות.

מוסלי הגישה עתירה שבה טענה כי העסק מתנהל על פי חוק, שהיא מגישה דוחות כספיים, שזה מקור פרנסתה ושאין שום גורמים פליליים המנהלים את המקום. היא ביקשה לקבל רישיון שיסדיר אותו מבחינה חוקית וטענה שהמשטרה מתנכלת לה, שסירובה לתת לה רישיון עסק אינו מבוסס על מסכת עובדתית הולמת, ולפיכך אינו סביר ובלתי מידתי. בכל הערכאות, קיבל בית המשפט את עמדת המשטרה והמועצה המקומית, לפיה מי ששולט בעסק הוא ראש ארגון הפשע מוסלי, וקיימות ראיות נוספות שיש בהן כדי לאסור לתת לאשתו רישיון.