גניבות של סמארטפונים בישראל הפכו למכת מדינה, הרבה יותר מגניבות כלי רכב, מחשבים או אופניים. השופטים בבתי המשפט החלו בשנתיים האחרונות להחמיר בעונשים של הגנבים בעיקר האלימים וכדי להילחם בתופעה הם גוזרים עונשי מאסר שנעים בין שנה ועד לשלוש שנות מאסר בפועל.

"צריך להבין שגניבת טלפון סלולרי זה כמו לפרוץ לבית של בן אדם ולגנוב לו את כל רכושו וחייו", הסביר קצין חקירות במשטרת ישראל, "הענישה הוחמרה אבל זה לא מספיק. מספר הגניבות לא יורד. זו תעשיה שמגלגלת מידי שנה מאות מיליוני שקלים".

בחמש השנים האחרונות נגנבו בישראל עשרות אלפי טלפונים סלולריים ולא בכל המקרים הוגשו תלונות במשטרה מאחר ובעלי המכשירים הגנובים יוצאים מנקודת הנחה שאין סיכוי שהמשטרה תמצא את המכשירים שלהם.

כך למשל תושב חיפה כבן 40 תועד באחרונה על ידי מצלמות אבטחה ברחוב מרכזי בעיר כשהוא חוטף טלפון מסוג אייפון 13 חדש מצעירה שהלכה לתומה ברחוב: "הוא בא בריצה מאחור חטף לי את הטלפון מהיד וברח. רצתי אחריו, הוא הפיל את הטלפון על הכביש. אבל הוא קם מהר לקח אותו וברח", סיפרה הצעירה.

שבוע לאחר מכן השודד פעל שוב וגנב טלפון לאזרח אחר ונמלט מהמקום. חוקרי תחנת משטרת מרחב חיפה הבינו שמדובר באותו שודד. הם אספו את מצלמות האבטחה ותוך כדי שהם מסתייעים באמצעים טכנולוגיים הצליחו לעצור אותו. פרקליטות מחוז חיפה הגישה נגדו כתב אישום לבית המשפט המחוזי בעיר.