המלחמה בעזה הובילה להוצאת עובדים רבים לחופשות ללא תשלום וגרמה לזוגות רבים לשהות בבית. במשטרה מזהים כי על רקע המצב הביטחוני המתוח ישנה עלייה של עשרות אחוזים במקרי האלימות במשפחה. 

ישנה עלייה בדיווחים על אלימות מילולית שמגיעים אף לאיומים ברצח ומכות. "להערכתי יש עלייה בסביבות 50 אחוז במקרי אלימות במשפחה מאז פרצה המלחמה לפני כחודש. לא מעט זוגות הוצאו לחופשה ללא תשלום ואחרים נדרשו להישאר בבית עם ילדיהם ולעבוד מרחוק באמצעות הזום, מה שגרם לחיכוכים רבים בין בני זוג ולמעשי אלימות", ציין קצין משטרה, "בעוד שאנחנו רושמים ירידה דרמטית בעבירות הרכוש, הרי שבעבירות האלימות במשפחה התמונה הפוכה לגמרי. למרות המלחמה אנחנו מתייחסים בחומרה רבה לכל אירוע של אלימות במשפחה ונותנים לו עדיפות עליונה".

באחד המקרים שדווחו למשטרה, תושב מרכז הארץ זעם על אשתו שהחליטה להעביר ערוץ בטלוויזיה כי נמאס לה לצפות בערוצי החדשות ותקף אותה. "הוא קם מהספה, צעק עליי שזו הפעם האחרונה שאני עושה לו דבר כזה וזרק עליי את השלט",  שחזרה האישה בעדותה במשטרה. הבעל נחקר במשטרה באזהרה ומאחר ואין לו עבר פלילי הוא הורחק מביתו לשבועיים ונאסר עליו ליצור קשר ישיר או עקיף עם אשתו.

במקרה אחר תושב דרום הארץ איים לפגוע באשתו בגלל שהתמהמה בכניסה לממ"ד במהלך האזעקה. "הוא היה לחוץ ועצבני מאוד. הוא טיפוס חרדתי. לקח לי כמה שניות להיכנס לממ"ד אז הוא חטף עליי עצבים שאני עושה את זה בכוונה ולא נכנסת מיד עם הילדים ושבפעם הבא ייתן לי סטירה. העמדתי במקום וכשהוא המשיך לאיים התלוננתי נגדו", סיפרה האישה.

לרוב במקרים מסוג זה כשלא מדובר באלימות פיזית הבעל נחקר באזהרה, מורחק מהבית ובהמשך מוגש נגדו כתב אישום. "כשמדובר באלימות פיזית חמורה הבעל נעצר ותוך כדי ימי מעצרו מגישים נגדו כתב אישום. אנשים מאוד לחוצים, חרדתיים ועצבניים. המצב הכלכלי רק מחמיר את החיכוך בין בני זוג", ניתח קצין חקירות במשטרה, "אני זוכר שהיו לי כמה בעלים שאמרו לי עדיף לי להיות במילואים בעזה מאשר להיות בבית".